Разходих се неделно над Митиризово(с.Левски) по деретата на р.Неволя и склона.
Рано сутрин планината изглежда свежа:
А тук, лагер на разни мотористи:
Основното дере, което ще огледам:
Очаквах малко вода, но това, което видях беше още по-лошо. Това трябва да е водопад, ако имаше вода:
Следващия безводен:
И следващия:
...и следващия:
А това е баш водопада, естествено ако имаше вода, към 10-12 метра, а този вир под него е поне 2-3 метра дълбок. Трябва това да е Мечия вир:
Изобщо каскадата от водопади и вирове би била много красива, ако имаше вода. Всичко е камък и е уникално. Вода няма не само заради сезона, хваща се за селото някъде по-нагоре. Видях в скалите шахта и чух къркоренето на вода. Сушата си казва думата. Човек от селото ми каза, че скоро може и да нямат вода хич. Потърсих начин през скали и шубраци да се прехвърля в другото дере, на Малката река, което е на изток. Едновременно с това се изкачвах. В другото дере поне течеше поток. Излезнах срещу горната част на тамошната каскада:
Малко по-нагоре в гората, от същия поток си налях вода. Изкатерих се по скалистия склон на Калето, заобиколих от запад и се изкачих от задната му страна. Горе се вее прокъсан флаг. Снимах Митиризово от там, на заден план - Момини гърди:
Засякох пътя над Калето и се заизкачвах по склона. До тук бях утрепал 2 часа тършуване из деретата. Явно трябва да се идва на пролет. Калето:
Изкачих се до овчарника(или говедарник?), животните са по билото вероятно. Там може би все още има какво да пасат. Полежах на слънце. Уж септември а слънцето напича сериозно. Нещо не ми понася този ден слънцето:
То вярно, че южните склонове на масива Равнец не са приятно място за ходене през лятото, но все пак е септември. Щракнах на северозапад склона на Белчу:
...на другата страна Чуфадарица:
...и долу, Калофер:
Заслизах обратно. Последен поглед нагоре, с идеи за връщане на пролет:
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети