ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Карлово-връх Ботев-Калофер
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Карлово-връх Ботев-Калофер
Автор Съобщение
Mitaka

Местожителство: София/Стара Загора

Мнение Отговорете с цитат
Привет!
Ние снощи също бяхме на заслона (Момичето и момчето който дойдоха по тъмно) и днес минахме по същия маршрут Ботев - Рай - Паниците може би сме се движили 30-60 минути след теб. 12.30 бяхме на Паниците.
Нед Окт 30, 2011 11:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Сполай ти, човеко, сполай ти туристо. Ако си успял, това значи че си голям турист. Да, големи туристи са тези, които при екстремни условия успяват да се оправят сами, срещу природа и трудни условия. Свалям ти шапка, бъди жив и здрав. Ти тръгна сам срещу неизвестното. Нямам повече думи!!!

Балкана символ на цял полуостров
Пон Окт 31, 2011 12:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Месността Панице идва от три образования в скалите който река Тунджа е направелапрез вековете, но немогат да се видят защото се намират вьв вододайната зона от която Калофер черпи вода.За да слезнеш на Паниците под табелата на централен балкан около 500метра мисля има пьтека която е стрьмна и слиза на вилите и лагерите.Преди години имах честа да работя като домакин на един от тях.Ти просто си продьлжил явно по коларският пьт на доло и си слезнал най-вероятно при вилата на врьх Ботев.
Пон Окт 31, 2011 2:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Супер! Значи успя през Рай.
и аз вчера извадих късмет със стопа Smile

А какви обувки си взе в крайна сметка, че изпуснах дирите в оная тема Rolling Eyes

По-близката далечна планина е Рила, а зад нея ми се струва, че се подава и Пирин - малко ми е трудно да преценя от снимките, но Пирин със сигурност се вижда от някои места в Балкана. Аз съм го 'засичала' от пътя между Орлово гнездо и Беклемето.
Пон Окт 31, 2011 3:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ferdi_mruvkata

Цитат:
....хижата вече има и чисто нови вътрешни тоалетни на етажа.

тотално се прецаках значи.... цяла нощ ходих в студа да пишкам. И само 3 бири изпих да не ставам много Very Happy

Пон Окт 31, 2011 3:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Само да ви кажа спазвайте правилата на всеки ескимос когато излизате на вьн по-малка нужда.Жьлтият сняг не се яде. Idea
Пон Окт 31, 2011 8:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

Цитат:
Съвсем случайно подочух някакъв разговор между две девойки които също случайно чули за вътрешните тоалетни и бяха се заели с издирването им. Като излезе човек през нощта в този студ навън, се разсънва и после няма заспиване.

благодаря тва е по-харна новина и от проекта за безжична връзка за билните хижи. щото без нет можи, ама поход зимата посреднощ към нужника на х.левски си беше приключение Cool
Вто Ное 01, 2011 5:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

ZCEZBPM написа:
тихомир томанов написа:
Само да ви кажа спазвайте правилата на всеки ескимос когато излизате на вьн по-малка нужда.Жьлтият сняг не се яде. Idea
По малка нужда си го представям ескимоса, но ако се наложи по голяма тогава не го виждам

За ескимосите незнам, но съм чувал че в Сибир ходят по голяма нужда със секач , чук и въже Smile ........
Вто Ное 01, 2011 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Joro

Местожителство: Варна

Цитат:
По малка нужда си го представям ескимоса, но ако се наложи по голяма тогава не го виждам

