Който ходи по-планинските пътеки, той не ходи в аптеки :)))
На път за х. Хубавец по-пътя срещнахме 82 годишен дядо който с бодра крачка слизаше към Карлово, поинтересувахме на колко е години и от къде този ентусиазъм за планината. И тогава ни изръси този лаф, дядото беше със бодра усмивка и жизненост в очите която повечето мои връстници отдавна нямат а това ще рече 26 годишни. Пожелавам на всички ви и на себе си, да не губим вътрешната потребност от това да сме сред природата , да се радваме на планината и да запазим този поглед и тази сила на духа каквато имаше този 82 годишен дядо )).
Поздрави!
Пет Сеп 09, 2011 5:02 pm
djarosk
на Орлово гнездо срещнах един дядо, за когото ме попитаха на колко е години или колко години му давам. Аз казах, че е над 90 (всъшност 92 г.), а той припкаше по баирите и билата, и гонеше кравите като 15 годишно хлапе. Планината поддържа духа и физиката - бравос!
Пет Сеп 09, 2011 8:57 pm
ДИАНА
Ходим в планината, но прекалено бързо се връщаме в града!
Сигурно затова ходя и в аптеки!
Евко, много e хубаво заглавието на темата, но за да е истина, май трябва поне някъде да станем хижари.
Скоро говорих с мой познат, цял живот из планините работил, но вече зле със здравето.
Каза ми: „Още сънувам планината!”
Замълчах, защото знаех, че тя беше неговия свят!
Изпитвам ужас, че все някога, ще дойде ден да го кажа и аз!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
. Ако съм хижар и стоя на едно място гледам една и съща гледка и една и съща част от планината ще ми омръзне бързо. Чара е в това не да си на едно хубаво място завинаги, а да си на много различни места всеки път. Времето в планината и на мен никога не ми е достатъчно с нетърпение чакам почивните дни за да се изтрелям на някъде , важното е, че имаме необходимостта да го правим
. Ако съм хижар и стоя на едно място гледам една и съща гледка и една и съща част от планината ще ми омръзне бързо.
Интересно ми е, само тесноглед може да каже , че хижаря на която и да е хижа гледа една и съща гледка. Нашата Стара планина, така си мени образа, че една гледка никога, ама никога не можеш да я видиш втори път. Само че трябва да имаш очи да я видиш, да имаш огромно сърце да я почувствуваш тая гледка. Блазе им на нашите хижари. Бъдете живи и здрави, посрещайте планинарите, радвайте се на българската планна, хвала на нашите хижари.
Като ходихме от Рилските езера към Мальовица до Сълзата имаше група от 5-6 възрастни жени, поздравихме се с тях и едната ни каза, че е на 82 другите поне на външен вид не бяха по млади от нея
Ходим в планината, но прекалено бързо се връщаме в града!
Сигурно затова ходя и в аптеки!
Евко, много e хубаво заглавието на темата, но за да е истина, май трябва поне някъде да станем хижари.
Скоро говорих с мой познат, цял живот из планините работил, но вече зле със здравето.
Каза ми: „Още сънувам планината!”
Замълчах, защото знаех, че тя беше неговия свят!
Изпитвам ужас, че все някога, ще дойде ден да го кажа и аз!
Права си че се връщаме, но нали трябва да си изкарваме препитанието. И това не е пречка. Когато бях на 35 - 45 години, Сутрин ставах в 04,00 часа, за да направя своята разходка до гората Пчелина в Разград. Изминавах около 12 километра, изкъпвах се, и в 07,30 часа тръгвах на работа. Това бе в бегом. Сега, на 67г. не мога да бягам, но вървя интензивно най-малко четири часа на ден по 3 - 4 пъти седмично. Всеки може да си отдели, ако иска, един час на ден за своето здраве, а този който не иска, намира причина за оправдание пред себе си.
Е, мечо, дар е да живееш на място, близо до гората! Ти затова си мечо!
Такива ежедневни, горски разходки са невъзможни за мен и тези, които живеят в златна Тракия.
Всяко излизане към планината изисква време и транспорт, а разходките в градските парковете, не са ми най-любими!
Така, че твоят добър пример е неприложим за хората от големия и равен град!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Сеп 15, 2011 6:47 pm
igurbev
meco puh написа:
Блазе им на нашите хижари. Бъдете живи и здрави, посрещайте планинарите, радвайте се на българската планна, хвала на нашите хижари.
Абе има какво да се желае от нашите хижари, да не говорим за хижите Наистина Стара планина е малко по-напред в това отношение, но като цяло положението, без да си кривя душата, е меко казано зле.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети