ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Р.м.-х.Македония-х.Рибни ез-Р.м-вр Мальовица- х.Рилски ез.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Р.м.-х.Македония-х.Рибни ез-Р.м-вр Мальовица- х.Рилски ез.
Автор Съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Мнение Отговорете с цитат
На един дъх прочетох написаното, Ивайло, като си представих местата, през които си минал. Голямо тичане си му дал из Рила!
С това слизане за едно спане на Рилския манастир и после пак нагоре, направо ме уби! Яко мятане надолу – нагоре.
Тая денивелация, за нищо я нямаш. Ясно е, че меракът за „дозата планина” е голяма движеща сила!
За Кадиин връх ти отговорих в другата тема, но беше тръгнал. Няма значение, че не си разбрал навсякъде кой връх си видял
или изкачил, по-важно е, че си бил там! Все ще ги научиш някога и ще ги знаеш, както знаеш улиците в града.
Да си жив и здрав и със следващите си приключения, пак да ме разсмееш!

Пет Сеп 02, 2011 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Иво, звучно звучи текста ти, но аз изобщо не успявам да проследя сюжета. Честно. Стигнах до половината и се отказах Sad
Пет Сеп 02, 2011 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение Re: Р.м.-х.Македония-х.Рибни ез-Р.м-вр Мальовица- х.Рилски е Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
Първо да си кажа името. Казвам се Ивайло. Това главно за един от съфорумците с който се запознахме на връх Мальовица. Май забравих да му кажа името си. Казах му само първата буква от ника във форума, защото останалите букви ги бях забравил. Той откъде се сети кой съм не можах да разбера. Бях се сдухал от Дългия рид и бях леко неадекватенSmile...

Аз ти казах моето име, но изглежда не си го запомнил...
ZCEZBPM написа:
Бях тръгнал вече към Мальовица когато кучетата залаяха по един турист който идваше по билото. Човекът се спря а песовете настървени. Извиках им няколко пъти разчитайки че след няколко прекарани часове заедно ще ме послушат, ама те май бяха гладни и бяха решили да закусят с него Обръщах се няколко пъти да видя какво става. Викам си че по това надолнище слизам само ако го натиснат в което обаче се съмнявах че ще стане защото бяха добри кучета. След малко дойдоха и тримата. Заприказвахме се и стана ясно че е колега от форума. Бях си забравил ника и помнех само първата буква(буквите са произволно избрани и добре че е браузарът да ме помни), но човека се сети кой съм. Направихме си по снимка, поговорихме за маршрутите и хижите на които ще ходим. Аз обърках Венетица със Заврачица, но пък познах за времето като споменах че ще ни намокри след обяда.

Този ден ме валя около три часа. Заваля малко преди Орловец. Качих го в дъжда. От тази страна има участъци, които се преминават с повишено внимание, дори при сухо време. После по улея между Орловец и Злия зъб слизах доста внимателно по мокрите камъни.
А вчера на слизане към Костенец, какъв бе тоя порой който ме връхлетя, примесен с градушка, колкото лешник...
Съб Сеп 03, 2011 9:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

За слизането от Смрадливото - възможно е да си се отклонил в дясно от пътеката малко след езерото. Там има едно място дето изглежда, че пътеката завива в дясно (надолу), но всъщност тя продължава направо след едно клекче. Поне така беше преди 3-4 години. Подобни случаи има описани също и из нета. Пътечката направо си беше съвсем хубава, върви на серпентини.
Разбира се, съвсем възможно е нещата да се се променили (към по-лошо) и вече да няма читава пътека. Смятам да проверя до месец и ще пиша.
Съб Сеп 03, 2011 1:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Antoon написа:
За слизането от Смрадливото - възможно е да си се отклонил в дясно от пътеката малко след езерото. Там има едно място дето изглежда, че пътеката завива в дясно (надолу), но всъщност тя продължава направо след едно клекче. Поне така беше преди 3-4 години. Подобни случаи има описани също и из нета. Пътечката направо си беше съвсем хубава, върви на серпентини.
Разбира се, съвсем възможно е нещата да се се променили (към по-лошо) и вече да няма читава пътека. Смятам да проверя до месец и ще пиша.

А баш! Миналата година го преживях същия клекинг, даже тук някъде се бях жалвала. Читавата пътека е маркирана в жълто, но явно в началото не се вижда маркировката Rolling Eyes
Вто Сеп 06, 2011 6:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

