Автор |
Съобщение |
chedic
|
|
Туристически обувки - мнения и коментари! |
|
Аз съм начинаещ планинар и всеки път когато искам да си купя накакво обурудване съм изправен пред големи трудности със избора на марка! Сега съм решил да си купя зимни обувки и искам да попитам за мнения и коментари и препоръки!
|
|
|
Съб Сеп 15, 2007 10:07 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Raichle примерно, някои модели на Salomon. Всички прилични марки си имат и зимни модели в гамата обувки, не би трябвало да те затрудни избора.
|
|
|
Нед Сеп 16, 2007 12:43 am |
|
|
Vargul
Регистриран на: 27 Мар 2008 Мнения: 2 Местожителство: Велико Търново |
|
|
|
Някои може ли да каже нещо за обувките на испанска фирма Bestard щото съм си наумил да си купувам сега такива , понеже си изтърках Asolo-то а втори път такива боклуци няма и дас е замисляд а си взема . макарч е се друомя между Rauchle и Bestrad . За Rauchle-то ясно , ама ме интересува някои може лиу да даде някакво мение за Bestard .
|
|
|
Сря Апр 02, 2008 7:44 pm |
|
|
redex
|
Обувки |
|
Здравей, мога да ти дам впечатление от Зимните и трекинг обувките на Raichle. Имам Raichle 90 degree GTX и Mr.Peak GTX. И двата модела съм ги подлагал на тежки изпитания ( кал, скали, ледено катерене и.тн) Неса мръднали. Ето линк към зимния модел.
http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=85
Жена ми е с Ласпортива, също са доста качествени и дуракоустойчиви.
Успех в избора!
|
|
|
Сря Апр 02, 2008 9:30 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Аз имам Бестард от месец и нещо. Много добре ми паснаха на крака, обаче досега съм ги ползвал само за еднодневни преходи. Някои от тях бяха на доста тежки терени - голени стръмнини, камъни и т.н., но все пак друго е да се видят няколко дни поред как ще се държат. Дотук нямам никакви забележки и много им се кефя.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Апр 03, 2008 10:02 am |
|
|
Vargul
Регистриран на: 27 Мар 2008 Мнения: 2 Местожителство: Велико Търново |
|
|
|
А тоя Бестард какъв модел е и можеш ли да ми кажеш от къде си го купи и колко струва . Макар че още се двуомя между Реичъл и Бестард .
|
|
|
Чет Апр 03, 2008 1:17 pm |
|
|
redex
|
|
Чет Апр 03, 2008 3:40 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Чет Апр 03, 2008 3:44 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
и аз ползвам Бестард и съм много доволна.
Другите са ми Райхле и също съм много доволна. Купих ги 1 седмица, преди да потегля лятото за едно голямо разхождане из Пирин, което беше 8 дена, почти без да съм ги обувала. Веднага ми паснаха на крака и никакви проблеми нямаше. За Бестард-а същото мога да кажа.
|
|
|
Чет Апр 03, 2008 11:29 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
Малко не е точно по темата но както и да е - търся си летни обувки с по-мека подметка, всички които гледах (Raichle, Bestard, Trezeta etc.) са с вибрамова подметка която ми е твърда за лятото. По ред причини не искам Асоло.
Някой да е срещал удобни високи летни обувки с по-мека подметка?
|
|
|
Пет Апр 04, 2008 1:33 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Sorry za lat. Reichle imat dobri letni s meka vibramova podmetka, nabeljazal sum edni takiva ...
|
|
|
Вто Апр 08, 2008 9:47 am |
|
|
amorpheus
|
|
|
|
|
Sorry za lat. Reichle imat dobri letni s meka vibramova podmetka, nabeljazal sum edni takiva ... |
Всички обувки дето гледах с вибрам се са ми твърди ...
Много ми се е изнежило крачето нещо май ...
|
|
|
Вто Апр 08, 2008 1:23 pm |
|
|
redex
|
|
|
Погледни Crispi Griso GTX. Подметката не е вибран здрави са и са на добра цена. Мернах ги в Алпи.бг
П.С аз незаменям вибрам за нищо друго та дори и за хикинг обувки. Лично мнение разбира се
|
|
|
Вто Апр 08, 2008 1:58 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorry za lat. Reichle imat dobri letni s meka vibramova podmetka, nabeljazal sum edni takiva ... |
Много ми се е изнежило крачето нещо май ... |
Opredeleno Vse pak trjabva da sa tvurdi do njakakva stepen - ne moze da gazish kamanacite po pantofi
|
|
|
Вто Апр 08, 2008 1:59 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Много ми се е изнежило крачето нещо май ... |
Opredeleno Vse pak trjabva da sa tvurdi do njakakva stepen - ne moze da gazish kamanacite po pantofi |
Абе по пантофи не може ама миналото лято щях да се пребия под Каменица на няколко пъти с 3/4 сезонните ми обувки с доста твърда (за моите разбирания) подметка.
Тоя модел на Криспи изглежда добре, няма гумен борд отпред но пък цената е прилична.
|
|
|
Вто Апр 08, 2008 4:48 pm |
|
|
|