Относно сайта - ако това е окончателния вариант и адрес, ще го впиша в темата най-горе при информацията за хижата.
Относно останалото - тази хижа си събираше данданията отдавна! Аз лично по тази причина гледам да не оставам там и устисквам от 1998-ма. Това е положението, щом се качват МПС-та до там...
Накратко - истината, както знаете е някъде по средата.
Стига ли асфалт до една хижа, тя за жалост се превръща в кръчма.
Пет Дек 30, 2011 11:14 am
Balkandjiq
И да не стига асфалт,разликата не е голяма щото има джипове.Големите сбирки по Незабравка и Добрила бяха баш по времената когато лифта не работеше.Качват се с джипове и мотори(тогава АТВтата не бяха още на мода).И кво кат ги има тия сбирки-събират се предимно хора с пари,вдигат повечко гюрултия но не мсиля че е голям проблем.Не правят никакви други поразии.А това пак е нещо на фона на туй че най-неприятните пиянски сбивания,с вадене на ножове и прочие простотии съм ги гледал по хижи които няма никакъв достъп нито с лифт,нито с джип...
Така разбират ходенето на балкан хората-с музика,пиене,мръвки и т.н.Тяхна си работа-аз на тях не им преча и те на мене не ми пречат.Абе вие как въобще ходите на тоя балкан,не се ли изморявате изобщо та по цяла нощ не може да ви излови сън понеже отдолу думкало музика и имало мохабет?Аз кат съм скапан от цял ден ходене лягам и умирам пък ако ще и черешово топче да гърми в спалното помещение.Случвало се е и с овчари да спим в едно спално-миришат на смрад,хъркат като банциг па не ми е пречило...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Много внемание му отделихте на Латинката.За мен чак толкова не заслужава.Който иска остава на хижата който не, продьлжава кьм места на който ще му е по-преятно.Всичко е вьпрос на личен избор.
Пет Дек 30, 2011 2:28 pm
kaic
Право на отговор по темата
Мислех да не пиша, ама нали е почивен ден- имам време да се защитя.
Виждам, че не е само „joropc” който не харесва направеното от мен. Четейки мненията му в първия момент стигнах до извода, че трябва незабавно да изтрия сайта за да не си създадат четящите погрешно мнение за самата хижа.
Колега, /обръщам се така към тебе, не защото сме с еднаква квалификация, а защото бродим по планините/ заявявам: не съм излъгал нищо за хижата, снимките ми отразяват една действителност при престоя ми там и не са манипулирани по никакъв начин. Така е било така съм го видял, така съм го представил. Толкова мога.
Идеята за сайта е посочена в първия ми пост.
Цитирам: „Здравейте, реших да спретна един сайт като подарък за х. Дерменка, просто съм много доволен от престоя си там.”
Сега вече се чувствам виновен, защото явно не съм успял да направя добро.
Разглеждам отново и отново сайта и се чудя къде съм сгрешил, в кое?
Сядам да го променя, ама немога-те снимките тия, нямам други, това се е случило това е видял апарата.
Пък и какво толкова лошо съм показал.
Казваш: - Не ми харесва, че 50% от снимките в галерията са на пияни/ещи хора
Къде ги видя тия пияни хора бе човек?
Не правиш ли разлика от весели хора и пияници?
50% от тези хора по снимките са деца, млади хубави засмени. Това е Фолклорен ансамбъл „Развитие” при Народно Читалище „Развитие” гр.Севлиево.
Тези млади хора са лауреати на множество фестивали в България и чужбина. Те са невероятни танцьори и прекрасни хора. На тях душата им играе. Да ги наречеш пияници е невероятна обида и да влизам в спор с тебе ще е повече от безполезно.
Точно тези млади хора направиха 3 часов преход до хижата носейки на гръб националните си носии, тъпъни, шиници и др. за да направят рекламни снимки горе в планината за да може отпечатвайки плакати за Франция, Германия, Хонландия, Белгия и много други страни в които правят турнета да знаят чужденците, че не сме аборигени, а сме хора.
Точно тези млади хора трасираха и маркираха маршрута до Маркова дупка, носейки кофи с боя и колчета и табели в продължение на 8 часа.