За МАРКИРОВКАТА, за СУШАТА и КРАВИТЕ

Ожалих Рила за сушата, а сега пак „по вода” и с голям дъжд си идвам оттам.
За маркировка с боя от Карааланишки циркус - нагоре към Рибни езера и пак от ниската част на циркуса - към Кадиин гроб, скоро не са се сетили! „Тъмна Индия” е, ако има някъде, избеляла – от век и веков! Като минавате по такива места, които не са от „рилските магистрали”, трупайте и вие по някое камъче, че и пирамидки не навсякъде има, или изведнъж се губят!
То на нас ни е ясно къде вървим, но за хора попаднали за първи път и без съвременните блага за ориентация, ще е трудно!
Много обрасли с треви, с нов клек, самозалесили се пътеки!
Водата от Карааланишкия водопад - топла, само името водопад му останало. Малко вода, много мокри скали! Предишните мочурища, ниско под Реджепица – само спомен! Мурите с цели клонки прежълтяли иглички, освен от сушата и болест имало по тях!
Клек и широколистни храсти вече наедно, в пояса 2000 м. и нагоре... Лошо!
А кравите долу под водопада, цяло лято трайно са настанени! Всичко омачкано, опасано, изровено. На малините листата ги няма,
а плода стои за мечките. Сигурно има регламент за добитъка по тези наши планини, но и в Пирин – същото?!
Иначе с колата – френската, за нефренски каскадни пътища – 8 км. – за 1 час! – Това от разклона на Семково - до завоя на река Малка Узуница /при кръста и чешмата, в памет на Любо, долу под Кадиин гроб/. И тази река е сега рекичка, поток, или вада да
а я наречеш?
За информация, нефренският път свършва недалеч под хижа „Македония” и след него е пътеката до хижата, през Бялата пръст.
Разтъжих се тези дни с Рила, но С У Ш А, такава суша там не съм виждала!
Нали е "водната" ни планина, а и зеленото и водата – по-оскъдни отвсякога…

Сря Сеп 07, 2011 2:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

С това бялото куче вчера бях от Рилския манастир до Сухото езеро и обратно. Лепна се за мен, пазеше ме от мечките Very Happy Всъщност аз му дадох едни сандвич, понеже ме хвана страх от него, а то се присламчи плътно да ме пази Laughing

Иначе - поздравления !
Съб Сеп 17, 2011 5:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tanjai

Страхливо е, аз се опитах да ударя едно дърво с пръчка и то така се уплаши и сниши Laughing
А, искам да попитам пътя за хижа Македония, откъде започва от шосето, някъде, където пише Рибарник „Бичи Бор“ или малко по-надолу, до едни заведения „Пчелина“ май.
Съб Сеп 17, 2011 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todor

tanjai написа:
Страхливо е, аз се опитах да ударя едно дърво с пръчка и то така се уплаши и сниши Laughing
А, искам да попитам пътя за хижа Македония, откъде започва от шосето, някъде, където пише Рибарник „Бичи Бор“ или малко по-надолу, до едни заведения „Пчелина“ май.

Мястото се нарича "зона за отдих Бричебор" там се сливат Илийна река и тази която идва от Рилския Манастир. Разклонът се намира се на 2-3 км. преди Рилския манастир и се хваща черният /с каменна настилка / път на дясно срещу течението на Илийна река. Пътят върви все покрай нея /Илийна/ има голям плакат /почти билборд/ с реклама на стаи за нощувка на 5 и нещо км. Пишеше "възрастни 10 лв. деца 5 лв." пътят минава покрай тези много прилично изглеждащи бунгала и още по-нагоре се хваща стръмната пътека.
Съб Сеп 17, 2011 9:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tanjai

Много благодаря !
Само да намеря 2-3 свободни, но и хубави дни и потеглям Very Happy
Нед Сеп 18, 2011 8:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tanjai

Аз да благодаря в тази тема на всички Ви за безкрайно добрите напътствия за пътя до хижа Македония. Не го бях минавала този път от 30 години, а когато навремето беше това съм била достатъчно малка, че да не запомня.
Иначе редовният ми транспорт Благоевград – Рила, автобусът за Рилския манастир го чака на автогарата в Рила. Шофьорът ме спря и аз потеглих. Свирках, чуках по дърветата, кръстих се и все напред. Не знам, мускулите ли не бяха ми отпочинали от едни тренировки, но се озорих по едно време.
Иначе на хижата всичко познато, даже и хижарят ми беше познат. Добре са я ремонтирали.
Преспах там и после към Бодрост, мързелувах и скучах там във вилата на брат ми и от там ме закараха до Благоевград. Иначе няма никакъв обществен транспорт.
Каквото и да ми говорят за мен Рила е най–красивата планина, обожавам я рано сутрин със специфичния й аромат. Харесвам я и в низините и по върховете !
Сря Сеп 28, 2011 7:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tanjai

То нищо не беше останало, опасани бяха Surprised , не знам дали от мечки или коне, аз за за това треперих по пътя.
Чет Сеп 29, 2011 8:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

tanjai написа:

Каквото и да ми говорят за мен Рила е най–красивата планина, обожавам я рано сутрин със специфичния й аромат. Харесвам я и в низините и по върховете !

tanjai, обиждаш. Разбира се не мен, а останалите планини. Чувам как мърморят, "само да ми стъпи на гърба, ще я видя тогава". Всички планини са красиви, зависи как сме настроени към тях и как ги гледаме. Стига да им видим красотите.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Сеп 29, 2011 12:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

meco puh, разбира се, как се изразих ! Съжалявам, всяка планина си има своя чар !
Аз съм отгледала в тази част на Рила и имам особено отношения към нея
Чет Сеп 29, 2011 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.