Автор |
Съобщение |
burti_ustar
|
|
въпрос за хижа Рай? |
|
Здравейте Някой знае ли дали нощно време в хижа Рай има електричество, защото знам, че е с генератор и предполагам, че вечер го спират....А става дума за нещо жизнено важно, а не просто прищявка да има ток....Моля, ако някой знае нещо по въпроса да ми пише! Благодаря предварително...
|
|
|
Чет Сеп 08, 2011 11:20 pm |
|
|
Hogwarts
Регистриран на: 02 Апр 2011 Мнения: 39 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
Ние като бяхме на хижата нямаше други туристи освен един и естествено хижара. Та бяхме вътре в кухнята, а не в столовата. Ток си имаше, телевизорът вървеше поне до към 12 часа, когато решихме да си лягаме, но хижарят си остана там да гледа телевизия, та това ме навежда на мисълта, че ако става въпрос за нещо важно хижарят би ти влезнал в положение, а и ако токът беше толкова скъп и ценен на хижата всичко щеше да е изгасено доста по-рано от 12 Но все пак може да се обадиш ан хижаря и да го питаш, той би трябвало да знае най-добре
_________________ "Опознай родината, за да я обикнеш!" |
|
|
Пет Сеп 09, 2011 1:13 am |
|
|
bobsixkiller
|
|
|
Привет
На 30.07.2009 г. бяхме там и пренощувахме. Електричество си имаше съвсем нормално. Някой казваха, че след 22:00-23:00 часа се спира електрозахранването, но през нощта ходих до WC - по коридорите си светеха лампите.
Не знам дали е важно като информация, но тогава, когато бяхме, в стаите нямаше контакти. Всичко на всичко видях няколко в столовата: като се влезе в нея, веднага в ляво, имаше нещо като маса и точно над нея. Имаше и още един контакт точно в противоположният ъгъл на входа на столовата, където е входът за другата зала и където има закачалка за дрехи. За другата зала - не знам.
_________________ Приключения опасни за читатели прекрасни |
|
|
Пет Сеп 09, 2011 7:40 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
На х.Рай има малка ВЕЦ (водно електрическа централа), която се върти от вода
Последно бяхме там на 21.07.2011г и нямаше проблеми с електричеството.
|
|
|
Пет Сеп 09, 2011 7:55 am |
|
|
Звездилин Жеков
|
относно електричеството: |
|
Да, както по-горе споменаха хижа Рай има своя собствена ВЕЦ, така че макар и не с голям ампераж има постоянно ток. Ако не Ви трябват някакви големи мощности няма да имате проблеми.
|
|
|
Пет Сеп 09, 2011 3:04 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Току що се пребирам от преход х.Рай х.Левски Карлово.С една дума на праскалото почти няма вода а Веца се храни от там.Затова предполагам че карат повече на генератор.В сайта на хижата трябва да има телефон на хижарите за по сигорно отговор от тях.
|
|
|
Нед Сеп 11, 2011 6:27 pm |
|
|
planinar
|
|
Re: въпрос за хижа Рай? |
|
Токът е от ВЕЦ, така че е постоянен. Проблемът е, че наистина мощността на ВЕЦ-а е много малка – стига само за осветление. Допълнително включен консуматор и от 500W води до срив в захранването. Щом „става дума за нещо жизнено важно”, формулирай си прецизно въпроса и го отправи към хижаря.
|
|
|
Вто Сеп 13, 2011 2:31 pm |
|
|
burti_ustar
|
|
|
|
Благодаря на всички ви, че отговорихте! Много ми бяхте полезни наистина.... Тая седмица ще ходим към хижа Рай...Дано всичко да е наред
|
|
|
Вто Сеп 13, 2011 11:24 pm |
|
|
JimBoj
|
|
|
|
всичко зависи от водата има вода има ток а в големите суши преди години водата стигаше само за два три часа въртене на вец-ката
|
|
|
Сря Сеп 14, 2011 11:24 am |
|
|
|