Автор |
Съобщение |
BateBorko
|
Седем дни в Централния Балкан |
|
От 17-ти до 23-ти юни, 2011 г. направих походче със следния маршрут:
Априлци - х. Плевен - з. Хр. Ботев - вр. Ботев - х. Рай - х. В. Левски - х. Добрила
х. Дерменка - х. Козя стена - вр. Вежен - х. Вежен - Рибарица.
Снимкопис с над 150 снимки и коментари на адрес :
https://picasaweb.google.com/borislavninov/CentralBalkanJune2011#
Пускам няколко снимки за зарибяване:
Това е.
Наздраве!
|
|
|
Пон Юни 27, 2011 3:38 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
И аз да се обадя
на първата снимка:
"Рибарица, кв. Зла вода."
Като че ли ще да е Априлци
|
|
|
Пон Юни 27, 2011 5:00 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Пон Юни 27, 2011 5:59 pm |
|
|
Stefak
|
|
|
Супер преход сте спретнали,имам намерения и аз за подобен преход из Балкана,а тези дето дават акъл относно подкрепителните напитки за мястото и количеството им на употреба, абе хайде да не кажа някоя глупост -нека бъдат живи и здрави.А иначе ако някой ако не ме изпреварил с отговорите давам следните и си мисля,че спечелих почерпка .На фотосите от този соцкът- на първата това е др.Йордан Йотов,а съветския другар е Андрей Громико.Още веднъж поздрави за прекрасните снимки.
|
|
|
Пон Юни 27, 2011 6:33 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
Много хубави снимки и пътепис!
|
|
|
Пон Юни 27, 2011 7:17 pm |
|
|
zezo
|
|
|
Гледам на последната снимка надписа "Следващият път ще е там?" и е посочено Дивчовото. Да не вземете да повярвате на това разписание от снимката. То даже е по-старо от това по листовете налепени отвън
За Дивчовото се движат само два автобуса от Тетевен - от 14:10 и от 17:00 и то в работен ден. На 10.06 се пробвах да взема този в 11:00 ч. и чак там на място разбрах, че отдавна не се движи, та висях още 3 часа до следващия. Съдейки по разказите на шофьора нищо чудно след време и тези два останали автобуса да изчезнат
|
|
|
Пон Юни 27, 2011 8:14 pm |
|
|
ДИАНА
|
|
|
На 107-ма – „Беклемето” /Троян – Кърнаре/. Що вятър ни е вял там…
Бате Борко, снимките ти – КЛАСА! Майсторски, както винаги! Те все ми напомнят швейцарските календари.
А седем дни в Балкана, си е направо за завиждане!
Какво да кажа? Казал го е поетът: „…Хей, Балкан ти роден наш!”
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Пон Юни 27, 2011 10:43 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Пон Юни 27, 2011 10:53 pm |
|
|
BateBorko
|
|
|
Стефак - верен отговор!
Ако ни срещнат планините, ще почерпя!
Действително тръгнах от Зла река, много досадно ходене по асфалта до началото на пътеката за х. Плевен.
Условията и сгодите в хижите леко надхвърлиха очакванията. Баня с топла вода - навсякъде! Това го няма в Рила и Пирин.
Стабилно време през юни е най-подходящо за този район. След това септември, октомври.
В този смисъл желая Ви през тази година само хубаво време по планините!
|
|
|
Вто Юни 28, 2011 5:52 am |
|
|
Plamen К
|
|
|
Много хубав преход, чудесни снимки и сериозни спътнички! Харесаха ми СОП /Стандартните освежителни процедури/. Да не си служил в армията, там втората дума сякаш звучеше по различно?
|
|
|
Вто Юни 28, 2011 6:43 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
Много хубави снимки и снимкопис! Случили сте и на хубаво време.....
|
|
|
Вто Юни 28, 2011 6:46 pm |
|
|
mediator37
|
|
|
Е, не! Дерменкая е синоним на евролукс, обаче да сервират на туристите в чаши Цептер .... направо тръшкат и Шератон ! Половин час ченето ми не може да се прибере нагоре. Съмнявам се дали в Швейцария има хижи, които да сипват в цептер. С тая снимка отваряй тема в швейцарски планинарски форум и ги пращай в "Б" група, без право на обжалване.
|
|
|
Вто Юни 28, 2011 10:54 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
На Дерменка е така /както гласи надписа над камината/. Тази събота бяхме там, и ресторанта и хотела се пукаха по шевовете. То бяха едни хора, танци софри.... не че не ги харесвам, но в планината са ми малко овър. Друго си е да няма път за автомобили
|
|
|
Сря Юни 29, 2011 8:29 pm |
|
|
Caka1ueB
|
|
|
|
Искам да поздравя бате Борко и да му пожелая дължи години да е здрав и да се радва на планината... отлични снимки, пътепис и т.н. горд съм с такива българи, макар и да съм далеч от България...
|
|
|
Съб Юли 02, 2011 4:10 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
На Дерменка е така /както гласи надписа над камината/. Тази събота бяхме там, и ресторанта и хотела се пукаха по шевовете. То бяха едни хора, танци софри.... не че не ги харесвам, но в планината са ми малко овър. Друго си е да няма път за автомобили |
и на Добрила е така
Сега бях там с хора, които спаха в хотела... а хижата е ПЕРФЕКТНА! Ама е толкова чудесна, заради лесния достъп. От две години не бях ходила там и поне още две няма да стъпя (освен ако на стоте километра не се докарам до там поне).
|
|
|
Пон Юли 04, 2011 12:28 am |
|
|
|