Автор |
Съобщение |
joe pleven
|
|
Пет Мар 18, 2011 12:47 am |
|
|
Gollum
|
|
|
ето и плевенчаните качиха снимките.Жалко ,че не са ги понадписали.А иначе за поразпитване за времето и условията преди тръгване,дето пише Ристо Туристо,то е ясно,че следим прогнозите и снежната покривка в интернет,ама кво от това-всичко се планира и съгласува 2 месеца по рано заради отпуски и пр.Така,че квото уцелим-такова.За 23г. само 2002г.-февруари не можахме да пресечем Пирин от Демяница през Тевно,та до х.Пирин.От снеговалежа и виелицата не можеше нито да се гледа,нито да се ходи.За 2дена на х.Демяница върху стария метър сняг натрупа още 1,5м.Като видяхме,че не става се върнахме в Банско и на др.ден се транспортирахме до Рожен и от там се качихме на х.Пирин.Така го и нарекохме-"Безславния Пирин".
Иначе заради лошо време или състоянието на някой често сме променяли маршрута. Поне 4 пъти от портата преди Павлев връх сме се отказвали от х.Македония и сме слизали право надолу през долината на Семково. Не сме чак толкова шашави.
|
|
|
Пет Мар 18, 2011 10:45 am |
|
|
Gollum
|
|
|
а ,котарак имаше на Рибни-вижда се на снимките,но се съмнявам да е легендарния,за който пита Дияна
|
|
|
Пет Мар 18, 2011 10:46 am |
|
|
Gollum
|
|
|
плевенчани качиха снимките за който се интересува
|
|
|
Пет Мар 18, 2011 10:50 am |
|
|
metro
Регистриран на: 13 Яну 2009 Мнения: 109 Местожителство: с.Куртово |
|
|
|
Страхотни снимки
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!! |
|
|
Пет Мар 18, 2011 11:10 am |
|
|
Друм
|
|
|
|
Беше ми интересно да прочета разказа! Някои от нещата определено ми приповдигнаха настроението.
Да ви питам обаче - почистихте ли добре з. Кобилино бранище преди да го напуснете? Питам, защото бях там няколко дни след вас и го заварих в доста мръсно състояние и падна чистене, докато го приведем в ред с моите приятели. Разбира се, с този въпрос не намеквам, че непременно вие сте го замърсили - сигурно мръсотията се е събирала отпреди това или пък някои между вашето и нашето ходене да е вилнял. Както и да е.
Апелът ми е да се оставят заслоните чисти, па макар и да не сте го замърсили точно вие. Заварваш го мръсен, но го оставяш чист!
|
|
|
Пет Мар 18, 2011 3:44 pm |
|
|
ДИАНА
|
|
|
От снимките ви видях, че традицията за „зимен хижар” на Рибни езара е продължена. Както разбрах от Gamina, котаракът Миьо е умрял миналата година. Знаеха и го обичаха туристите, търсиха го щом пристигнат на хижата. Беше и талисман.
