Стана ми интересно, та рекох да ви питам в какво си носите водицата ?
Чет Сеп 15, 2011 3:28 pm
asen4ooo
Кемъл бег, ама да си кажа честно не е толкова удачно, колкото изглежда
Чет Сеп 15, 2011 3:30 pm
dido
3 х 0.5 л бутилки Девин дето купувам от най-близкия магазин. Слагам и една резервна понякога, ако маршрута е безводен.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Сеп 15, 2011 3:39 pm
asen4ooo
dido написа:
3 х 0.5 л бутилки Девин дето купувам от най-близкия магазин. Слагам и една резервна понякога, ако маршрута е безводен.
това е истината
Чет Сеп 15, 2011 3:42 pm
shisharko
Какво бихте ми препоръчали като вариант за закачване на раницата, освен кемълбек? Нещо което сте ползвали и смятате за удобно.Раницата ми е без външни джобове и затова търся вариант за по лесен достъп вместо да спирам и да бъркам вътре.
Чет Сеп 15, 2011 3:51 pm
asen4ooo
http://www.sigg.bg/bg/classic само за тези се сещам с един карабинер закачаш, където искаш, кемъбега мен не ми харесва, защото:
1 Ако сложиш повече багаж в раницата багажа го пристиска и като тръгнеш да пиеш направо си се излива в устата , поне при мен се получава понякога
2 Ако се наложи да го пълниш, трябва да извадиш половината багаж
3 Винги е до устата и се изкушаваш да пиеш постоянно вода
4 Зимата водата много лесно замръзва в маркуча
Чет Сеп 15, 2011 3:58 pm
Velio
asen4ooo написа:
кемъбега мен не ми харесва, защото:
1 Ако сложиш повече багаж в раницата багажа го пристиска и като тръгнеш да пиеш направо си се излива в устата , поне при мен се получава понякога
5. никога не знаеш колко вода имаш останала - ако ти се случи да подминеш некой поток и не напълниш, после може и да ти свърши.
6. по-труден за поддръжка - най-вече за изсушаване след измиване.
и аз съм на варианта на Дидо - 2-3 бутилки от вода х 0,5л.
Чет Сеп 15, 2011 4:47 pm
asen4ooo
Velio написа:
asen4ooo написа:
кемъбега мен не ми харесва, защото:
5. никога не знаеш колко вода имаш останала - ако ти се случи да подминеш некой поток и не напълниш, после може и да ти свърши.
6. по-труден за поддръжка - най-вече за изсушаване след измиване.
и аз съм на варианта на Дидо - 2-3 бутилки от вода х 0,5л.
да това забравих да го напиша, можеби единствено е подходящ за колело благодаря за допълнението
Чет Сеп 15, 2011 4:53 pm
BazilVenceslas Гост
Оригинална манерка на Китайската народосвободителна армия.
Аз си купих такива даже има и с компас на каишката. Иначе и на мен кемълбега не ми е удобен и пълна 2х1,5 л. бутилки че много вода пия. Тия джаджи 05 л издържат. Пробвано е ма за по големи бутилки не знам а и доста ще е некомфортно да те дърпа раницата от едната страна.
Чет Сеп 15, 2011 9:05 pm
cat
Нося си водата в две манерки закачени на колана мразя да свалям раницата само за да пия вода . Жената носи в пластмасови шишета но първо изпиваме моята вода и преливаме нейната в манерка .
Чет Сеп 15, 2011 9:50 pm
Сотиров
Вода? Никакъв проблем!
Моето решение на проблема е максимално просто: изобщо не нося вода. Писал съм по тоя въпрос в друга рубрика, затова тук накратко. Не отричам нуждата на много хора да пият водя в планината. Споделям своя опит само за да знаете, че е възможно и без вода. Не мислете, че устните ми се напукват от жажда и аз се влача като по филмите в пустинята. Нито ми се пие вода, нито мисълга ми е свързана с нея. Вероятно е навик. Ако ви харесва, опитайте и вие. Няма да се "обезводните", уверявам ви! А пък човек да ходи покрай езера и реки и да носи вода е направо чудновато. Защо?
Чет Сеп 15, 2011 10:48 pm
Сотиров
Да се потя?
Естествено, че не. Е, в рамките на нормалното сигурно се потя понякога, но не се е стичала вода по мен. Като не пия вода, откъде пот? Краката ми също не се потят, вероятно заради чорапите: отдолу памучни тънки, отгоре вълнени дебели, в широки обувки.
Чет Сеп 15, 2011 11:00 pm
asen4ooo
Като цяло и аз не изпитвам нужда от вода, ама кемълбега като ми е под устата ......
Чет Сеп 15, 2011 11:43 pm
Joro
Два или три броя бутилки х 0,5 л. На връх КАМЕНИЦА и кенче "Каменица". Половинлитровите бутилки по възможност са ми от ФАНТА, защото някъде под гърлото са леко "прищипани", а там захваща ластика на външния джоб на раницата. Освен това са по здрави, също и с леко закръгление на дъното, което улеснява връщането на бутилката в джоба, без да се сваля раницата. Останалите в раницата, разпределени от двете и страни и с лесен достъп до тях. Течното гориво също в подобна бутилка!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 1 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети