Здравейте. Днес се завърнахме от планираният преход от Беклемето - до х. Тъжа. Къде успешно – къде не. Ще кача снимки, но по-нататък. По-интересното е, че съвсем случайно се запознах с Мехмед ( на 67 г.). Дойде късно и спахме в едно спално. Трябваше ни точно една минута разговор с него за да разберем какъв невероятен човек сме срещнали. Когато видях надписа в тетрадката на Купена осъзнах кой е този планинар - Мечо Пух. Невероятен човек. Нямам думи. Шапка му свалям. Почети три дни вървяхме след него (всъщност по маршрута и далеч след него). Дори на Заслон Ботев, след като вече го бяхме “разконспирирали” и пихме по ракия, изкарахме една невероятна вечер с него. Днес си разменихме СМС. Писа, че е на Узана и вали дъжд.
Желая му успех.
Вярвам, че няма нещо което да го спре.
Meчо е на х.Българка
Преди малко се чух с Мечо Пух, тази вечер спи на х. Българка.
Графикът му е:
събота: х. Българка - Кръстец- Грамадлива-Предела
неделя: Хаинбоаз-Буковец-Чумерна
понеделник: Чумерна - Агл.Поляна-Вратник
вторник: Вратник-Котел
........
Завърнах се.Вчера в 06,10 часа тръгнах от Козичлно, в 17,05 бях на нос Емине. Ще разкажа подробно, но съм уморен, днес ще почивам, едва вчера в 21,00 часа успях да се прибера. От Ком тръгнах на 30 Юли, на нос Емине бях на 19 Август. Два дни принудителна почивка на Узана, поради дъжд и буря.
Нека първо аз да се насладя на това, което сторих сам със спалнята и кухнята на гърба, ще ви направя съпричастни на прелестите на НАШАТА Стара Планина.
Едва ли някой се е съмнявал в успеха на Мечо Аз бях разбрал, че ще тръгва на 29.07 и все се надявах да се срещнем някъде по пътя този ден, ама той пък тръгнал на 30-ти... Чакаме с нетърпение разказа, украсен със снимки И, Мечо, не претупвай нещата, опиши подробно приключенията си
Борисов, много ти благодаря. Да ви е честит успеха и на вас. Честитя и големия рекорд на Райко. Много ми помогнаха всички, които вярваха в успеха ми. Дори самият аз не бях толкова убеден, колкото те. А това ме подтикваше към успеха. Мога само да благодаря на теб, на mediator37, на mikesli, на cat, на Hobo, на тримата мои приятели от Търговище Ася, Пламен и Росен, с които се движихме почти заедно от Добрила до Тъжа и прекарахме една хубава вечер на големия заслон Ботев, където ни се грижеха прекрасни хижари. Благодаря най-вече на моите двама синове, които не ме оставиха на мира през целия път, намирайки начин да ми се обаждат по телефона, ден и нощ. Имам още хора, на които да благодаря, не съм ги забравил, но това ще стане, по време на разказа.
Ще има дълго да разказвам, със много снимки, но засега само ям и спя. А фотоапарата със снимките замина на море в чужбина. Нека всичко да си дойде на местото и най- важното аз да се възстановя от скоростното минаване на последните етапи. Беше наложително, поради заминаването на сина със семейството и моята жена. Вървях и през ноща.
Радвай се на собственият си успех и най-вече че всичко е минало без проблем.Сега спомените ще те карат да превземеш и други цели.
Нед Авг 21, 2011 3:58 pm
mikesli
БРАВО!
Никога не съм се съмнявал, че ще успееш!!! Ето, ходил си и нощем, но си стигнал до морето навреме !!! Чакаме разкази и снимки тук.... обаче ще е по-добре ако избереш хижа и дата за да направим разбор както си му е реда!!!
Нед Авг 21, 2011 4:47 pm
martinov
Браво Мечо,радвам се за теб ,че постигна това което искаше и го желаеше
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети