Автор |
Съобщение |
rprsp
|
|
Отново на Белинташ |
|
Здравейте,
днес направихме кратка разходка до Белинташ. Не бях ходила там от повече от година. Не мога да не споделя, че пренаселеността и застрояването не са пощадили и това иначе прекрасно кътче. Всъщност нещата са станали по- зле отколкото ги помня. Все пак прилагам няколко снимки на красотите в тази част на Родопите.
http://rprsp.snimka.bg/other/belintash.592600.23455037
|
|
|
Съб Май 14, 2011 7:53 pm |
|
|
dushkov
|
|
|
Така е!
За съжаление Белингташ се превръща в поредната комерсиална дестинация и съпътсващите я с нея хотелчета , частни вили и т.н.
Спомням си преди 7-8 години, когато за пръв път открих тази чудна местност, че всичко беше автентично..Нямаше го пътя, нямаше ги постройките беше приказно. Незабравими спомени на палатка имам. Които не е ходил по пътечката долу от селото нека го направи! Много е живописна.
_________________ Бъди промяната, която искаш да видиш в света! |
|
|
Нед Май 15, 2011 10:05 am |
|
|
irina
|
|
|
|
|
|
За съжаление Белингташ се превръща в поредната комерсиална дестинация и съпътсващите я с нея хотелчета , частни вили и т.н. |
Да, ходи там една навалица без въобще да знаят точно защо..просто защото има път дотам..кофти е станало.
|
|
|
Нед Май 15, 2011 5:19 pm |
|
|
dushkov
|
|
|
Винаги когато съм ходел на Белингташ съм гледал отреща "караджов камък".., май това ще е сладващата разходка. Някой ходил ли е натам?
|
|
Нед Май 15, 2011 10:07 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
И аз това мисля да направя. Минахме от Кръстова гора през с.Мостово заради скалния мост, следващия път през Караджов камак!
|
|
|
Пон Май 16, 2011 9:32 am |
|
|
rprsp
|
|
|
|
точно вчера бях на Караджов камък... уникалнно място, едно от любимите ми...
Аз ти препоръчвам маршрута от Мостово към Кръстова гора, след това Караджов камък- Ряката и отново Мостово. Има поне едно 5 часа ходене, но е много зареждащо
Като тръгнеш от Мостово, нагоре по пътеката в един момент стигаш до отбивка за Кръстова гора- ако не искаш да ходиш до там, продължаваш направо- директно за Караджов камък. А ако решиш навъщане да не минаваш по същия маршрут, може да хванеш пътеката, която започва в подножието на самия камък и води до махала Ряката. От Ряката има черен път до Мостово.
|
|
|
Пон Май 16, 2011 1:19 pm |
|
|
rprsp
|
|
|
Пон Май 16, 2011 2:09 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Да, интересно местенце е !
|
|
|
Пон Май 16, 2011 4:53 pm |
|
|
dushkov
|
|
|
Ехаа! Доста примамлив маршрут...Стига да намеря хора за натам взръзвам взръзките на обувките и беш! А..аз просто да попитам, след като обичате разходки из родопи не си ли търсите още 1 ентусиаст?
|
|
Пон Май 16, 2011 7:08 pm |
|
|
|