Автор |
Съобщение |
ilitty
|
|
Чет Юни 02, 2011 10:33 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
S-а е заради вградените 2 сензора - барометричен алтиметър и компас. И двата са адски полезни устройства и си струва да доплатиш за тях.
Относно двата модела - 62 е наследник на 60. Има няколко подобрения, едното от които е ограничената възможност да показва растерни карти.
60csx все пак си остава класическа машинка с доказани качества, ако я вземеш няма да сбъркаш.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Юни 02, 2011 11:01 pm |
|
|
ilitty
|
|
|
Значи по-добре 60csx ? Е да то и аз се чудех между 60csx и 62.
|
|
|
Чет Юни 02, 2011 11:06 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ако се чудиш между 60CSX и 62 - изборът е очевиден - 60CSX.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Юни 02, 2011 11:36 pm |
|
|
ilitty
|
|
|
Яснооо Но за 62 пише, че записва повече следи това не е ли добре или е все тая, а и 62 има вградена памет и поддържа повече като microSD, или се лъжа.
|
|
|
Пет Юни 03, 2011 2:17 pm |
|
|
izvetrql
|
|
|
|
Че колко следи ще ти трябват едновременно в даден момент? 60CSX, в момента ми е с 4ГБ карта, не ми се вярва да ти трябва повече. Това не са определящи за покупката неща. Общо взето, освен цената, всичко останало клони към 62s.
|
|
|
Пет Юни 03, 2011 2:42 pm |
|
|
ilitty
|
|
|
Множко ми идва да го взема 62s. Значи 60CSx. Мерси за съветите много
|
|
|
Пет Юни 03, 2011 7:52 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
60CSX е железен апарат. Преди около година, докато се катерех по камънака, опитвайки се да заобилоля една преспа под Вихрен (по същото време на същата преспа един поляк се беше пречукал), ГПС-а ми се изхлузи и аз просто го изгледах как подскача по камънака и изчезва в мъглата и в нищото надолу. След час-два отчаяно търсене и кръстосване по стръмнината имах късмет да го намеря. Беше сериозно ожулен и със спукан дисплей. Оттогава (в края на месеца ще стане 1 година), това нещо продължава да работи безотказно. И не е като да не го използвам - ето сега последно целехме пролуките в клека между вр.Пирин и Албутин с него. Без да си кривя душата - няма такова чудо просто!
|
|
|
Нед Юни 05, 2011 11:55 pm |
|
|
Mitaka
Регистриран на: 27 Яну 2008 Мнения: 25 Местожителство: София/Стара Загора |
|
|
|
60CSx вече е спрян от производство, т.е. има само изостанали бройки, скоро ще спрат и новите firmware за него. Също така 62-ката работи осезаемо по бързо от 60-ката
|
|
|
Пон Юни 06, 2011 1:48 pm |
|
|
petarpstone
|
|
|
Аз ползвам от около година 62s - безкрайно съм доволен (заслужава си разликата в цената!)!
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Чет Юни 23, 2011 1:48 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Аз ползвам от около година 62s - безкрайно съм доволен (заслужава си разликата в цената!)! |
Да споделя и аз първи впечатления(Още не съм го използвал в реална ситуация). Бутоните и опциите на 62s са на пръв поглед са същите както при 60csx, но има известна разлика в поведението им, което е малко дразнещо за свикналите с предходния модел. Също още не мога да намеря как да го настроя да сменя ориентацията на картата в зависимост от приближението (т.е. при увеличаване на мащаба автоматично да ориентира картата на север, което е удобна опция). До тук нищо съществено.
Първата неприятна изненада беше когато качих няколко карти през MapSource и установих, че това нещо ги е мържнало в една и аз не мога да отида в менюто и да дам дизейбъл на някоя от тях - например имаш карта на Offroad и Bgmountains, но изолиниите на двете се разминават и преплитат, така че искаш да използваш само едната според случая. При 60csx просто отиваш в менюто и скриваш каквото искаш, но при 62s не става, защото ти показва само една карта. В някакъв форум прочетох, че начинът е да качваш картите една по една и след това да ходиш и преименуваш ръчно Gmapsupp.img файла в апарата. Последното работи. (Като се замисля, вероятно работи и при 60scx, но никога не съм го пробвал, защото не ми се е налагало).
Та исках да кажа, че до този момент още нищо не ме е провокирало да заявя "заслужава си разликата в цената!". Надявам се и това да стане.
|
|
|
Чет Юни 23, 2011 3:09 pm |
|
|
dido
|
|
|
Чет Юни 23, 2011 4:43 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Здрасти,
Точно това имам предвид - нещото ми показва като една "карта" всеки отделен *.img, независимо какво се съдържа в него. Доста неприятно бях изненадан като видях това. Сега ще трябва да разбивам картите на парчета и да ги качвам като отделни файлове, което пък от друга страна може би не е чак такава беда. Сега ми хрумва да проверя дали ще продължи да намира *.img -тата ако добавя поддиректории.
|
|
|
Чет Юни 23, 2011 6:17 pm |
|
|
petarpstone
|
|
Пет Юни 24, 2011 12:14 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
При мен всичко си е наред и с двете карти |
Какво имаш предвид Искаш да кажеш, че отиваш на съответното меню Map Info (или нещо такова) и там ти се показва списък като: 1.Пирин 2.Рила 3.Беласица и т.н. и тогава ти отиваш на Пирин или каквото и да е, кликаш дизейбъл и и съответното нещо спира да се показва? Ако това е така би ли споделил по какъв начин качваш картите на апарата, защото при мен MapSource или BaseCamp изпюват точно един файл, който се показва в съответното меню като 1 опция, независимо, че съдържа няколко карти в себе си. Това определено не е така при 60csx .
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 12:45 am |
|
|
|