ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Богаташи из Рила

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Богаташи из Рила
Автор Съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Богаташи из Рила Отговорете с цитат
Който не работи, не трябва да яде... така гласи една известна бг поговорка. Тука аз добавям ... че ако някой друг работи вместо "който" -то, въпросния няма никакъв проблем с яденето Smile И така де, събота работен ден... ама аз що да го работя ?!?! Да работят бедните! По-скоро имах малък яд на главата. Не бях пешачил по чукарите от Митикас, на който си лепнах един божествен бронхит, та и още ме мъчи - кажи речи 2 месеца. От тогава повечето ми познати ме обявиха за вманиачен с новото кооло дето си взех таман като се поболях. Викам им аз че не съм се вманиачил ама на... карал съм бил болен, ходил съм на майната си ...., да се пребия, неможело ли като нормалните хора да се напия петък събота, да се нспя до 16 часа! Като се замисля и ми става малко ..тъжно за тези дето минават през 4ти км и после ги пращат на почивка из родината.. я пещерите покрай Карлуково, я Витата стена покрай Севлиево. Всъщност да наклепаш някой е лесна работа. Просто трябва да събереш 3ма 4ма да потвърдят че въпросното лице се е чалнало и айде на почивка. аз обаче явно се държа още - 5та година ще направя на 4ти км и още не са ме пренасочили. Та викам да разсейвам подозренията във вманиачаване по коолото и реших тоз ден походя малко пеш.
Оказа се, че едно приятелче тъкмо се прибираше от фотосесия на Форбс, та и той нямало да работи Събота. Решихме да отидем за един ден да помааме крачоли, да си покажем новите дрешки, да пием по едно кафе, да разкараме лъскавата колца и да се върнем. Избора на маршрут се сведе до Рила - купените или Трионите. МальовицаSite спечели, макар и с малко Smile С половин час закъснение моя пааартна дойде да ме вземе с лимозината си! Рено лагуна, набор 94... с газ. Аз останах приятно изненадан от трафика. Нямаше го изобщо. Явно простосмърните бяха отишли на работа, та порихме въздуха със цели 65-70км/ч към Самоков с лимозината. Понаваксахме със закъснението малко. В самоков на Лукойла спряхме да налеем газ, ама понеже бързахме аз отидох до близката хлебарница и се замотах там 20 мин. Викам за една баницаааа, ама като видях опашката от 10 човека бях твърдо решен да чакам щотото няй -вероятно това ще е неземна баница , предвид интереса, И ТО В РАБОТЕН ДЕН. И за да компенсирам моткането реших да подкупвам другарчето. С кво кво ... с кифли с шоколад. За него взех две кифли. Оказа се че бил на диета ... някакъв нов тренд било сред големите. Поехем си по пътя. В Маджаре (което се намира на 5 метра от Говедарци, но незнайно защо Говедарцито е толкова известно !?!?) 3 мацки вдигнали палчето, нарамили едни големи раници... абе стопират си. Колегата пита "Стопаджий вземаме ли ? ", а аз го попитах "Абе ти луд ли си?". Три дами с огромни раници... то да ти е кеф. Не всеки ден се случват такива неща, особено в РАБОТЕН. Били и те някакви милионерки, чудели се къде да инвсетират и тръгнали да разглеадт пазара на гори. Та взехме ги до ЦПШ. Ама и те намазаха де, повозиха се на лимозината Smile Предложих им една от кифлите с шоколад, но и те отказаха. Приех го лично, всички ми отказаха кифлата . Накрая си я изядох сам. От ЦПШ хванахме към Йончево езеро. Там опустошения терен като че ли е почнал да се съвзема. Бяха наболи разни нови храсталаци. Сигурно след 5-10 години ще се е поизлекувало мястото?! А дано, че така е грозничко малко. От Йончевото тръгнахме по зелената маркировка към ... билото да го нарека, че не помня как се казваше там горе Smile Гледах картата BGMountains че липсва едно парченце от зелената пътека. Викам си, ще правя трак да го попълнят авторите. И такъв трак направих .... неам думи. Нещо техниката се изгаври и точно участъка дето не е отбелязан не се беше записал. Замислих се дали няма нещо общо с бермудските острови този участък ?! Или от онези енергийни полета покрай езерата дето хората усещат някава енергия и перят ръце по камъните. Тука мога само да гадая. Експертите по планинска енергия да кажат. Лошо че разбрах за фала чак вкъщи, иначе щях да се върна да го запиша. Как да е. Ще се ходи пак. От билото, пътеката от вр. Мечит на дясно към Мальовица. Оставихме пътеката за към Страшното езеро и ги подкарахме наред - Купени, попови капи, Ловници, Безименни... Губят ми се. Но за да не изтърва някой реших да се покача на всички върхове и връхчета Smile Никога не бях ходил по тези местенца и да си презная страшно си паднах по тази пътека. Видяхме една змийка дето се печеше горе. Абе богаташка работа, да ходиш на плаж по такива места ! Вдигна ми малко милата прага на внимание. Там ако стане нещо .. не ми се мисли как ще се евакуира човек. Някъде при слизането от Ловница, едната ми щека нещо се попрецака. Тръгнах да я ремонтирам ама едно малко колче метално около 1-1,5см дълго падна. Викам си край, отиде. Не че ме бърка, ама златно, ръчна изработка, Армани. за щастие паднало на раницата ми. Зарадвах се, взех го да го сложа на мястото му и както го мушнах в дупката то взе че изпадна от другата страна .. ама не на раницата ами в тревата. О шок!!! неможах да го намеря. без него се простих с щеките за оставащото ходене. Доста гадно, особено както съм свикнал с тях Sad така продължих. снимки лежане, гледки, връхчета и т.н. стигнахме до разклона за БАК. Тука моя човек отказа да върви повече. Нещо сдаде багажа. А на мен така ми се ходеше до края... Викам му да ходи да лежи на заслона, аз продължавам до Орловец поне и после ще се върна. Той се нави, а в същото време една групичка от заслона тръгна по сипея нагоре. Засякохме се точно на улея между Злия зъб и Орловец. Бяха тръгнали да катерят някъде. Попитах ги дали ми трябва нещо по специално за да продължа. Казаха че за Злия зъб трябвало. В същото време аз разпознах една от мадамите дето возихме сутринта. Викам и "Абе не ви ли бяхме шофьори днес" ?? тя ме гледа няколко секунди и се развика на останалите..." ааааа ето я кифлата бе" Smile)) Гледат я другите и недоумяват.."Кифлата с шоколад бе". Разпознаха ме и другите, а на мен ми стана много смешно. Ще се прекръстя на Ферди_кифлата с шоколад. И тай, качих аз и Орловец, На Орловец - стана ми любимо място. Много хубава гледка, простор , цяла Рила се вижда. Потъгувах малко за останалата част от траверсчето и се върнах при моя ! Тъъкмо съм тръгнал аз, а на него след 10 мин му минала умората и мързела ... малко остана да го бутна от заслона надолу Smile Нищо, пак ще се ходи. Така къмто по тъмно точно бяхме на ЦПШ то. Оказа се че наистина може да съм се повманиачил с коолото щото си представих как се пускам от х. Мальовица до ЦПШ то за 10 мин и си спестявам цялото набиване по каманака. А докато слизахме бачкаторите дето цял ден работили, вече се качваха. Сигурно щеше да стане купоня на хижата ама аз имах ангажимен с Яхт клуба на другия ден и нямаше как Wink По пътя на обратно гаврътнах няколко бири и деня преключи мноого размазващо.
Между другото ако някой ми намери металната пластинка някъде в треволяка под ловница да пише Smile)) Метална е, диаметър около 1мм, дължина около 1-1,5см Razz

прикачам и трака ако става за нещо изобщо: http://www.megaupload.com/?d=2PTRBBOH

картинките са тук: https://picasaweb.google.com/102182711547631326964/RilskiRazhodki?authkey=Gv1sRgCOy1-821tpvAIA#
Сря Сеп 14, 2011 10:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bina

Мнение Отговорете с цитат
смях се със сълзи Very Happy !
Сря Сеп 14, 2011 10:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
asen4ooo

Местожителство: София

много яко !!!
Сря Сеп 14, 2011 10:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

bina написа:

Що бе, на мен ми прозвуча тъжно - все пак се е сбогувал с щеката си Sad
Сря Сеп 14, 2011 11:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
excalibur

Местожителство: гр.София

Мнение Re: Богаташи из Рила Отговорете с цитат
ferdi_mruvkata написа:
И тай, качих аз и Орловец, На Орловец - стана ми любимо място. Много хубава гледка, простор , цяла Рила се вижда.

Е, не ми барай Орловец, че съм го заплюл отдавна, проверявам го всяка година и ще вадя документи за собственост...

Страхотен маршрут Колко часа ви отне този маршрут без търсенето на частта от щеката Question
Чет Сеп 15, 2011 8:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

igurbev написа:
bina написа:

Що бе, на мен ми прозвуча тъжно - все пак се е сбогувал с щеката си Sad

Вкъщи имам същия чифт щеки за резервни части. Тях миналата година ги потроших, така че драмата бързо отмина. Аз се шегувам с колчето.

Цитат:
Колко часа ви отне този маршрут без търсенето на частта от щеката Question

ами, бих казал че ни отне огромно количество време, може би около 9-10 часа. Ама сигурно имам едно час и половина лежане по поляните. Не съм гледал статистиката с точност Smile Мисля че за 7-8 часа се прави без проблем

Цитат:
Страхотен маршрут
научих го от един колега milen_kb Wink
Чет Сеп 15, 2011 9:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Камилата си пропуснал по трасето и Двуглав. Особено втория ти е бил на 15мин. от премката между Злия зъб и Орловец, а гледките оттам са Shocked
Чет Сеп 15, 2011 10:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

excalibur написа:
Камилата си пропуснал по трасето и Двуглав. Особено втория ти е бил на 15мин. от премката между Злия зъб и Орловец, а гледките оттам са Shocked

е времето свърши и трябвапе да се връщам на заслона че ме чакаха... другия път всичко по реда до Иван Вазов Smile
Чет Сеп 15, 2011 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Богаташ си, Ферди, с това чувство за хумор!
Най-хубавите и ценни неща в живота са безплатни!
С обичта към планината и с радостта, която тя ни дава –
ВСИЧКИ в този форум СМЕ БОГАТАШИ !

Чет Сеп 15, 2011 3:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niksi

Местожителство: софия

Свежарско..Smile

И другият път да извъртиш целият Мальовишки траверс..Wink

Чет Сеп 15, 2011 7:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
albena :-)

ама как пишеш Laughing

кифла а Laughing
Вто Сеп 20, 2011 9:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.