ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
маршрут от вр.Мусала

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
маршрут от вр.Мусала
Автор Съобщение
yumyum

Мнение маршрут от вр.Мусала Отговорете с цитат
Здравейте приятели,
Моля да ми предложите маршрут с наЧало Мусала без знаЧение посоката за около 4-5 дена.Тъй като съм с момиЧе което е за втори път във висока планина ще е добре да не я отказвам от този вид туризъм с някой сложен и натоварващ преход.ПредпоЧитам да нощуваме по хижи но за всеки слуЧай има добра палатка и Чували,примуси,раници и т.н.
Благодаря Ви предварително за предложенията.
Пет Юни 03, 2011 1:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Магистралния маршрут: Мусала - х.Грънчар - х.Рибни езера - з.Кобилино бранище - х. Мальовица.
Пет Юни 03, 2011 7:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

igurbev написа:
Магистралния маршрут: Мусала - х.Грънчар - х.Рибни езера - з.Кобилино бранище - х. Мальовица.

Аз го минавах това + Вазов преди 2 години

http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=1146
Пет Юни 03, 2011 9:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

х.Рибни езера - х.Мальовица е доста като разстояние. Не че не се минава, но е нещо като 9 часа прилично ходене.
Пет Юни 03, 2011 10:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stflyfisher

Ето един примерен маршрут:
1 ден: х. Мусала;
2 ден: х. Мусала - връх Мусала- вр. Малък близнак - връх Голям близнак - вр. Манчо - х. Заврачица;
3 ден: х. Заврачица - Кайзеровият път - х. Грънчар ( или х. Трещеник);
4 ден: х. Грънчар ( или х. Трещеник) - х. Семково;
5 ден: х. Семково - х. Македония;
6 ден: х. Македония - х. Добърско;
7 ден: х. Добърско - с. Добърско (изходен пункт към Разлог или Банско)
Пет Юни 03, 2011 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

igurbev написа:
х.Рибни езера - х.Мальовица е доста като разстояние. Не че не се минава, но е нещо като 9 часа прилично ходене.

толкоз - 9,30 го взехме с две почивки - на Кобилино бранище и Страшното, не е малко. Пуснах го, защото по-голямата част съвпада с твоето предложение Razz
Пет Юни 03, 2011 10:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
yumyum

igurbev,stflyfisher Благодаря за предложенията,със сигурност ще се възползвам от тях.
Gamina пътеписа ти много ме улесни относно избора на маршрут.Принципно ти чета блога редовно и от доста време вече ама тези 5 дена из Рила съм ги забравил (все пак пишеш доста и начесто Smile ).
Мусала сме я качвали и преди с половинката по маратонки а по-нататъка ще разчитам на туристи ,карта и компас да се доориентирам.Отдавна ме врънка да я заведа на Рилските езера и май този път ще се получи.Само където не съм ходил там от близо 10 години и наскоро гледах една снимка от района след като пуснаха лифта и за малко да получа инсулт от гледката на тълпите накацали навсякъде, та не знам как ще реагирам като го видя наживо.Крайно време беше да се дигна от стола в офиса и да се върна 10 годинки назад и да покажа на младото какво значи да трамбоваш по седмица в планините и да пътуваш на стоп и с влакове.Яд ме е че си раздадох цялата спелео и катераческа екипировка през годините ама не че сега с тия 100 кила които съм станал ще тръгна да катеря комините или да взема да заседна в някоя пещера и да чакам да отслабна за да се измъкна Smile .То една читава екипировка за двама излиза колкото едно двуседмично море на чалга бряг така че не е даже и въпрос на избор кое предпочетох ама е кофти като се почва от нулата .Да се похваля днес взех палатката Зайо ама имам чувството че се прецаках с едни якета за по 150 лева пак от тях (нещо много ми се видяха за водоустойчива ветровка).Останаха едни спални чували и примуса с посудата и палиме джапанките.
Утре правиме едно бързо плато за да разтъпчеме чепиците и почвам да следя прогнозата за да хвана 5-9 дена читаво време.Още веднъж благодаря за помоща .
Поздрави от един завръщащ се и един начинаещ планинар.
Пет Юни 03, 2011 11:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.