Здравейте!
Разбрах (от несигурен източник), че е възможно да се нощува в станцията на връх Мусала (срещу някакво заплащане разбира се). Та въпроса ми е наистина ли е възможно, и ако е може ли да ми дадете координати (тел.) на станцията? Информацията ми трябва в най-скоро време.
Благодаря предварително!
_________________ Там далече в планината,
в царството на вечния сняг,
еделвайс цъфти усамотен
сред дивия планински мир.
Пътник нивга не минава
край теб, любим и нежен цвят.
Еделвайс, защо цъфтиш, кажи,
на никому ненужен ти?
Еделвайс, любимо цвете ти,
за теб сърцето ми тупти.
Нед Дек 11, 2011 6:51 pm
wassilzaza
Колега, аз лично съм спал там лятото срещу сумата от 10лв., но телефонен номер нямам, понеже не планувахме да спим там групата и стана случайно
Става - звъниш на стопанина на заслон Леденото езеро - има го в "Къде да нощуваме в Рила - информация" - темата точно над тази.
Ама колкото повече се шуми в нета - толкова повече наближава деня, в който няма да може да става.
За сега го правят нелегално!
Регистриран на: 02 Апр 2011 Мнения: 39 Местожителство: Стара Загора
Аз точно вчера се върнах от Мусала. Спахме на хижата, но изкачихме върха. Питах метеоролога дали може да се спи и той каза, че може. Питах го колко струва, той ми отговори, че кой колкото дава, но ми спомена за 15 лв. Ако се качвате нагоре да знаете, че снегът на моменти е доста. Пробвахме в петък да го изкачим, но трябваше да правим пъртина и сме затъвали до кръста на места. Успяхме да го изкачим вчера. Сега вече доста хора са минавали и няма проблем с минаването, единствено, където по въжето се пързаля на някои места.
_________________ "Опознай родината, за да я обикнеш!"
Нед Дек 11, 2011 9:47 pm
bushy_7
Ристо Туристо написа:
Става - звъниш на стопанина на заслон Леденото езеро - има го в "Къде да нощуваме в Рила - информация" - темата точно над тази.
Ама колкото повече се шуми в нета - толкова повече наближава деня, в който няма да може да става.
За сега го правят нелегално!
Да, знам че ако много се разчуе ще му се види края, но трябваше да попитам за да не се получат неприятни изненади. До колкото виждам обаче в темата "Къде да нощуваме в Рила - информация" не е посочен телефон на заслон Ледено езеро. Ще ми го дадеш ли, ако го имаш?
еделвайс цъфти усамотен
Пътник нивга не минава
на никому ненужен ти?
за теб сърцето ми тупти.
Пон Дек 12, 2011 3:54 pm
ПАВЕЛ
bushy_7 написа:
Да, знам че ако много се разчуе ще му се види края
Хора, ще ме скъсате от смях ! Коментирате нещо в интернет, което не искате да става обществено достояние ! Бъдете сигурни ,че вече и децата в Папуа- Нова Гвинея знаят за десетте лева
Когато има заявена група Леденото е отворено през зимата, има си и хижари.
Метеостанцията е "онова до чучката", с прозореца-врата.
Синята станция е... нещо за еко изследвания или от сорта.
Вто Дек 13, 2011 2:46 pm
vaskoo
На върха може да се нощува при аварийни условия - има пригодена стаичка в метеорологичната станция.
И те това е ... защо ти е телефон за връзка? Въпроси за куверт за новогодишната вечер?
Някои неща се предават само от уста на уста
П.С.: шъ патентовам тъпомер ... пълно е с тестери
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Дек 13, 2011 11:42 pm
bushy_7
vaskoo написа:
На върха може да се нощува при аварийни условия - има пригодена стаичка в метеорологичната станция.
И те това е ... защо ти е телефон за връзка? Въпроси за куверт за новогодишната вечер?
Някои неща се предават само от уста на уста
П.С.: шъ патентовам тъпомер ... пълно е с тестери
Вече си набавих необходимата информация. Телефон ми трябва, защото както вече споменах не искам неприятни изненади горе. И те това е ... благодаря на всички за отговорите
еделвайс цъфти усамотен
Пътник нивга не минава
на никому ненужен ти?
за теб сърцето ми тупти.
Сря Дек 14, 2011 6:58 pm
Hogwarts
Регистриран на: 02 Апр 2011 Мнения: 39 Местожителство: Стара Загора
Метеорологът каза, че никой досега не са връщали, така че мисля, че няма да имаш проблем
_________________ "Опознай родината, за да я обикнеш!"
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети