Съвет за маршрут в Пирин?
Здравейте
Планирам си едната от двете седмици летен отпуск и мисля да я посветя на Пирин.
Миналата година бях на Кончето и Вихрен само. Сега имам повече време и ми се ще да направя едно "кръгче" . Смятам да тръгна от Добринище-Безбог-Кременските езера, Каменица също ми е в задължителния списък.
Крайната точка ще е Банско през х. Вихрен.
Попрочетох пътеводителя за Пирин, имам и правилната карта. И лека палатка и чувал ще имам, та не ме вълнуват разни заслони, хижи и колиби
Въпросът ми кой път да хвана след Кременските и Каменица? Ще имам време, та не мисля да бързам за някъде.
Въпросът ми кой път да хвана след Кременските и Каменица?
След Кременския циркус, отдели 1 ден за Джано и Ченгелчал (Кадиев рид) с малко отклонение по най-високата част на Кадиевия рид. Много е обзорно и красиво.
След Каменица може да минеш по билото на планината: Превалски чукар-Типиците-Опрено-Възела-Бъндеришки чукар-Караулите, след което да отидеш към Синаница. Ако те свари лошо време на Караулите, остави ги. Можеш да кривнеш (резервен вариант) към Спанополски чукар с опция за слизане към Спано поле.
Преди да затвориш кръга на х. "Вихрен" планирай си времето за върховете Синаница, Гергийца и Муратов.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети