Автор |
Съобщение |
t.hristov
|
|
Коя е най-високо разположената действаща хижа в Стара Планин |
|
Имаме спор с един колега от х.Добрила -коя е най-високо разположената действаща хижа в Стара Планина?
Моля, нека всеки да сподели своето мнение по въпроса.
Благодаря на всички! Бъдете здрави!
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 9:01 pm |
|
|
slavey766
|
|
|
|
Заслон Ботев, който откакто го взе Вальо си е съвсем прилична хижа
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 9:58 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Това е заслон -капацитета е 24 места
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 11:04 pm |
|
|
cholla
Регистриран на: 18 Юни 2010 Мнения: 93 Местожителство: планета Земя |
|
|
|
още 1 глас за "заслон" Ботев - 2050м.
Въпреки скромният си капацитет мястото си е напълно по стандарта за хижа - имаш си стопанин, храна, баня и квото още ти се прииска. Заслон има на 6-8 ч. източно от там, горе на в. Триглав лесно ще направиш сравнението.
След него мисля е х.Добрила - 1750 м.
ПП. А някой знае ли как става да се наеме/вземе/купи хижа(заслон)?
_________________ www.senseofbulgaria.org |
|
|
Сря Сеп 28, 2011 5:38 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Спора ми бе с един от хижарите на х.Добрила -Бай Димитър, който твърди, че Добрила е най-високо разположената хижа в Стара Планина 1804м.
Ще се радвам да чуя и мненията и на други планинари
Той и капацитета на х.Добрила не е голям -2 стаи х 12легла и 1 х 8легла
Хотелската част на Добрила не я броя -двойката стая без сан.възел 35лв
|
|
|
Сря Сеп 28, 2011 12:41 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Заслон има на 6-8 ч. източно от там, горе на в. Триглав лесно ще направиш сравнението. |
Маринка е доста по-близо
Иначе - з. Ботев (2210), ако отказваш да го броиш него - Добрила (1804) Най-високото място където би могло да се спи под покрив (без да смятаме жк вр. Ботев) е заслонът на Голям Кадемлия (2276)
Планински извори е на 1850, ама...
|
|
|
Сря Сеп 28, 2011 1:27 pm |
|
|
cholla
|
|
|
Маринка, умишлено съм я пропуснал. Там в сегашният и вид само една вода може да пие човек, а и все още отговаря на стандарта - заслон.
|
|
Сря Сеп 28, 2011 4:04 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
Маринка, умишлено съм я пропуснал. Там в сегашният и вид само една вода може да пие човек, а и все още отговаря на стандарта - заслон. |
Напротив - в събота минахме от там - изчистено е, в лявото помещение има печка, на нара има 1 дюшек и одеала, стъклата му са почти здрави... има свещи и пр. В случай на нужда става за пренощуване. Може би е редно някой с транспорт да махне и купчината боклук изкарана отвън, но няма нищо общо с картинката отпреди 1 година.
|
|
|
Чет Сеп 29, 2011 8:38 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
|
|
|
|
Маринка, умишлено съм я пропуснал. Там в сегашният и вид само една вода може да пие човек, а и все още отговаря на стандарта - заслон. |
Напротив - в събота минахме от там - изчистено е, в лявото помещение има печка, на нара има 1 дюшек и одеала, стъклата му са почти здрави... има свещи и пр. В случай на нужда става за пренощуване. Може би е редно някой с транспорт да махне и купчината боклук изкарана отвън, но няма нищо общо с картинката отпреди 1 година. |
Да благодарим на този или тези, които са сторили това дело. От години заслона беше необитаем. Нека да продължи подобрението. Но аз и много други вероятно, биха искали да знаят името или ника на тези добри хора, за да им благодарят. Молим, ако знаете, пишете.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Чет Сеп 29, 2011 9:01 pm |
|
|
cholla
|
|
|
Чудесна новина!
ПОследно бях там преди малко повече от година, признавам си. За останалото време се осланям на споделеното из форумите. Твоята новина е като гръм от ясно небе. Наистина ще е хубаво да се спомене кой е поел инициативата, а защо не и ако има бъдеща подобна да се обяви публично. Така ако има желещи доброволци ще се включат в доброто дело.
|
|
Пет Сеп 30, 2011 3:47 pm |
|
|
schism
|
|
|
|
Преди около месец ходихме със съфорумник на Ботев с нощуване на палатка до з. Маринка.
Там група млади ентусиасти между 20 -25 г. от Ст. Загора, Калофер и някой от околните населени места бяха изчистили и пооправили заслона във вида в който сте го срещнали вие. Така че трябва да благодарим на тях.
Аз бях искрено щастлив от видяното. Можем само да се радваме на такива хора!
_________________ "Един воин трябва да се научи да осъзнава всяко свое действие, защото ще бъде тук, на този свят, за съвсем кратко време, всъщност прекалено кратко, за да стане свидетел на всичките му чудеса." |
|
|
Съб Окт 08, 2011 9:54 pm |
|
|
Psychosapiens
|
|
|
Мдам....момчетата просот бяха дошли по рано и по думите им нямали кво да правят
Има много боклук за сваляне от там който боклук в момента се разпилява сигурно от вятъра.Но слизане от заслон маринка явно не е нещо обичайно и ще си остане горе
Най-високата хижа е Планински извори - тя е и най не-хижата май, Ама най-високата обществена тоалетна е до з.Маринка !
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source |
|
|
Нед Окт 09, 2011 8:21 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Докато заслон Ботев се води"заслон"ако ще да е със 100 места най-високата (действаща)хижа си остава Дибрила 1804м,според табелата...2-3м.разлика от гпс-a "не бият кучето"...
|
|
|
Нед Окт 16, 2011 10:27 pm |
|
|
cholla
|
|
|
а тогава що си му сложил тез' кавички? Ако още не си бил в истинки заслон, поразходи се някой ден и си направи сравнението...
|
|
Чет Окт 20, 2011 6:33 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
|
|
а тогава що си му сложил тез' кавички? Ако още не си бил в истинки заслон, поразходи се някой ден и си направи сравнението... |
Кавичките за за отделяне определението от текста(спомени от изучавания"съвременен български език"-предмет в университета.
а относно познания по заслоните-май говориш с човека,дето познава 90% от тях и му харесват повече от хижите,като място за спане-"властелина на заслоните"дет` се вика.Та за определенията-Ботев се води ЗАСЛОН ако ще ти да му казваш "дворец" или "конюшна"-това е положението!!!Ако не си доволен-обърни се към БТС-да му сменят статута!!!
|
|
|
Чет Окт 27, 2011 10:02 am |
|
|
|