ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Мирковският Балкан
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Мирковският Балкан
Автор Съобщение
lz1fw

Местожителство: София

Мнение Re: Мирковският Балкан Отговорете с цитат
igurbev написа:
Мирковският Балкан - това са южните склонове на Старата Планина между Баба (Буновска, Мирковска, Етрополска) и Мургана. Наистина хубаво място, ако не бяха Елаците, ако не бяха утайниците ... Confused Но карай.
Снимките са от 24.12.2011.
Пускам албума като поздрав за всички, които биха се почувствали поздравени! Smile
Маршрутът беше Мирково - бившата Мирковска мандра - Мара Гидиа и слизане покрай Червен Камик.
Ето трак ако някой се интересува.
Ето и снимките.
И накрая една типично мирковска, коледна:

Хубави снимки, хубав маршрут. Ще го планирам за това лято. Не съм ходил по тези места от двадесет години...

Имам питане - като се извади профила на трака в MapSource (http://www.lz1fw.com/other/Mirkovo_p.jpg) горе "по билото" има едни странни "подскоци" във височина от по 6 метра. Това се случва и на мои тракове. Правилно ли съм забелязал, че тези подскоци са следствие на радиоизлъчване близо до GPS-а - било то от GSM, било то от радиостанция или walky talky.
Съб Дек 31, 2011 11:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Мнение Отговорете с цитат
Нямам представа за това. Като се замисля, не съм сигурен, че изобщо съм имал включен телефон в мен по това време. Възможно е да се свързано по някакъв начин с ретранслатора на Баба или пък с дейността на постройката, покрай която минах. Или пък е просто от затъването в преспите там Very Happy
Вто Яну 03, 2012 1:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

meco puh написа:
igurbev написа:
Еее, бах тоя Ком Емине! Very Happy
meco puh ето ти от снимките в темата една изрезка на участъка между Свищи Плаз и Вежен:

Кажи сега как точно пък тук успя да се загубиш!

Никъде не съм писал, че съм се загубил. Писах само, че маркировката не е добре и ти намери повод да ме заядеш. Спрях, но ти продължаваш. Аз тръгнах от Ком и жив и здрав, без да се загубя се добрах до нос Емине.Снимката наистина е идеална

Съгласен съм с дядо Мечо Пух-маркировката под вр.Звездец е ОТВРАТИТЕЛНА-2пъти съм минавал е-3 и 2-та пъти се лутахме там
А за обновяването и(според човек от парковата охрана,с когото говорих)ще се прави само на Централен балкан,така че този участък пак увисва...
Вто Яну 10, 2012 2:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Боби

Местожителство: Средногорие

На някакъв тарикат е софиянец (бил голям връзкар разправят) разпределя интернет от там. Обаче е направил боклук по цялото било ......

Момчета , ако говорим за снимката с Джугана,фургона и безформената къща , се лъжете . там искаха да поставят ветрогенератори и антена, която да приема и излъчва сигнал / от Елаците към София / . Но както сами споменавате , срещу вятъра неможем да се борим .
И повечето боклуци са от ромите и всички останали които ходят в този район за червена боровинка .
Пет Яну 20, 2012 9:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

mircho написа:
... Обаче е направил боклук по цялото било, чували от по един кубик на бая места ...

е продължението на цитата и не звучи като да е занесено от боровинкаждиите Smile
Иначе тази история за проваления проект за ветрогенератори я чувах и аз на хижа Чавдар, но и сега къщурката изглежаше напълно обитаема, включително до дупка заредените фургони с дърва. Знаеш ли нещо конкретно по въпроса?
Пет Яну 20, 2012 10:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mircho

Абе далавера пада там някаква и врътки с земите. За ветрогенератори е общо взето цялата история но по разкази как се вдига мачта и за какво става въпрос е било голяма пародия. Трябва да питам колко е била максималната скорост на вятъра а опитната мачта я бутал непрекъснато вятъра силен порив+дъжд+падане на температури=лед айде долуууу Smile. Разкопаха балкана като някой блок в полето. Боби, циганина в боровинките в чували по 1 кубик ли се берат или в строителни опаковки. Не съм се качвал на билото от Юни месец миналата година и падна едно вцуване и надпревара с циганите че думи нямам. все едно искаш да прибереш посева нападнат от скакалци, като по филмите братче.
Съб Яну 21, 2012 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Toncho

На връх Баба има ли някакви постройки? Лятото като минавахме по подбалканския път след Златица се виждаше някаква голяма сграда на един връх. Като се върнахме погледнах на картата и се оказа, че това е бил връх Баба с височина 1787 м. И тук като гледам на снимките има нещо. Много хубави са станали на този зимен пейзаж.
Пет Фев 10, 2012 4:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Ретранслатор, доколкото знам.
Пет Фев 10, 2012 4:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Не е само ретланслатор, и военните имат пръст там.
Пет Фев 10, 2012 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.