Автор |
Съобщение |
andimit
|
Есенни багри над Карлово- има ли ги вече? |
|
Здравейте!
Тази есен е странна, а ми е любим сезон за снимки.
От лято в началото на октомври, рязко стана зима и сега не знам дали изобщо ще го има момента на великолепните цветове на есенни листа.
А пък пътеката към х. Левски в това отношение е класика, но дали е така тази година?
Ако някой е ходил на там и нещо знае по въпроса - моля за инфо!
Всичко най!
|
|
|
Съб Окт 29, 2011 9:23 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Миналата събота минах до Хубавец и дори реших да не продължавам нагоре, нямаше красива есен за снимки.
|
|
|
Съб Окт 29, 2011 11:09 am |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Днес е прекрасен ден от прозорица си гледам целият Балкан започнаха да се появяват жьлто оранжевите багри.До другата седмица ще се окраси целият.
|
|
|
Съб Окт 29, 2011 1:25 pm |
|
|
kaleeff
|
|
|
Я кажетъе като сте в района, х. Балкански рози работи ли?
И как са условията ако работи?
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 12:51 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
Re: Есенни багри над Карлово- има ли ги вече? |
|
|
|
Здравейте!
Тази есен е странна, а ми е любим сезон за снимки.
От лято в началото на октомври, рязко стана зима и сега не знам дали изобщо ще го има момента на великолепните цветове на есенни листа.
А пък пътеката към х. Левски в това отношение е класика, но дали е така тази година?
Ако някой е ходил на там и нещо знае по въпроса - моля за инфо!
Всичко най! |
Здравей. Вчера минах по тази пътека точно поради фактите които си изброил по горе. Поради същата причина исках и снимки от района да видя до къде го е докарала есента Наистина тази есен е много странна. По пътеките е пълно със окапали зелени листа. Явно по спешност са капнали след първият сняг. Не са имали време да се пребоядисват. Като цяло ги има разни красиви дръвчета, но не е баш .... както си трябва. Има и доста зелени като през май. Качих купена да видя как е от високо. От юг гората е прегоряла, тъмно кафява. На север обаче беше доста шарено - червено, жълто , кафяво и какво ли не...
С други думи... варви, ще направиш хубави снимки. а и да не направиш... ще се разходиш
Балкански Рози работи. Имаше хора. Гледам и новата хижа са я попривършили. Чудно ми е кой налива пари за хижа на такова място... туристите ходят или до Хубавец или на Левски направо ?!
_________________ Not All Who Wander Are Lost |
|
|
Пон Окт 31, 2011 1:15 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Хижата си работи хижаря се казва Геньо.Преди две седмици като заваля снега на х.Левски беше 50см. и попари листата.Новата хижа само вьншно е завьршена незнам доколко сте запознати с историята за нея.Тази която в момета е с табелата Балкански рози е бившата хижа на военните и се казваше Червен крьст.А старата Балкански рози беше дьрвена и преличаше повече на коптор отколкото на хижа.Тя е идеялна за еднодневни излите от нея може да се иде на Орта бурун и от там за Амбарица а от другата страна в едни от най-големите пущинаци, в района на големият Башит и от там през Гевгеле Бурун слизате на Левски при падналият мост за прьскалото.Ако отседнете при Бачо Геньо той е жива легенда като Бачо Вьлко от тях може да научите много легенди за нашият Балкан.
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 1:51 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
Амбарица |
|
Чух, че ще сменят хижаря.
Някой знае ли нещо по въпроса ? Какво е положението натам ?
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 6:06 pm |
|
|
zezo
|
|
|
Не знам дали само аз имам това впечатление, но ми се струва, че тази година ще се разминем с красивата и шарена есен. Миналият уикенд ходих до Бенковски и с изключение на някои отделни места, гората вече беше започнала от зелена да става кафява. А листата вече падат...
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 8:11 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
Пон Окт 31, 2011 9:05 pm |
|