ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Мирковският Балкан
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Мирковският Балкан
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Мирковският Балкан Отговорете с цитат
Мирковският Балкан - това са южните склонове на Старата Планина между Баба (Буновска, Мирковска, Етрополска) и Мургана. Наистина хубаво място, ако не бяха Елаците, ако не бяха утайниците ... Confused Но карай.
Снимките са от 24.12.2011.
Пускам албума като поздрав за всички, които биха се почувствали поздравени! Smile
Маршрутът беше Мирково - бившата Мирковска мандра - Мара Гидиа и слизане покрай Червен Камик.
Ето трак ако някой се интересува.
Ето и снимките.
И накрая една типично мирковска, коледна:

Пон Дек 26, 2011 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zezo

Мнение Отговорете с цитат
Снимките са чудни Smile
Този уикенд мисля и аз да се завъртя близо до моята "баба" (тетевенската) Smile
Пон Дек 26, 2011 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mircho

Я наше село Smile.
Вто Дек 27, 2011 1:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mircho

За първи път виждам снимки на билото през зимата. Не се качвам до там когато има сняг а и почти винаги духа горе та ми издухва и кокалите. С добро темпо сте се движили от селото до мандрата. Най-бързо съм го взимал за 2 часа. Разстоянието от селото пак до там сме го засичали веднъж с едно Етезе 7км. гледам по трака точно е било горе долу. Минал си покрай мене както и покрай твоя рода или нещо такова че хората са с твоята фамилия. Снимките са ти екстра.
Вто Дек 27, 2011 1:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

mircho написа:
Минал си покрай мене ...

Хе-хе, нямаше как да зная, иначе можеше да кръстосаме щеки по трасето Smile
Знаеш ли нещо за онази постройка, под скалите, източно от Мара Гидиа?
Вто Дек 27, 2011 11:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mircho

На някакъв тарикат е софиянец (бил голям връзкар разправят) разпределя интернет от там. Обаче е направил боклук по цялото било, чували от по един кубик на бая места и кашони всякакви. Там около тези скали ако се завъртиш лятно време ще намериш една дупка в земята. Носят се легенди че никой не знае колко е дълбока и върви подземна река която излиза от етрополска страна. От долната страна точно на средата под боровете на връх Баба има много хубав кладенец в селото е бая известен. Под Червен камик както сте вървяли по хребета е можело да се спуснете от западната му страна по поляната и там в долния край има пътека която води до гарата. Местността около колибата под Червен камик се казва Полени от там също тръгва пътека (малко под колибата) и води до жп гарата. Пътя по който си се качил до мандрата тоест по дерето на горе може да минеш и по обиколен маршрут но с панорамна гледка. Това е по хребета от западната страна на дерето или близо до жп тунела има път на горе покрай говедарника. Ето две снимки от там https://plus.google.com/photos/117719967925604434979/albums/5690872771665545393?authkey=CKmZtoGejPWp6gE по този маршрут излизаш на боровете под връх Баба.
Вто Дек 27, 2011 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Very Happy Човек, идея си нямаш колко детайлно изпъкват описанията ти пред очите ми. Незнам дали стана ясно, но коренът ми е в Мирково и не една лятна ваканция съм прекарал там. Червен камик - от гарата по реката, после по водохващането, по яката подсичаща пътека и нагоре до откритото и Червен камик - любимо по това време Smile. Преди 2 години, пак по коледа се извъртях от там, но като видях как е изорано, особено в горната част, някак ми падна ентусиазма. Сега също доста се чудих, но понеже бях чакал залеза горе, та си беше тъмница, пък и чакайки бях посръбнал, реших да си тропам кротко по пътя, тъкмо да го тракна как се вие. "Полени" и "колибата под Червен камик"? нищо не ми говори(знам една над), но пък и тогава нямаше кой да ми спомене имена. От краварника до Баба също не съм го минавал цялостно, то малко далече идва като изходна точка. Но пък ето идея за следващата коледа Smile
Вто Дек 27, 2011 10:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

mircho написа:
За първи път виждам снимки на билото през зимата. Не се качвам до там когато има сняг

Интересно Very Happy . А казват, че имало "луди глави", които били минали по билото от Ком до Емине през зимата, когато имало и сняг.

Балкана символ на цял полуостров
Вто Дек 27, 2011 11:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Еее, бах тоя Ком Емине! Very Happy
meco puh ето ти от снимките в темата една изрезка на участъка между Свищи Плаз и Вежен:

Кажи сега как точно пък тук успя да се загубиш!
Сря Дек 28, 2011 12:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

igurbev написа:
Еее, бах тоя Ком Емине! Very Happy
meco puh ето ти от снимките в темата една изрезка на участъка между Свищи Плаз и Вежен:

Кажи сега как точно пък тук успя да се загубиш!

Никъде не съм писал, че съм се загубил. Писах само, че маркировката не е добре и ти намери повод да ме заядеш. Спрях, но ти продължаваш. Аз тръгнах от Ком и жив и здрав, без да се загубя се добрах до нос Емине.Снимката наистина е идеална

Сря Дек 28, 2011 12:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Не бързай да се чувстваш заяден, по-скоро се замисли над доста грубия намек. И между другото кои за кои казват?
Сря Дек 28, 2011 12:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Първит успешен зимен поход е проведен през 1961г.
Ето кой за кого казва:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC_-_%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5

Иване, не зная защо ти ми се обиди, след като отговора ми не беше към теб.

Сря Дек 28, 2011 8:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kubineca

Местожителство: Народна Република България

Като е лоша маркировката, какво е виновен човека. Минавал ли си КЕ и то сам? Ако не, тогава кого критикуваш?

Сря Дек 28, 2011 2:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Kubineca написа:
Минавал ли си КЕ и то сам?

Отговорът е: да.
Но репликата ми беше срещу тези, които пускат безсъдържателни коментари в неподходящи теми (визирай себе си). Има достатъчно такива за Ком - Емине. На мен също би ми било интересно ако се пусне тема "Ком - Емине в зимни условия" с факти за тези, които са го правили. Стига да се намери някой, който да положи труда и да издири информацията
Сря Дек 28, 2011 2:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Незнам дали е уместно да се намеся.Да ви кажа нещата ще се оправят с маркировката в близко време.Който е минал таз есен по билната част на Стара планина в централната част трябва да е забелязал че си имаме нова зимна маркировка.Доколкото сьм запознат през новата година делото ще продьлжи.Вече по поречието на Стара река има 4 нови моста другите ще чакат и те редпрез новата година.Та всичко по реда си, започнаха да разбират че все повече хора ще излизат в планината.А това води до повече нещастни сьбития и носене на отговорност кой е виноненза това.
Пет Дек 30, 2011 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.