joropc написа:
А нямаше ли начин да подсечеш Костенурката от север(снежното петно)- там където минава лятната пътека, или просто на снимката изглежда по-проходимо.
Имаше, разбира се, от там минах на връщане. Но пустата му краста - не може просто така да се откажеш от ръбчето на Костенурката
Сря Май 18, 2011 1:47 pm
Gamina
Ех, завидях ))
Сря Май 18, 2011 2:28 pm
igurbev
ggattov написа:
... та ми се ражда идея защо да не измислим нещо и за тая пътека, за освежаването й
Ще е добро дело разбира се, но трябва да се има предвид, че пътеката е що годе различима, през гората се вижда и маркировка от време на време. Проблемните участъци са на откритото, веднъж още когато се слиза по реброто
пътеката стига чак до долната му част и започва да подсича надясно малко над гората - преди това обаче не е така явно, че трябва да продължаваш да слизаш - гледайки вдясно си личи как пътеката продължава подсичайки съседното ребро, но как се стига до това продължение е неясно (ние в крайна сметка прегазихме напряко и чак след това видяхме каква била работата)
Второто място на голяма дезориентация е на откритото, което се вижда на долната снимка
Излизайки там виждаш колове на зимна маркировка, които някак не е очевидно от къде за къде водят, крави пътеки във всички посоки, вижда се и хижа Плевен през няколко дерета, но от къде продължава твоя път можеш само да гадаеш.
Мисълта ми е, че положението не е толкова лошо - ако имаше някакви ориентири на посочените места вероятно не би имало проблем.
Сря Май 18, 2011 2:34 pm
ggattov
Съгласен съм с всичко споменато от теб. Аз когато я минах 2009 абсолютно на същите места имах проблем, особенно на първото се чудех дали не продължава надолу по реброто, и в крайна сметка пресякох надясно, както и вие.
Но според мен точно заради това маркировката може да се освежи, има нужда определено, все пак това е уж маркирана пътека.
Аз ще се заема с това начинание за премаркиранто, но заради снежните улеи, мисля да стане след средата на юни. Пътеката до жълтата маркировка не е кой знае колко, така че ще видя кой колко мерак има и ако не сме достатъчно ще пиша и тук който иска да помага.....
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети