Автор |
Съобщение |
BazilVenceslas
Гост
|
Карта на Стара планина? |
|
Имали такава? Говоря за обикновена, а не ДЖИ ПИ ЕС.
|
|
|
Съб Окт 15, 2011 1:33 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Руските топо не ти ли вършат работа ???
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Съб Окт 15, 2011 3:50 am |
|
|
BazilVenceslas
Гост
|
|
|
Къде има такива? Ако е в нета, не ми трябва! Искам да е на хартия.
|
|
|
Съб Окт 15, 2011 12:42 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
На отделни дялове се намират карти в мащаб 1:60 000 - 1:65 000. На цялата Стара планина май няма по-хубава от 1:150 000. Поне аз не съм виждал, пък и не върши почти никаква работа.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Съб Окт 15, 2011 12:45 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Къде има такива? Ако е в нета, не ми трябва! Искам да е на хартия. |
От нета, сваляш и принтираш каквото ти трябва ...
|
|
Съб Окт 15, 2011 12:52 pm |
|
|
BazilVenceslas
Гост
|
|
|
Аз търся карти, които да са едър мащаб! Например имам на домино на Витоша 1:25 000. 4лв. струва.
|
|
|
Съб Окт 15, 2011 12:55 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Е да де, това ти казва Дидо. На Стара планина с такъв мащаб официална карта няма. Само топокартите.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Съб Окт 15, 2011 12:59 pm |
|
|
cat
|
|
|
Съб Окт 15, 2011 11:18 pm |
|
|
mediator37
|
|
|
На всички вестникарски будки в Предбалката и Задбалкана се продават едромащабни , хубави туристически карти. По хижите също се предлагат карти. Срещал съм дори миналата година много старо и изчерпано издание на Ком- Емине картата в седем части и то беше на хижа, която не е по маршрута. На книжарниците също продават карти, Дори в Кауфланд има карти, но не и на Балкана, скоро търсих нямаше, но на др.планини има . Средна цена 7-8 лева на карта. Цялостна туристическа карта на Балкана няма, както са писали колегите . Дори на Средна гора картата е в две части.
|
|
|
Нед Окт 16, 2011 7:52 am |
|
|
Plamen К
|
Карта на Стара планина |
|
Мащаб 1:25000 е голям лукс. Това май не може да се намери. Най-актуалната карта на централната част от Стара планина, която аз съм виждал е издадена през октомври 2010г в Троян. Не забравяйте, че там преди време беше картографския институт на Българската армия. Тези хора си разбираха от работата. Купих я от хижа Рай тази пролет. Мащабът е 1:70000, но картата е добра. Нанесени са доста коректно АКТУАЛНИТЕ туристически маркировки в района.
Разгледах руските топографски карти за района на връх Ботев, Равнец, Триглав. Може да се ползват, но как ще разберете коя от пътеките е маркирана, кое - не е? Как ще разберете коя пътека за изтеклите 22-25 години от издаването на картите вече е обрасла и не съществува. Как ще разберете къде на поляната от преди 25 години сега е израсла 20-25 годишна гора /дървета с височина 12-25 метра/.
Понеже виждам, че сте от Стара Загора, наблизо сме, пишете ми лично съобщение, каквото имам, като карти, ще ви го пратя.
|
|
|
Съб Окт 29, 2011 8:31 pm |
|
|
bobsixkiller
|
|
|
Привет. Разполагам със сканирана карата 1:70 000 на Троянски Балкан с различни резолюции 100dpi (3MB), 200dpi(120MB), 400dpi(480MB) и 600dpi (1GB). Картите с малка резолюция не са четливи при zoom. При желание ( и търпение, защото uploada ми е малък), мога да изпратя ( по-скоро да споделя с link през DOX.bg)
_________________ Приключения опасни за читатели прекрасни |
|
|
Съб Окт 29, 2011 10:15 pm |
|
|
mircho
|
|
|
|
При липса на оригинална карта и това е нещо. Пускай за споделяне. Дали ще стане ако се организираме да се направи карта на цялата Стара планина и да побутнем някоя фирма да я изработи примерно домино или пичовете от Троян.
|
|
|
Съб Окт 29, 2011 10:56 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
|
|
Къде има такива? Ако е в нета, не ми трябва! Искам да е на хартия. |
От нета, сваляш и принтираш каквото ти трябва ... |
познания... нещо повече от това да си ремонтираш раницата с тел
_________________ Not All Who Wander Are Lost |
|
|
Пон Окт 31, 2011 10:53 am |
|
|
dido
|
|
Re: Карта на Стара планина |
|
|
|
Мащаб 1:25000 е голям лукс. Това май не може да се намери. Най-актуалната карта на централната част от Стара планина, която аз съм виждал е издадена през октомври 2010г в Троян. Не забравяйте, че там преди време беше картографския институт на Българската армия. Тези хора си разбираха от работата. Купих я от хижа Рай тази пролет. Мащабът е 1:70000, но картата е добра. Нанесени са доста коректно АКТУАЛНИТЕ туристически маркировки в района.
Разгледах руските топографски карти за района на връх Ботев, Равнец, Триглав. Може да се ползват, но как ще разберете коя от пътеките е маркирана, кое - не е? Как ще разберете коя пътека за изтеклите 22-25 години от издаването на картите вече е обрасла и не съществува. Как ще разберете къде на поляната от преди 25 години сега е израсла 20-25 годишна гора /дървета с височина 12-25 метра/.
Понеже виждам, че сте от Стара Загора, наблизо сме, пишете ми лично съобщение, каквото имам, като карти, ще ви го пратя. |
Лукс не е - в наши дни се намират 25 000 карти за района, има и 10 000/5000. За туристически цели обаче "руските" 50 000 са предостатъчни. Това, че цветът на пътеките го няма или полянките били обрасли не е грижа. По-важна е специфичната топографска информация, които 50К картите дават - особености на релефа като дерета, хребети, скални образувания и т.н. Това в туристическите карти обикновено не се отбелязва.
|
|
Пон Окт 31, 2011 11:51 am |
|
|
bobsixkiller
|
|
|
Привет. Качвам една карта в pdf формат и (мисля) без сериозна загуба на качество.
За изтегляне КАРТА и ГРЪБ (с друга полезна информация)
Ако някой счита, че качеството е недостатъчно и е лошо, мога да кача и с 400dpi или 600dpi. Кофти при тях , че са много големи, а и на някой PC-та при отваряне дава грешка за недостатъчна памет ( моето желязо не е от най-мощните, но все пак..)
p.s. Качвам ги в DOX.bg защото в data.bg не искат да се upload-нат, а в разните чужди сайтове нямам регистрация
_________________ Приключения опасни за читатели прекрасни
Последната промяна е направена от bobsixkiller на Вто Ное 01, 2011 1:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Окт 31, 2011 12:49 pm |
|
|
|