Как да се модерират темите и постовете в подфорум Екипировка? |
Да НЕ се модерират |
|
30% |
[ 6 ] |
Авторът на темата да определи с текст, ако не е - по общите правила |
|
0% |
[ 0 ] |
Да се модерират СТРОГО по правилата на форума |
|
60% |
[ 12 ] |
Друго - гласувалият да напише задължително какво |
|
10% |
[ 2 ] |
|
Общо гласове : 20 |
|
Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Как да се модерират темите и постовете в подфорум Екипировка |
|
Как да се модерират темите и постовете в подфорум Екипировка?
Анкетата е анонимна и е валидна до 20.30ч. на 11.12.2011г. /неделя/
Вие сте.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Нед Дек 11, 2011 10:56 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Дек 04, 2011 9:28 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
Според мен трябва да се модерират според правилата на форума ПЛЮС :
– Да се ограничи възможността за скрита и по-лошото - некоректна реклама на определени продукти. Това може да се направи само като НЕ се ограничават по никакъв начин коментарите за цените и качествата на предлаганите стоки от членове на форума. Както се казва - всеки сам да има възможност да открие своята истина ....
|
|
|
Нед Дек 04, 2011 10:37 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
.... |
Което иде да рече, че админа трябва да разшири правилата на форума. Т.е. имам в предвид да се конкретизират и детайлизират.
Сега са много общи.
Мисля, че това трябва да е обект на отделна анкета...
Визирам САМО раздел Екипировка!
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Нед Дек 04, 2011 10:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Дек 04, 2011 10:47 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
|
|
|
|
.... |
Което иде да рече, че админа трябва да разшири правилата на форума. Т.е. имам в предвид да се конкретизират и детайлизират.
Сега са много общи.
|
Ами навсякъде по форуми с добре обособен раздел за даден вид екипировка, рано или късно се появяват както нагли тъпи идиоти(решени да изкарат 20-30 лева), така и доста интелигентни представители на търговската гилдия ........ Проблем на админа е да ограничи(регулира) опитите за реклама, а проблем на потребителите на форума е да ограничат опитите за измама....
|
|
|
Нед Дек 04, 2011 10:57 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
|
|
Предполагам че няма начин , но съм си мислел че ще е добре освен модератора човека който е писал темата(изключвам теми които по една или друга причина са станали важни ) да може да я връща в руслото ако оффтопика превиши нормата.
Може би по-добрия вариант ще е модератора да се намесва в такива теми само ако автора прецени че го иска.
|
Смятам че това не е добра идея точно в раздел екипировка .Като пример ще посоча следния случай :
Лице X пуска тема с много добри отзиви за конкретен продукт ,закупен от субекта Y. Да , обаче друг потребител на форума качва линк към Ebay, където цената е двукратно по-ниска(включително доставката)! Лицето X по една или друга причина не е много щастлив от това ( "не всички могат да пазаруват в интернет", "ами не на всички им се чака 10 дена"......ала- бала) и се стига до доста разгорещен спор ....Какво би се случило , ако автора на темата имаше модераторски права ? Според мен по-важното в един форум е да бъде защитен общия интерес на участниците в него(и не само), отколкото интереса на отделни потребители....Убеден съм , че откритите дискусии в рамките на добрия тон само помагат За останалото си има щатни модератори
п.с. Каквито и да е спорове за железа,дрипи, патъци, и фешън-самари не могат да отнемат и частица от очарованието на този форум ! А именно уникалното съчетание на слово и картина , което те кара да усещаш Планината дори когато си пред скапания монитор !Предполагам не само аз се чувствам така .....
|
|
|
Пон Дек 05, 2011 8:55 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Нед Дек 11, 2011 10:56 pm |
|