Здравейте,момчета , аз съм момче на 14 съм,(за повечето дете) което се интересува много от военни работи,туризъм,алпинизъм и др.Много обичам да нося камуфлкаж.Просто много обичам искам да стана военнен но няма.(малко се отклоних от темата)Така искам да попитам какво ще ми кажете за тази раница: http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=23 ще я ползвам за еднодневни походи.Ако може дами кажете дали е удобна,събира ли многои сичко което ви се стори че ми е нужно.И ако не е хубава да ми препоръчате някоя хубава. Смятам да я поръчам камуфлажна.
Това че каза че ставам тулен ми хареса аз искам пехотинец ,но пак е хубаво.И мерси за хубавото мнение
Пон Юли 18, 2011 8:54 pm
gogo124
Мерси това е един наистина добър подпис.Това за синати е мн вярно според моята преценка от това което съм видял в града.Но добре че напомни,Аз принципно съм малко различно момче сравнение с днешните деца.Военните ми са при сърце,имам ги като братя.Но пак си имам приятелка и т.н,но пак съм много различен искам да ида в казарма и др .
Мерси отново за корекния отговор ма малко си се обаркал сичките ми работи за екиперовки ит.н си ги плащам аз само се консултирам с вас и баща ми а парите ги заработвам някак я с бачкане я с нещо др . а В тези саитове има ли обувки до кам 60-70 непромокаеми ако трябва и втора рака?
Mного задълбахте. Еднодневни преходи, правил съм ги и днес го направих. Вода, две филийки хляб, малко шунка, два шоколада. Изядох ги до една чешмичка, със студена водичка, набрах 5 кг. кървавочервена печурка и се върнах в къщи. Бях с войнишка мешка. Ако тръгна за два дни, непременно ще взема раница, та дори и палатка.
Ходя с:
На баща ми старата метална манерка
старите му камуфлажи (зимен,летен)
старите му кобинки
един купен нож
компас
карта
един правен нож от дядо ми
шапка
раница;а в нея:
рез.камуфлаж
дъждобран
храна
един котлон с бензин
прибори за готвене
шивешки комплект
найлон(а.ко намеря брезен кат твоя ше е супер)
Чук,отпред е като пике
брадва
бинокъл
въжета (няколко вида+ карабини)
банд
канап
точила за нож
аптечка
огън
светлина
рибарски принадлежности(не ловя риба но ако се наложи)
Вижте аз не ходя точно на турестически преходи,а аз ходя да оцелявам правя си битак залагам капани и такива.разхождам се правя си битаци и такива.И ако може да ми дадеш скаи п да те питам някой работи по точно ще е добре .Ако ми кажете каде да намеря такава раница воинишка ще се радвам.Аз обичам повече военните работи.
Чет Юли 21, 2011 1:39 pm
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
Последната промяна е направена от geagleiam на Пон Юли 25, 2011 3:46 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Юли 25, 2011 3:21 pm
Сотиров
Да питам!
Ти, Гого, битак ли си правиш или бивак? Че първото изглежда малко грозно в планината. А капани за какво залагаш, ме интересува? Че да не попадна аз в тях някой ден, затуй питам.
Пон Юли 25, 2011 3:26 pm
Gamina
А аз досега мислех, че ние сме луди като качваме шейни на Мусала
Пон Юли 25, 2011 6:28 pm
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
Момчето е на 14- не е лош списъкът. В един сайт, написан от възрастен срещнах по-любопитни предложения, като прашка, клещи с резач за жици, мултивитамини, таблетки протеин, голям шоколад, яйца на прах, сухо мляко, пила, комплект прибори за хранене, три одеяла, лопата за сняг, примки, прашка и амуниции, точило за нож, капан за мишки (!), при все че в началото е казал "Не се обременявайте с ненужна тежест" Ето: http://duvi.airsoftbulgaria.com/?p=290
Пон Юли 25, 2011 8:58 pm
zezo
Някой някъде беше пуснал списък за най-необходимите неща. Имаше два (2) сешоара в него
Пон Юли 25, 2011 9:19 pm
raver
Установих за пореден път, че форумите са най-доброто средство да се счупиш от смях...
Некомпетентността и разпространяването на невярна информация явно не са наказуеми, а би трябвало, защото могат да подведат хората много кофти! Само чуйте това: "при инфакт-аспирин протект..." и "При кръвотечение от носа - Adrenalin". Пълна глупост! За това пък в "малкия медицински комплект" си носят руски спирт и съдържанието на цяла градска аптека, както и серум срещу ухапване на змии (който се съхранява само в хладилник!). Но за превръзки - само 2 лепенки и толкова!
Най-ме изкефи обаче : "- При запек - тъмти банани - 1 лъжица олио - много течности"
Или това:
-защитни очила
- работни ръкавици
- джобна печка бензинова
Последната промяна е направена от raver на Сря Юли 27, 2011 4:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Юли 27, 2011 12:41 pm
dobber
Егати чаршафите с задтължителна екипировка! Трябва да направим и една тема за минималистичен багаж за оцеляване
Например
При движение в група, винаги бъди най-отпред. Ако се пречукаш - другите ще те спасят.
Не се носи паста за зъби, ако ще спиш в хижа с още 20 човека. Няма нужда от 20 пасти за зъби
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети