Планираме да напарвим един "малък" излет по Витоша.
Наумили сме си следния маршрут:
Тръгваме от лифта на драгалевци, през х. Алеко, продължаваме към Черни връх. След това се отправяме към Златните мостове и след тях се отправяме по най-малкото съпротивление към Княжево.
За първи път ми се случва да обикалям всичките тези на веднъж, затова ще се радвам на някакви съвети и тънкости.
Ще се радвам ако може да ми дадете и карта където може да се ориентирам как може да се стигне от Черни връх до Златните мостове, защото така и не успявам да намеря такава.
Благодяря предварително!
Вто Юни 14, 2011 1:37 pm
satzata
Готин преход е това. Правил съм го. Само че е по-удобно да не се отбивате до Алеко, а от Голи връх по колците директно към Черни връх. За връщането има (или поне аз се сещам за толкова) два варианта да стигнете до Златните мостове:
1. От върха се поема по пътекета за х. Кумата (маркирана с колове) и оттам се слиза до Мостовете.
2. От върха се слиза по същата пътека, по която сте се качили, но се отделяте от нея за Платото и връх Камен дел (наляво). От Платото може да се мине към х. Момина скала и оттам до Златните не е много време.
Дано съм бил полезен.
Вто Юни 14, 2011 2:30 pm
Vicky
Ако не бъркам, вторият вариант е през Комините и много си струва, но не е ли по-дългичко?
Съб Юни 18, 2011 11:36 am
Gamina
Vicky написа:
Ако не бъркам, вторият вариант е през Комините и много си струва, но не е ли по-дългичко?
Предполагам, че става дума за пътеката покрай Ушите. Даже за слизане до Княжево не е нужно да се ходи до Златните - от Момина скала, покрай Копитото и надолу Или през Боянския водопад
Иначе оная пътека, която се отделя вляво над Комините и подсича Камен дел е прекрасна предпоставка да се залута човек, ако не я знае добре.
През Комините може да се слезе до Бай Кръстьо и обратно в Драгалевци.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети