Автор |
Съобщение |
Мавруд
|
|
Пускат коли в парк „Витоша” |
|
Пускат коли в парк „Витоша”
Влизането на автомобили в Природен парк „Витоша” в събота и неделя ще бъде позволено. Това решиха вчера съветниците от транспортната комисия в Столичната община. Предложението бе внесено от зам.-кмета по транспорта Любомир Христов.
В момента има забрана за влизане на автомобили от кв. „Бояна” към Златните мостове и от кв. „Драгалевци” към „Щастливеца”. Ограничението важи от 8 до 17 ч. в неработни дни. Искането за отпадане на забраната бе инициирано от собственици на заведения в района и от представители на туристически обекти.
http://www.monitor.bg/article?id=285836
_________________ ЕП "Български железници"
http://www.bgrail.eu/news |
|
|
Чет Мар 31, 2011 9:27 am |
|
|
raskoll
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 9:55 am |
|
|
Мавруд
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 10:09 am |
|
|
Gamina
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 11:31 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
аз съм доволна
ние се качваме с кола, с лифта ни излиза прекалено скъпо
пеша се качваме лятото, но това е друго
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 2:10 pm |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
Някой може ли да ми каже какво ще стане, ако 15% от софиянци решат да се качат с колите си на Витоша някоя слънчева Неделя ?
_________________ ЕП "Български железници"
http://www.bgrail.eu/news |
|
|
Чет Мар 31, 2011 2:45 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Напливът от коли едва ли ще е много по-голям от сегашния. Сега никой не дебне за забраната...
|
|
|
Чет Мар 31, 2011 2:51 pm |
|
|
donzezo
|
|
|
|
И какво лошо има в това. Цените на лифта са безбожно високи.
А във връзка с трафика, то и сега го има.
|
|
|
Нед Апр 03, 2011 7:02 pm |
|
|
ggattov
|
|
|
Леле, ама то имало забрана да се качват коли нагоре ..... а стига ве?!?!?!?!..... А аз се чудех от Бояна към мостовете какви са тия странни знаци да не се минава в неработни дни ..... ама от към Драгалевци не си спомням дали имаше такива
ПС: Поне да вземат да оправят пътищата, че да си махна и аз мойта лична забрана да карам от там с мойта кола по тия павета (с дупки )
|
|
|
Пон Апр 04, 2011 12:34 pm |
|
|
Voludar
|
|
|
Тази забрана никога не е спазвана, така че премахването и няма да повлияе по никакъв начин ;]
|
|
|
Вто Апр 05, 2011 6:21 pm |
|
|
ognedishasht
|
Re: Пускат коли в парк „Витоша” |
|
|
|
Пускат коли в парк „Витоша” |
Забраната и досега беше само формална. И да я налагат, хората няма да са склонни да я спазват, понеже алтернативите са неприемливо и неоправдано скъпи.
Ако общината мисли наистина за тишината и чистия въздух на Витоша (вместо за собствениците на не знам какви си кокошарници, построени, където не им е мястото и за техните клиенти-алкохолици), тя би могла да направи следното:
1) Да постави бариери за събиране на такса на всички входове - те не са никак много. Лесно, евтино и печелившо.
2) Да осигури алтернативен, редовен, приличен и евтин транспорт в почивните дни при запазване на забраната и вземане на мерки за спазването и плюс тежки глоби на нарушителите - много по-трудно и главоболно, не мисля, че общинарите са в състояние да извършат такъв подвиг.
Моето мнение е, че нищо подобно няма да се случи. Поне не и в скоро време.
|
|
|
Вто Май 03, 2011 1:38 pm |
|
|
|