Автор |
Съобщение |
Александра
|
Каньон на водопадите |
|
Здравейте! Днес най-после се наканих и се качих до Каньона на водопадите. Местото е вълшебно, омагьосано, приказно. Прочетох доста инфо из нета. Намерих едни туристически карти от 1975 година-голям майтап, и ....... на път.
След квартал Средок в Смолян, за който не бях чувала, вдясно има табела за Каньона. До панорамата на Смолян - 2 часа. Вълшебно, превъзходно и........ Нямам думи.
Пътеката е много добре маркирана и поддържана. Има много мостчета, а водопадите са невероятни.
Навръщане засякох група от Кюстендил и 3-4 двойки, които като чуеха, че трябва да ходях още час, се отказваха.
Реших да се кача и до Червената стена-ГОЛЯМА ГРЕШКА.
1. пътеката беше почти затрупана от клони и борове
2. табели-ЛУКС. Забравете.
След около 1 час катерене на посоки, се стига да една чудна гледна, но...... червената скала липсва. Така, че се отказах.
Но за водопадите-не се отказвайте. Приказно е.
|
|
|
Съб Апр 09, 2011 9:02 pm |
|
|
Мушичката
|
|
|
С един приятел също посетихме мястото преди 2 месеца, обаче водопадите бяха полу-замръзнали и времето беше малко мрачно, та лично аз не можах да му се нарадвам на макс, но определено ще отидем там и през лятото. Ако ходите отново и търсите компания ние сме една бройка.
|
|
|
Пон Апр 11, 2011 7:39 pm |
|
|
izvetrql
|
|
|
|
Колкото повече напредва лятото, толкова повече въображение ще е необходимо, за да се насладите на макс. Щото водата почва да не достига. Но пак си е красиво.
|
|
|
Пон Апр 11, 2011 8:05 pm |
|
|
бай Илия
|
|
|
Много интересно, направо странно, къде е изчезнала Червената скала? При положение, че най-вероятно това е най- високата скала около Смолян- 100-120 метра, и навремето даже Христо Проданов е катерил по нея, доката е бил войник в алпийската рота, която се намира точно отдолу...
|
|
|
Вто Апр 26, 2011 5:10 pm |
|
|
djarosk
|
|
|
|
И аз бях, и аз видях тоз каньон на водопадите - каросота и прекрасна природа. Крушунските водопади просто бледнеят
|
|
|
Нед Май 01, 2011 10:30 pm |
|
|
metro
Регистриран на: 13 Яну 2009 Мнения: 109 Местожителство: с.Куртово |
|
|
Пон Май 02, 2011 9:00 pm |
|
|
djarosk
|
|
|
Пон Май 02, 2011 10:43 pm |
|
|
Александра
|
|
|
Местенцето наистина е прекрасно.
|
|
|
Пет Май 06, 2011 4:30 pm |
|
|
lz1gjd
|
|
|
|
|
|
И аз бях, и аз видях тоз каньон на водопадите - каросота и прекрасна природа. Крушунските водопади просто бледнеят |
Колега, не мисля че е разумно да се прави сравнение между природни забележителности и то толкова критично - всяка от двете си има своя чар и неповторимост. И без това ние българите сме егати племето и масово съсипваме невероятните дарове които ни е дала природата ни. В други държави от нищо правят атракции а ние не знаем само да съсипваме и рушим.
|
|
|
Сря Юни 08, 2011 10:09 pm |
|
|
ivailo.hr
|
Re: Каньон на водопадите |
|
|
|
...........................
Реших да се кача и до Червената стена-ГОЛЯМА ГРЕШКА.
1. пътеката беше почти затрупана от клони и борове
2. табели-ЛУКС. Забравете.
След около 1 час катерене на посоки, се стига да една чудна гледна, но...... червената скала липсва. Така, че се отказах.
........................... |
Според мен Червената скала си е на мястото, първо защото според картата е така и второ, защото преди няколко дни я видях с очите си от Смолян.
|
|
|
Сря Юни 08, 2011 11:04 pm |
|
|
rprsp
|
|
|
Чет Юни 09, 2011 2:58 pm |
|
|
lz1gjd
|
|
|
|
Напротив въпреки табелата ПЪТЕКАТА СЕ ПОДДЪРЖА !
Трябваше да я видиш Октомври месец миналата година когато имаше дори полу срутено мостче и повечето парапети ги нямаше.
|
|
|
Чет Юни 09, 2011 4:47 pm |
|
|
rprsp
|
|
|
|
а, ами явно аз не съм видяла тази табелка, явно само старата съм видяла, защото надписа "може да бъде опасно преминаването" си беше още там
|
|
|
Пет Юни 10, 2011 6:09 am |
|
|
djarosk
|
|
|
|
и аз като ходих наскоро видях табелката, че пътеката не е поддържана и че е опасно, но след като се изкачих до мястото, откъдето се вижда смолян като на длан и минавайки по каньона, мога да кажа, че пътеката е много добре поддържана - бравос!
|
|
|
Съб Юни 11, 2011 10:39 pm |
|
|
Александра
|
Каньон на водопадите |
|
И аз видях табелата, но пътеката е невероятна.
|
|
|
Пет Юни 24, 2011 11:08 pm |
|
|
|