Автор |
Съобщение |
ferdi_mruvkata
|
|
Синаница - перлата на Пирин |
|
След опитите ми да разсея веловманиачаването, за което споменах тук, реших да отскоча с едни приятели из Пирин малко. Бяхме се наканили на Синаница да ходим от дълго време. На 10 и 11 септ. Уцелихме перфектното време, без облаци, пълнолуние. Тръгнахме от Яне сандански и от там към хижа Синаница. Качихме върха и после сялзохме по сипея на хижата . На другия ден ходихме до Бъндеришка порта. Там 3ма отказаха да продължим по Бъндеришкия чукар. Аман от мързели Аз качих Муратов връх докато се излежаваха и после слязохме през Спано поле. Аз разбира се като виден хитрец хванах нещо приличащо на пътека и се забих в едни гори динозавърски. Беше яко спускане в храстаците. А после и през едни джунгли папратови...
Равносметката:
1. Мислех че в Пирин животинските говна са рядкост - тази ми идея бе разбита на пух и прах. През по голямата част от ходенето все едно бях в обор. Тва Стара планина си е градски парк.
2. Явно наистина съм се повманиачил в колелото. Постоянно си мислех как пускам от Бъндеришка порта към Яне сандански! Прекрасна пътечка и после път...
3. Счупих си окончателно щеката. Стъпих върху нея и един от сегментите се спраска на две Май загубеното колче в Рила няма да ми трябва
4. Насалдих се на прекрасни гледки. Синаница е чудно местенце. Май ми стана любимо Пиринско.
Снимките са на един приятел. Разпространяват се под ГПЛ
https://picasaweb.google.com/102182711547631326964/Sinaninanica?authkey=Gv1sRgCL_z8f2ixeHKSw#
|
|
|
Вто Сеп 27, 2011 11:08 am |
|
|
Velio
|
|
|
Вто Сеп 27, 2011 12:15 pm |
|
|
ДИАНА
|
|
|
Ferdy, с тази огромна снимка направо цопнах в езерото.
По Спано поле с многото крави лятос е обор - простор.
Не се сещам за друга хижа като „Синаница”, с маркировка –
соларни лампи към WC. Романтика – чудо край клек!
Това си е интересна идея за маркировка на планински пътеки в тъмното.
Какво ти казаха онези с НЛО от 37 снимка?
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Сря Сеп 28, 2011 11:54 pm |
|
|
bina
|
|
|
|
безсрамие, такава снимка !
|
|
|
Чет Сеп 29, 2011 12:14 am |
|
|
BateBorko
|
|
|
Снимките са хубави!
Пирин си е Пирин!
Както много пъти съм писал:
"Ходенето по другите планини е като консумацията на сандвич -
отваря ти апетит за нещо истинско - а това е Пирин!"
|
|
|
Чет Сеп 29, 2011 12:57 pm |
|
|
pepino_bg
|
|
|
|
|
|
"Ходенето по другите планини е като консумацията на сандвич - отваря ти апетит за нещо истинско - а това е Пирин!" |
Бате Борко, моите уважения, ама това започва да дразни.
Чет Сеп 29, 2011 1:25 pm |
|
|
outfaced
|
|
Re: Синаница - перлата на Пирин |
|
|
|
1. Мислех че в Пирин животинските говна са рядкост - тази ми идея бе разбита на пух и прах. През по голямата част от ходенето все едно бях в обор. Тва Стара планина си е градски парк.
|
Аз все съм се чудел ... къв зор трябва да има една крава да се качи на 2800м.н.в. Точно под в. Синаница май е най високото място дето съм виждал крави
|
|
|
Чет Сеп 29, 2011 4:34 pm |
|
|
igurbev
|
Re: Синаница - перлата на Пирин |
|
|
|
Аз все съм се чудел ... къв зор трябва да има една крава да се качи на 2800м.н.в. Точно под в. Синаница май е най високото място дето съм виждал крави |
Тези на 2800 са особена порода алпийски крави, със специално извити рога, за да могат да ги използват при самозадържане върху лед. А иначе тези дето си видял на Синаница може да са били от обикновените, че там е едва 2500
|
|
|
Чет Сеп 29, 2011 5:13 pm |
|
|
|