ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Сверяване на часовника
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Сверяване на часовника
Автор Съобщение
Rumqna

Местожителство: Burgas

Мнение Ответ Отговорете с цитат
Благодаря за съветитеSmileНепременно ще пиша,когато се върна,как е протекло пътуването,а това може да е от полза и за други мераклии...
Сря Авг 17, 2011 1:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Относно Голям Кадемлия Отговорете с цитат
Миналата седмица се качвах на Голям Кадемлия /петък 12 август 2011/. Водата на 300м югозападно от заслона си тече, тя е точно до една малка постройка, която се вижда отдалече, ако се изкачвате към върха от Бабски рид, сиреч началото на екопътеката "Бабско пръскало". Това е бившия каптаж и помпена станция на сградите на върха. Заслонът обаче беше зает от едни момчета - маркировачи, които го ползват, като столова. Те подновяват зимната маркировка в района. Ще работят това лято 3 месеца по билото на планината. Но полицаите са отворили за тях голямата постройка за да нощуват в нея. Така че, може би там ще има място за нощувки, ако маркировачите не са си тръгнали. Беше пълно в района на върха и с роми, берат боровинки, пълно и е с коли и микробуси, които извозват ромите, голяма цигания, пардон дандания...
Сря Авг 17, 2011 2:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Мнение Отговорете с цитат
На х.Тьжа доколкото разбрах вече от паркова охрана има напьтсвия при среща с мечка Razz имало ителефон за врьзка най отдоло. Idea
Сря Авг 17, 2011 9:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

тихомир томанов написа:
На х.Тьжа доколкото разбрах вече от паркова охрана има напьтсвия при среща с мечка Razz имало ителефон за врьзка най отдоло. Idea

Май не е за тая тема, но като стана дума за напътствията:

Тея ги снимах на х. Семково, едва ли за Балкана са по-различни. Някои са абсурдно-смехотворни. "окачете храната на минимум 4м." Shocked
Сря Авг 17, 2011 11:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rumqna

Мнение Връщане Отговорете с цитат
Снимка на същото табло направих и азSmile
На мене не ми се наложи да се съобразя с инструкциите...
Тъй като се заканих да отбележа как е протекло пътуването ми,преди да замина за по-дълго в Рила,го правя:
успяхме да хванем влак в ранния следобед.Мислехме да слезем в Павел баня,да се придвижим някак до Габарево и оттам да продължим до х."Соколна".Случаят обаче наложи друго решение.Без да щем,пропуснахме гарата и слязохме в Тъжа.Оттам потеглихме за "Русалка".Да стигнем по светло, ни помогнаха едни боровинкоберачи,за които ми бяхте споменали,че са в района.Те ни качиха в буса си и успяхме по-рано от предвиденото да разпънем палатката си в района на хижата.Там използвахме банята,поприказвахме си с хижарката Надка.Сутринта тръгнахме за х."Триглав",където случайно попаднахме на наш приятел.Хапнахме от чорбичката,с която ни почерпи,и продължихме към върха.Бяхме там около 16ч.
Имахме време за всичко.Личеше,че в заслона пребивава някой/споменахте,че това са момчетата,подновяващи жалоните/,но не се срещнахме с тях.Около обяд на следващия ден тръгнахме за х."Мазалат".Минахме по билото,като качихме в. Русоватец,Пеещите скали...Хижата беше пълна,но на нас и без това място за спане не ни трябваше.Направи ни впечатление,че в района има много "кашкавал туристи".
И тук се възползвахме от банята,както и от кухнята/хареса ми и зеленчуковата салата,и чорбата/.На сутринта тръгнахме към с.Скобелево,където бяхме ранния следобед.Хванахме/в 16.30 /автобус за Казанлък,откъдето с "Чайка" в 19.25 си дойдохме в Бс.Още веднъж благодаря за напътствията.Бях толкова подробна,за да съм полезнаSmile
Пон Авг 22, 2011 8:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
donzezo

Интересно понятие "КАШКАВАЛ ТУРИСТИ", знам, че не е тук мястото за подобна дискукия,
но ще ми е интересно да видя дефиниция за това понятие.
Нещо много станахме "РЕЙНДЖЪРИТЕ" из планините, някои се карат с военните, др. са супермени, баси
вече стана страшно да се ходи по хижите.
Пон Авг 22, 2011 9:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rumqna

Мнение Нещо като дефиниция Отговорете с цитат
Мога само да обясня ние /приятелите от моето обкръжение/какво имаме предвид под "кашкавал туристи".Смея да твърдя,че определено може да се говори за такава "порода"хора,защото са достатъчно много,имала съм случаи да се уверя лично.Целта им обикновено е да хапнат,да пийнат,да се поразтъпчат сред природата;често са и много гръмогласни.Аз не твърдя,че в това има нещо нередно,нито пък искам да ги съдя...
Що се отнася до нас-нямам никакво намерение да се възвеличавам,още повече,че не ми е чак толкова голям "стажът" в планината.Но това,което ние търсим там,коренно се различава от онова,което гореспоменатите хора правятSmile
Сря Авг 24, 2011 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rumqna

Мнение Добавка Отговорете с цитат
Забравих да включа нещо изключително съществено-въпросните оставят след себе си купища боклук...типичен пример за това/а и защото ми е наблизо и най-често ходя/е Карандила
Сря Авг 24, 2011 1:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

Мнение Re: Добавка Отговорете с цитат
Rumqna написа:
Забравих да включа нещо изключително съществено-въпросните оставят след себе си купища боклук...типичен пример за това/а и защото ми е наблизо и най-често ходя/е Карандила

Е, аз съм още по-близо до Карандила и почти не ходя точно там. Предпочитам по-спокойните места в Сливенската планина. На трудно-достъпните с кола места е чисто, тихо и красиво Very Happy Very Happy Very Happy . Обадете се някога като идвате, със сигурност ще мога да ви покажа нови за вас места
Сря Авг 24, 2011 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.