Поживя си 22 години в рилския Рай…
Новият котак гледам е красавец/а?/ и дано да продължи да посреща туристите целогодишно. Друго е зимата на хижа да те посрещне живинка, даже и да е котка.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Съб Мар 19, 2011 4:01 pm |
|
|
Gollum
|
|
|
На Друм отговарям: На Коб.бранище си беше голяма кочина.Не сме оставяли боклуци,но не сме и чистили./За последното сега съжалявам/Не нося никога консерви/от казармата ми се отвратиха/,а найлоновите пликчета и бутилки не тажат нищо и си ги прибирам в раницата,още повече,че в Рожен си купувам наливно вино и си ползвам моите бутилки.Оставих боклук на х.Македония след като хижаря настоя и ми обясни,че го свалят надолу с УАЗ-ка или нещо такова.След това на Пирин също си го носехме и накрая на х.Пирин прибрахме в раниците три големи торби,които свалихме в с.Рожен.Дидо може да потвърди в какво състояние сме оставили нашата част от столовата.Сега се сещам ,че на Кобилино отвън изхвърлихме само органични отпадъци,понеже съм сигурен,че за дивеча зимно време са добре дошли,а и честно казано не съм очаквал някой да мине в следващия месец.Иначе нищо не ни пречеше да ги изгорим в печката.Допълвам и че пластамаси и найлони абсолютно никога не горя в печките по много причини-на първо място се отделят канцерогенни газове-диоксини,ацетони и пр.-и е отровно и смърди гадно.Освен това падат сажди върху снега около съответния заслон,а после от този сняг се топи вода. Освен това доколкото съм чувал се запушват комините.Сега се сещам и се упреквам,че до тоалетна трябваше да ходим по надалеч от заслона,за което се извинявам.Пак повтарям не съм очаквал някой толкова скоро да дойде и бях сигурен че дивеча ще изяде и това.Др.път ще обособим място поне на 30м.от заслона. Иначе зимата животните ядат наистина всичко.Една година на Рибни беше оставен голям,черен Нюфаундленд,който изяждаше и снега около мястото.Извинявам се за подробностите.
|
|
|
Пон Мар 21, 2011 12:20 pm |
|
|
Gollum
|
|
|
На Дияна: Котака на Рибни е симпатяга,но нощта доста мяучеше и Илко се оплака,че не спал от него. На х.Демяница обаче имаша много готин,огромен котарак-направо змей.И мн.дружелюбен.
|
|
|
Пон Мар 21, 2011 12:23 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
...Дидо може да потвърди в какво състояние сме оставили нашата част от столовата... |
Жив свидетел съм, изметохте ъгъла както си трябва
Ама х. Пирин хижаря беше оставил страшна свинщина в кухнята. Трябва да го сменят тоя, жалко за хубавата хижа ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Мар 21, 2011 12:36 pm |
|
|
Gollum
|
|
|
вярно,че не е от най-шетливите ама е пич.Винаги ни е посрещал супер-то туби ли не бяха,буркани с мръвки ли...и накрая му бутаме парите насила.Но преди 4-5г.прекара лек инсулт и вече зимата не стои на хижата. Може мърлявщината да не е от него.Като си е слязъл есента може да са се качвали бракониери-ловци и пастърваджии. По принцип аборигените/когато не са планинари разбира се/ правят мазало.
|
|
|
Пон Мар 21, 2011 3:58 pm |
|
|
slavei
|
|
|
|
|
|
На Дияна: Котака на Рибни е симпатяга,но нощта доста мяучеше и Илко се оплака,че не спал от него. На х.Демяница обаче имаша много готин,огромен котарак-направо змей.И мн.дружелюбен. |
Само едина котка ли е останала на х. Рибни?
пп
Как се казва мъжът с тениската от 2006-та на СтаРа трекинг?
|
|
|
Чет Мар 24, 2011 12:18 am |
|
|
BateBorko
|
|
|
Хубав пътепис, звучи много натурално !
И аз ги обичам коктейлите (през септември
си омешах един 4-компонентен на Тевно),
ама после не съм много свеж. Ако човек е сам
е малко рисковано. особено ако си понатрупал
годинки. Иначе е ясно защо ходим по чукарите.
На сплотената Ви група желая весели мигове
при следващите походи из Рила и Пирин!
|
|
|
Пон Мар 28, 2011 9:21 am |
|
|
Gollum
|
|
|
|
|
|
|
На Дияна: Котака на Рибни е симпатяга,но нощта доста мяучеше и Илко се оплака,че не спал от него. На х.Демяница обаче имаша много готин,огромен котарак-направо змей.И мн.дружелюбен. |
Само едина котка ли е останала на х. Рибни?
пп
Как се казва мъжът с тениската от 2006-та на СтаРа трекинг? |
една котка е на Рибни и такава тениска не съм виждал
|
|
|
Пон Мар 28, 2011 10:18 am |
|
|
|