Ще, ще, ще има и голяма, с това не се свиква. Smile Въображение и импровизация, за останалото природата си знае. Тази година по първи април се наложи да отработим пълния курс по задоволяване на естествените нужди- при двете последователни нощувки на връх Мусала. Късметът ни се усмихна- не стига, че нямаше питейна вода, ами и канализацията беше запушена нещо. Вследствието- топене на сняг в съдинки, произходът му естествено беше от непосредственото ни обкръжение. Ролята на събирачите беше особено важна- да нямат никакви проблеми със зрението и да долавят и най- малките оттенъци на цветовете, особено бялото и жълтото. Съответно отработенаната вода от кухнята обратно навън, за следващите нуждаещи се. Wink До тоалетна също навън. А голямата нужда, при вятъра със скорост 15-20 м/с , и набиващия сняг ... Сам не си повярвах колко неща може да прави човек наведнъж- да се държиш за нещо; да държиш и контролиращ дрехите, че току-виж после, неприятна изненадка; и ..., и ... Не ми се мислеше, ако стигнех до крайни състояния на стомашното съдържание. Абе, хубави спомени останаха все пак! Smile
Сря Ное 02, 2011 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Шегата на страни с течение на времето на х.Левски ще има по-дори условия.Миналата година инециятивен комитет организира бал с цел благотворителност от страна на Карловци и любители планинари за изграждането на вьтрешни тоалетни и бани.Но всичко става много бавно защото даваме доброволен труд за това дело.За повече от вас идвате и си утивате от планината като остават добри или лоши спомини но има хора който искат да оставят нещо и зад тях.Затова дело бяха сьбрани 15 хиляди лева под формата на средства и материали.Незнам дали знаете но всяка година се качваме хора да режим дьрва за хижата а те не са малко 50 кубика минимум.За това ви моля за разбиране от ваша страна.Всичко по хижете се кара на коне и на рьце за да се задоволят макар и минимално на някой нуждите.Тази хижа не е под аренда нито под наем тя е на туристическото дружество Карлово и нещата макар и мудно но стават.Макар че миналата година бях на Вихрен и останах изненадан вярваите ми от 85година нищо не е помрьднало а до нея има и пьт, плочата от зад зад хижата може вече да е поднала. Idea
Чет Ное 03, 2011 4:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Здравей Тихомире, Отговорете с цитат
тихомир томанов написа:
Шегата на страни с течение на времето на х.Левски ще има по-дори условия.Idea

Не се познаваме, но бих желал да попитам. Там нагоре по реката има три хижи. Хижа "Хубавец" е доста в началото и според мен там повечето посетители са хора, които излизат в планината за цър-пър и хапка пийка, евентуално с приспиване за по-лесно изтрезняване на чист въздух.
Хижа "Левски" обаче е нещо като плацдарм за излизане в високата част на планината, и за приютяване на туристи, след по-дълги преходи. И ти казваш, че е трудно с средствата за хижа Левски.
Та въпроса ми е, кой стопанисва Балкански рози и защо там се хвърлят пари за нова сграда. Тя е почти завършена. Кой ще я пълни с посетители тази хижа, като е между другите две? Любителите на барбекю сред планината едва ли ще изпъплят до там, любителите на планината просто ще се качат до хижа Левски, за да могат след това да излезат нагоре и наистина да се полюбуват на Стара планина.
Защо се строи и защо се влагат средства в хижа "Балкански рози"?

Последната промяна е направена от Plamen К на Пон Ное 21, 2011 8:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Ное 03, 2011 7:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

тихомир томанов написа:
Шегата на страни с течение на времето на х.Левски ще има по-дори условия.Миналата година инециятивен комитет организира бал с цел благотворителност от страна на Карловци и любители планинари за изграждането на вьтрешни тоалетни и бани.Но всичко става много бавно защото даваме доброволен труд за това дело.За повече от вас идвате и си утивате от планината като остават добри или лоши спомини но има хора който искат да оставят нещо и зад тях.Затова дело бяха сьбрани 15 хиляди лева под формата на средства и материали.Незнам дали знаете но всяка година се качваме хора да режим дьрва за хижата а те не са малко 50 кубика минимум.За това ви моля за разбиране от ваша страна.Всичко по хижете се кара на коне и на рьце за да се задоволят макар и минимално на някой нуждите.Тази хижа не е под аренда нито под наем тя е на туристическото дружество Карлово и нещата макар и мудно но стават.Макар че миналата година бях на Вихрен и останах изненадан вярваите ми от 85година нищо не е помрьднало а до нея има и пьт, плочата от зад зад хижата може вече да е поднала. Idea

Благодарим ви за труда, за благотворителността, благодарим ви за самопожертвователността, Томанов и всички Карловци. Благодарение на вас четири хижи работят. Мисля, че и четирите са ваши. Дори и да не са. Има ли значение чии са. Равнец, Хубавец, Балкански рози, Левски. Все в Карловско. Може ли, има ли някой нещо, против? Не може и да има. Браво на вас КАРЛОВЦИ. Да се похвали още някой, шапка ще им сваля. Гордейте се, защото има хижи, които вече са погребани. Например х.Планински извори, заслон Караиваново хорище, заслон Вратник, Тур. спалня Котел, и още, още много мога да броя. Дерзайте КАРЛОВЦИ!!!

Чет Ное 03, 2011 7:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Хижата си работи хижаря се казва Геньо.Преди две седмици като заваля снега на х.Левски беше 50см. и попари листата.Новата хижа само вьншно е завьршена незнам доколко сте запознати с историята за нея.Тази която в момета е с табелата Балкански рози е бившата хижа на военните и се казваше Червен крьст.А старата Балкански рози беше дьрвена и преличаше повече на коптор отколкото на хижа.Тя е идеялна за еднодневни излите от нея може да се иде на Орта бурун и от там за Амбарица а от другата страна в едни от най-големите пущинаци, в района на големият Башит и от там през Гевгеле Бурун слизате на Левски при падналият мост за прьскалото.Ако отседнете при Бачо Геньо той е жива легенда като Бачо Вьлко от тях може да научите много легенди за нашият Балкан.
Това го написах в друга тема есенни багри от Стара планина.Мисля че до някаде дава отговор на твоето питане Пламен .За нас Карловци тези хижи значат много.Балкана е давал препитание на нашите деди.От там идват и имената на много местности Лушена поляна,Мазакови колиби,Дьбенски егрек,Бичикижйиницата,Кюмюрджиева поляна и прочие.А инак строежа до някаде е идея на предишният управителен сьвет на Туристическо дружество В.Левски.
Чет Ное 03, 2011 7:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Mitaka написа:
Привет!
Ние снощи също бяхме на заслона (Момичето и момчето който дойдоха по тъмно) и днес минахме по същия маршрут Ботев - Рай - Паниците може би сме се движили 30-60 минути след теб. 12.30 бяхме на Паниците.

Поздрави и от нас-другите тримца дето спахме на заслона и после продължихме през Ботев за Г.Кадемлия(където спахме още една вечер)...Хората,дето са спали на върха бяха"градски"от Т.Д.Овчарица Wink Дано другия път се засечем и с вас....
Пет Ное 18, 2011 10:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

тихомир томанов написа:
Но всичко става много бавно защото даваме доброволен труд за това дело.За повече от вас идвате и си утивате от планината като остават добри или лоши спомини но има хора който искат да оставят нещо и зад тях.Затова дело бяха сьбрани 15 хиляди лева под формата на средства и материали.Незнам дали знаете но всяка година се качваме хора да режим дьрва за хижата а те не са малко 50 кубика минимум.За това ви моля за разбиране от ваша страна.Всичко по хижете се кара на коне и на рьце за да се задоволят макар и минимално на някой нуждите.

Да благодарим на Томанов, за това , че ни помогна да разберм, колко трудно се поддържа една хижа. Благодарим ви Карловци. Да не вземе някой да си мисли, че съм Карловец. Къде Ямбол, къде Стамбол??? Но с чиста съвест казвам, че Карловци работят. Дори и днеска да не са им посетени хижите, утрешния ден е пред тях. Убеден съм, че не е пред тези, които пддържат Планински извори или да кажем Свищиплаз. Сполайте Карловци, ние сме с вас. Обадете се, ще ви помагам, нищо че съм едно нищожество, една мушичка.

Пет Ное 18, 2011 8:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.