С приятел фотограф , планинар и сходна лудост решихме в почивните дни да овършеем по Джендема. Планинарската ни идея беше да се изкачим до заслон Ботев, през нощта на челници- стандартно по кабела, а на следващия ден да слезем до дълбините на Южния Джендем, по Джендемска река в Дериндере и да се напързаляме по сипеите, и поснимаме природни красоти. Всичко мина благополучно, в предвид терена там. Описал съм всичко в блога, който има желание да погледне. Водопади и красоти без край!
Re: Между Севера и Юга - Старопланински Джендемизъм.
Еех, напълни ми очите и душата, градски, благодаря!
От няколко години не съм ходил натам, а ми е едно от най-любимите места. От доста време си мисля за едно пролетно обикаляне на водопадите по време на пълноводието, да кажем през май. Във фотографията съм скромен любител, но предполагам, че окото ще се изплакне качествено. Представям си съчетанието на прясно раззеленилата се ярка букова шума и буйните води във водопадите... Направо се размечтах.
Благодаря и аз предполагам, че пролетно време ще е красиво, водопадите ще преливат. И зимата ще е интересно, ако има достатъчно луди за подобни изпълнения . Поздрави на всички!
Завирал съм се веднъж през зимата, но отдолу, между манастира и Дяволските теснини. Горната част си е опасна - падат чат-пат лавини и триметрови ледени висулки като копия
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети