Автор |
Съобщение |
Gollum
|
Предложение за провеждане на събор на форумистите |
|
Първо искам да се извиня,че съм новобранец във форума,а вече се включвам в раздел"Препоръки".Не ми е и известно и дали идеята,която предлагам е вече обсъждана.
Така или иначе предлагам да се направи нещо като събор на потребителите на форума.
Комуникираме и така,но е друго на живо,на някое хубаво място.Всеки има какво да каже на останалите,а и да чуе от тях.Ще бъде и приятно и весело.
За да избегнем прекомерно стълпотворение биха могли да се поставят два своебразни филтъра:
1.проявата да се организира през зимата-между 15.12. и 15.03.
2.да се съберем на някое по високо и отдалечено място. Например хижите Вазов,Рибни езера,Синаница или заслоните Тевно езеро и Ботев.
Надявам се да предизвикам обсъждане и следващата зима идеята да се реализира.
|
|
|
Вто Мар 29, 2011 3:45 pm |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Добра идея....Аз съм ''ЗА''...И лятото става...
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Сря Мар 30, 2011 1:16 pm |
|
|
Балкана
Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там.. |
|
Събор на .... |
|
Здравейте!
Идеята е добра и като добавка към нея може да посоча още няколко "идейки":
1.Съборите може да бъдат два-летен и зимен.
2.На тях може да се съчетае полезното с приятното-като пример:
Почистване на района на хижата където ще се състои събора,опресняване на маркировката на маршрути около нея и много др.от подобен род дейности с които можем само да затвърдим името, че сме планинари
3.За да се определи мястото на срещата може да се изтегли жребий от няколко предложения.
Накрая всичко зависи от нас самите.....
ОСЗ
|
|
|
Сря Мар 30, 2011 10:40 pm |
|
|
ilio
|
|
|
|
Ами като гледам ще се събере дружинка така че който предложи той заложи.Демек Gollum директно избирай дата поне след месец (да може всеки да си го рпедвиди) ангажирай хижа и нещата ще се получат от само себе си
Аз се включвам с предложение за Мазалат, или х.Триглав
Поздрави.
_________________ В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма!
|
|
Чет Мар 31, 2011 12:08 pm |
|
|
Gollum
|
|
|
E,съжалявам,но няма да мога да организирам нищо,понеже от 5-6г. планинарствам през хладния сезон,а през топлия се пускам по реките и графика до юли ми е запълнен. Но с удоволствие ще чета как е протекъл пролетния събор,а за зимния със сигурност ще се включа.
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 2:20 pm |
|
|
ilio
|
|
|
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 2:38 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Чет Мар 31, 2011 10:23 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма! |
Това не е вярно поне по три от точките.
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 11:20 pm |
|
|
ilio
|
|
|
|
|
|
|
|
В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма! |
Това не е вярно поне по три от точките. |
Важно е, че е вярно по всички останали точки
И малко по темата.Ако идеята се приеме от повече хора аз съм готов да помогна с организацията.
Все пак е хубаво да се чуе и подкрепи от администраторите.
Поздрави.
|
|
Пет Апр 01, 2011 9:22 am |
|
|
maneco
Регистриран на: 14 Окт 2010 Мнения: 111 Местожителство: София, Берковица |
|
|
|
Идеята е много добра, и на мен ми допада.
Бих се включил с удоволствие, при известяване по от рано на мястото и датата.
|
|
|
Нед Апр 03, 2011 7:12 pm |
|
|
Балкана
Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там.. |
|
събор |
|
Здравейте!
Прави впечатление, че най-активните и дългогодишни форумисти "мълчат" по отворената тема-защо ли....
Може би е имало подобни сбирки или опити за такива в миналото излезли неуспешни или донесли разочарования след себе си....
А тази инициатива за сбирка през лятото може да се комбинира с групов поход от определен сборен пукт към хижа избрана някъде около геогравския център на България-(месноста Узана в Габровския балкан) или Централен Балкан е добра.
Пример: Сборен пункт гара Калофер-превоз до мес.Паниците-походче до х."Рай"-Място на срещата.
Нека се включат с идеи повече хора за да подберем най-удачната от тях.В крайна сметка всичко зависи от нас самите.
ОСЗ
|
|
|
Чет Апр 07, 2011 3:23 am |
|
|
ggattov
|
|
|
Здравейте
ето жокер от мен
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2437
Информация кога и как се пуска и тук в срещи и уговрки доколкото си спомням, но изглежда там се чисти по-често от другите раздели и не е останало нищо от последните съобщения
|
|
|
Чет Апр 07, 2011 9:32 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
всеки четвъртък има сбирка след 18:30 до към 20 - 21 часа в бирария Развигор, до 4-то РУ на МВР в кв.Лозенец София
"Планинари" има страница във фейсбук и там беше обявена годишната сбирка на х.Козя стена както и едно състезание по строеж на иглута на х.Чакър войвода
аз лично се запознах с повечето хора на едно почистване в Пирин организирано от Дидо и компания преди няколко години и обявено тук, в този форум
|
|
|
Чет Апр 07, 2011 1:45 pm |
|
|
Stefak
|
|
|
Хей,
ало,
айларипи,
здравейте ,
активните, заслужилите деятели и борци от Балкана ,нещо по така ли сте или и вие се смятате само за обагрени от слънцето или ви е обагрило нещо там където другите не ги огрява-не разбрах.Защо си мислите че маршрута за вашата седмична разходка трябва да стане среща на форума.Има предложение за сбирка на форума ,което между другото е практика във всякакви други форуми,дори и на любителите на калинката и се очакват конструктивни идеи и предложение относно мястото и времето на срещата.Ако някой разбира сбирката/сбора/ на форума с това -айде дайте да ходиме за да си го измерим.Сори аз ще ви кажа ходете в метрологията.
|
|
|
Пет Апр 08, 2011 4:01 am |
|
|
ggattov
|
|
|
Stefak, хубаво е преди да пишете така, да прочетеш по внимателно кой какво Ви е написал.
Аз и Албена Ви дадохме информация, че има сбирки. Но Вие нещо не сте успяли да отсеете информацията май.
Има годишна Планинарска сбирка, която се огразнира обикновенно ноември месец, и не е ограничена само до членовете на този форум, а всеки който иска може да иде - любител на планината. И въпреки това, ядрото обикновенно са съфорумци.
Аз Ви дадох линка на Вальо, защото той е споменал за последната такава сбирка.
И това, че Вие не сте търсили информация за това не значи, че е за ограничен кръг хора, напротив всеки е бил добре дошъл.
ПС: аз не съм организатор на тези събития.
ППС: Очакваш ли след нападките Ви, някой от така наречните по-горе "по-дългогодишни" съфорумци, че биха дошли на нещо организирано от Вас примерно? Незнанието Ви не Ви оправдава, за лошият тон и нападките...
ПППС: А не мислите ли, че голям част от хората избягват масовите мероприятия в планината?
Поздрави
|
|
|
Пет Апр 08, 2011 9:46 am |
|
|
|