Точно тези хора втора поредна година засаждат дръвчета в планината до хижата, защото обичат природата и не искат да се разхождат само като туристи като някой. Но ти това няма как да го разбереш. На теб ти се иска да отидеш на хижа, да ти е тихо, сам да се разхождаш из централен балкан и никой да не ти притеснява разходката. Малко егоистично от твоя страна, целия Балкан да е само твой, но теб явно така ти се иска.
На тия млади хора им се искаше да се изкачат на билото на Стара планина, да се повеселят, да поиграят, попеят, да чуе планината, че има хора които могат и това да правят, но ти и това няма как да разбереш.
В заключение имам предложение: Ти сам признаваш, че сайтове не правиш, но ако си патриот, ако милееш за хижа Дерменка, за планината - плати на някой да направи сайт на хижата. Тя нама официален, моят си е мой и е любителски и показва моята гледна точка. Няма да е скъпо вероятно, един сайт не струва кой знае колко, тоси се прави за няколко дни или нощи. Нека бъде нещото което лично ти макар и косвено си направил за тази хижа, по начин който ти сметнеш за добре, с твои снимки, с твои текстове. Попитай google за фирми които правят сайтове и ще ти излезат хиляди такива, всеки ще се навие щом му платиш.
А и още нещо казваш: „Въобще имам чувството, че това е правено от човек, който излиза веднъж годишно в планината с огромна компания, за да изпие всичкото вино и ракия, които е сварил/направил” – грешиш! Аз не употребявам алкохол, дори бира не пия, целия град знае. Да да не съм болен, просто не пия, а що се отнася дали излизам веднъж годишно в планината-може би е така. Аз наистина не живея с фикс идеята да бъда всяка свободна минута в гората, аз има работа, бизнес, ангажименти, приятели и куп други неща, а туризма ми е хоби за свободното време, но не ная всяка цена.
Все пак да опровергая това „веднъж годишно” да покажа какво съм направил с цел реклама къде съм ходил и кога.
направих сайт за х. Мазалат
защото: х. Мазалат е мястото което всеки трябва да посети
http://mazalat.atspace.com/
направих сайт на туристическото дружество в Севлиево
защото: градът ни е хубав развива туризъм и трябва всеки за знае това!
http://sevlievotour.atspace.com/
направих сайт за с. Стоките
защото: Красотата на балканските села е ненадмината и те трябва да се съхранят
http://stokite.bizhat.com/
Сайт за хижа Мазалат защото обичам да ходя до там и защото уважавам труда на тези млади хора решили да доставят удобства на хората горе в планината.
http://mazalat.site40.net/
Т атова правя яз в свободното си време, без никой да ме кара, без заплащане, без лична полза и изгода.
Правя го за добрите хора.
Желая хубав ден и повече позитивизъм, че иначе е страшно.
Пет Дек 30, 2011 3:29 pm
Balkandjiq
Имало един цар,който много искал да го изрисуват на картина.Ама проблема бил че царя единия крак му бил куц и по-къс от другия.Извикали художник-оня го нарисувал както си е в действителност-с един по-къс крак.И съответно художника бил обезглавен.Дошъл втори художник-той го нарисувал с два еднакво дълги крака.Като видял картината царя се възмутил-"Ама как може така да ме рисуваш различен от това което изглеждам в действителност,ти подиграваш ли се с мене!?".И вторият художник му хвръкнала главата.Дошъл трети-рисувал,рисувал и като му показал как го е нарисувал,царя го наградил богато и пребогато и го пуснал да си ходи...Ква била тънкостта-нарисувал бил царя как е стъпил с по-късия крак на един дънер.Така хем картината не се отличавала от действителността,хем и недъга и той не личал.И така се родил социалистическия реализъм.
Ама ти си младо момче и не си живял през онези строеве и не знаеш за него.Ако беше махнал с фотошопче от снимките чашите от масите щеше да е смешно-все едно клюмат кат коне на празни ясли...Ако обаче ги беше оставил чашите по масите виждаш че пак те критикуват че излизало че хижата е пиянско сборище.
Затова с фотошопче трябваше да направиш следното-добави на снимките върху масата една дамаджана със бистра студена вода-така хем ще си седи снимано че вдигат наздравици,хем ще си личи че ги вдигат не с алкохол а с бистра водица.
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети