Тръгнах от водохващането на Мозговица над Попина лъка. Но вместо да карам по маркираната пътека, почти веднага след водохващането видях 1 пътека, караща право нагоре по рида. Не бях ходил по нея и сметнах, че няма къде толкова да ме забие в страни от Башлията. Ето как изглежда
в крайна сметка ме изведе на 1 голяма поляна, оградена отвсякъде с гора, а отпред се вижда Мозговишки чукар. Имаше и изоставена барака.
Малко преди тая поляна минава кафявата маркировка свързваща х. Беговица със Спано поле. Та продължих по нея до разклонението за Чаира и Спано поле. Тук се почудих дали да отцепя право нагоре за Башлията или го заобиколя и да мина през най-горното Башлийско езеро. Втория вариант надделя, понеже не бях ходил там /всъщност за първи път се качих и на двата върха/. Та по северо-източната страна на Башлията излязох на върха, помотах се малко там и след това по ръбчето, което го свързва с Бъндеришки се пренесох и на него. От там спускане през малко спано поле, заслона и надолу по камионния път обратно към водохващането.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети