Искам да купя сандали за планина. Не съм 100% убеден, че са необходими, но ми се струва, че ще са полезни.
Реших да ви питам дали е практично да мъкна в раницата едни сандали и доколко са издържливи при ходене (леки преходи разбира се иначе с обувки). Така като ги гледам ми изглежда, че лесно може да се скъсат, но може би греша.
Не съм се спрял на конкретен модел, но сигурно ще си взема от някой от туристическите магазини в София (стената, алпи, редрок, екипировка..и т.н).
Ще се радвам ако някой може да сподели личен опит и препоръча конкретен модел. Като бюджет съм замислил до към 75лв, но ако нещо наистина си струва може и малко отгоре.
Истинските сандали са "Lizard" от магазин стената!
Абсолютно!
Пет Юли 29, 2011 11:53 am
BazilVenceslas Гост
Аз използвам обикновени джапанки с примка межди големия пръст! Леки са, плоски са и примката се смачква. Нося ги по хижи. От Диамонд бяха за 8лв. и още карат! Носил съм ги из града много време. Мисля, че не трябва да се харчиш за сандали, освен ако не искаш преходи да правиш с тях, което за мен е лош съвет...
Не че ще съм много полезен, но да споделя. През 2008 от един туристически магазин в Румъния си купих сандали "Source". Нося ги почти непрекъснато през лятото и не са мръднали, хем не пазя особено - същото онова лято бях скъсал вече два чифта купувани в България.
Колкото до джапанките (няма да изброявам предимствата на сандалите) - но искрено антипатични са ми.
Пет Юли 29, 2011 4:34 pm
Tataka
В стената имат само 41 номер от Lizzard-a който харесах, така че отпадна като вариант. Другите сандали в стената са ми скъпи.
Утре ще отида до магазина на екипировка и ще ги пробвам тези на Trimm...те имат няколко модела на сайта. Дано излязат хубави.
Ако искаш високо качество, насочи се към такива използващи гума от Spyder. Една от марките, която използва за направата на много от моделите си е Teva. Мисля, че Keen и Lizard също имат модели с Spyder гума.
И не на последно место, има 2 основни типа сандали - за мокро и сухо време. Сам прецени какво точно търсиш.
Съб Авг 06, 2011 4:01 pm
boris_borisov
Посоченият модел малко по-горе на Дахщайн е просто железен! И миналата, и тази година ги ползвах на Ком-Емине, като, кажи-речи, през половината дни от преходите ми съм бил обут с тях (през останалото време с маратонки). И нищо им няма! Неопренът на долната част е тук-там позажулен от камънаците, но за скъсвания не може да става и дума! Сравнително твърда подметка, предпазваща ходилото при стъпване върху остри камъни; добър, нехлъзгащ се грайфер; широка подметка, осигуряваща по-голяма площ за стъпване, което предпазва донякъде от затъвания по меки места (главно кални); надеждни и здрави каишки; ниска цена.
Не искам да звучи като реклама, просто изтъквам положителните качества на тия сандали, които лично ползвам вече 2 години и смятам да ползвам още доста време
Съб Авг 20, 2011 1:19 pm
Vicky
Идва лято и гледам, че са поизвадили сандали в магазините, че даже са ги и намалили. Не ми се инвестира много като за Лизард или Тева, така че се търси нещо по-скромно. Ще ги използвам за колоездене, в града, пътуване, ходене в дъжд в планината , почивка за краката след ходене, както и при катерене да ми почиват краката от еспадрилите. В Екипировка ми харесват 2та мъжки модела на Тримм, но има само големи номера, дамските http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=1763 с тоя камуфлажен външен вид не знам дали ми допадат, но пък подметката им ми се вижда по-стабилна от на тези в Ред Рок, които харесах http://www.redrockbg.com/product.php?id=1232 Дайте някакво мнение : )
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети