Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4329 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Дек 07, 2011 2:19 pm |
|
 |
pgg
|
|
|
|
@Ристо Туристо - точно, благодаря 
|
|
|
Сря Дек 07, 2011 4:49 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Всичко става една голяма каша, която никой няма да чете, форумът е форум защото тук би трябвало да може да се обсъжда всичко по отделно и всеки да задава конкретни въпроси, на които да може да получава конкретни отговори, та в крайна сметка да може сам да реши какво, как и откъде да избере. Така поднесено ще загуби смисъл. Уикито е добре но то не е форум. Иначе казах и преди изтрийте темата за екипировка и нека остане само уикито. |
Направи анкета по въпроса
Иначе ставаш ...

_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Дек 07, 2011 4:55 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
Сря Дек 07, 2011 10:29 pm |
|
 |
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново |
|
|
|
 |
 |
Всичко става една голяма каша, която никой няма да чете, форумът е форум защото тук би трябвало да може да се обсъжда всичко по отделно и всеки да задава конкретни въпроси, на които да може да получава конкретни отговори, та в крайна сметка да може сам да реши какво, как и откъде да избере. Така поднесено ще загуби смисъл. Уикито е добре но то не е форум. Иначе казах и преди изтрийте темата за екипировка и нека остане само уикито. |
Знаеш, че и уикито и форумът са полезни по своему. Защо не се включиш към нас ако можеш да качиш някоя снимка за илюстрация в подразделите "типове обувки"? Вбесих се от неуспешни опити с тая програма.
_________________ http://wiki.bgmountains.org/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 |
|
|
Сря Дек 07, 2011 10:59 pm |
|
 |
geagleiam
|
|
Сря Дек 07, 2011 11:14 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
Скоро и joropc ще се включи.
пп - я ский - http://wiki.bgmountains.org/Bestard
- и цъкни на трисезонни обувки, независимо от това летни или зимни - Дидо и igurbev ще дадат отзиви за Брейторна про, аз за Непал-а.
Като цъкнеш на редакция на статията можеш да видиш таг-а на картинката с текста под нея. Преди това качваш твоята картинка на сайта /спазвайки по-малък размер!/ от командата качване в ляво. После копираш само името и разширението. Копираш таг-а, сменяш името на картинката с твоята, заместваш текста, който трябва да стои под картинката и ВОАЛА
Не забравяй да отвориш няколко прозореца на статията, за да ти е под ръка всичко за копиране 
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Чет Дек 08, 2011 9:08 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти |
|
|
Сря Дек 07, 2011 11:15 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
.... |
Като цъкнеш на редакция на статията можеш да видиш таг-а на картинката с текста под нея. Преди това качваш твоята картинка на сайта /спазвайки по-малък размер!/ от командата качване в ляво. На качения вече файл копираш само името и разширението. Копираш таг-а, сменяш името на картинката с твоята, заместваш текста, който трябва да стои под картинката и ВОАЛА
Не забравяй да отвориш няколко прозореца на статията, за да ти е под ръка всичко за копиране.
Сега с дидо праиме един шаблон - йерархия, която можеш да ползваш.
От главната страница -> Трисезонни зимни обувки -> Bestard/за фирмата/ или ->Bestard Nepal/за конкретния модел/
пп - кефи ме как става 
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Чет Дек 08, 2011 2:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Дек 08, 2011 12:52 am |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
.... |
Пробвай с уикито, според мен се получава много полезен източник на старателно събрана и подредена иформация. Колкото повече хора с опит допринесат за това, ще се получи по-добре. Гаранция - проверено е вече 
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Чет Дек 08, 2011 1:21 am |
 |
 |
Ристо Туристо
|
|
|
Статията расте, расте
Дидо, нема ли да направиш отзив /реклама / на Брейторните в нея?
А като гледам колко Скарпи чакат в трисезонните...

|
|
Чет Дек 08, 2011 10:49 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
Нед Дек 11, 2011 2:25 am |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
Някой с конструктивна критика за достоверност на информацията в статията?
Мисля, че основната част е достатъчно изчерпателна, що се касае до обща информация.
Идеи някакви?
Щото един симпатяга от БАССЕС-кия форум даде брилянтна идея - рейтингова система за конкретните модели обувки.
Но това е нож с две остриета - може да се злоупотреби, заради общата достъпност, търговски интереси и т.н.
М?
Най-обичам конструктивната критика - вижте текстовете в "Избор на туристически обувки".

|
|
Нед Дек 11, 2011 11:21 pm |
|
 |
geagleiam
|
|
|
 |
 |
Някой с конструктивна критика за достоверност на информацията в статията?
Мисля, че основната част е достатъчно изчерпателна, що се касае до обща информация.
Идеи някакви?
Щото един симпатяга от БАССЕС-кия форум даде брилянтна идея - рейтингова система за конкретните модели обувки.
Но това е нож с две остриета - може да се злоупотреби, заради общата достъпност, търговски интереси и т.н.
М?
Най-обичам конструктивната критика - вижте текстовете в "Избор на туристически обувки".
 |
Аз съм "за" в енциклопедията да се пишат неща, които не се актуализират често. Според мен моделите е подходящо да ги обсъждаме във форума.
_________________ http://wiki.bgmountains.org/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 |
|
|
Пон Дек 12, 2011 10:04 am |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Хъм, тая извадка за фирмите и как наричат различните си класове обувки е чудесна. Според мен за всеки наш клас трябва да опишем "фирмения жаргон" според извадката. Т.е. - примерно Трисезонни обувки. Нарични още "hiking shoes" според Scarpa, "trekking shoes" според Boreal и т.н. След това да опишем в детайл как я разбираме ние трисезонната обувка и да се изброят 20-30 конкретни модели на утвърдени фирми.
Така я разбирам аз микро-статията. Търсещия вижда, че му трябват трисезонни, цъка да прочете повече и си избира от списъка с 20-30 модела каквото му допадне.
По-надолу в йерархията мисля да се вкара и микро-статия за всеки модел обувка. Да се напишат кратко плюсове и минуси, линк към производител, линк към няколко онлайн магазина.
Това като го направим, темата за обувките май може да се счита за завършена. |
+1
Междувременно, и в последствие и тук
послепис:
http://wiki.bgmountains.org/index.php?title=Mara&action=edit&redlink=1 
|
|
Пон Дек 12, 2011 10:11 am |
|
 |
albena :-)
|
|
|
Пон Дек 12, 2011 11:16 am |
|