Автор |
Съобщение |
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
всички снимки на Дидо винаги са безспорен фаворит, но в случая за този 14.02. и като се има предвид разликата в класите на техниката произведенията на Петър в случая са уникален ненадминат шедъовър. Снимай Петре, снимай............
|
|
|
Пет Май 15, 2009 2:06 pm |
|
|
pepino_bg
|
|
|
|
Снимам, Васко, снимам . . . ама ме мързи да обработвам
|
|
|
Пет Май 15, 2009 2:10 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
|
|
И с уважение към Пепино, но на Дидо са по-добри снимките. |
Ха такааа...сега да вземем да си ги мерим, а ??
Кой е по, по, най...
Все пак това е планинарски форум, а не фото-форум /с рейтинги и ала-бала/...
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Пет Май 15, 2009 2:20 pm |
|
|
nacho
|
|
|
|
|
|
|
|
И с уважение към Пепино, но на Дидо са по-добри снимките. |
Ха такааа...сега да вземем да си ги мерим, а ??
Кой е по, по, най...
Все пак това е планинарски форум, а не фото-форум /с рейтинги и ала-бала/... |
Не искам да става полемика, разбира се че се радвам на всеки който ме пренася в планината, независимо от качеството на снимките. Просто се подмазвах на Дидо
|
|
|
Пон Юни 15, 2009 3:50 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
вече традиционно |
|
и тази година уважихме Газей от х.Безбог.
На хижата се засякохме за малко със Славейко, Теди и Емо.
После си махахме от околните върхове
Газей и Дима от първата кота на Ушиците:
мъгелите предвестници на развалящото се време от следобяда:
Съботната ни разходка там от тази снимка нататък
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Мар 07, 2011 10:10 am |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Еее браво на вас...А мен не сте ме включили в групата....Що сте ме забравили....
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Пон Мар 07, 2011 1:49 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Мар 07, 2011 3:06 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
А така Ристе. В Пирина за съжаление дните не бяха от най-сините, особено следобед. Но както добре отбеляза Speedy, и лошото време може да ни изненада с неземни гледки на високото ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Мар 07, 2011 5:03 pm |
|
|
BateBorko
|
|
|
Дидо, чудесни снимки!
Поздравления!
|
|
|
Сря Мар 09, 2011 11:52 am |
|
|
dido
|
|
|
|
А, мойте снимки са от ходене преди 2 години ако не се лъжа ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Мар 09, 2011 12:05 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Тъй като има куп теми за района и ми омръзна да търся къде да се прикача, ще се добавя тука.
Основното са снимките от миналата събота и неделя.
Маршрутът беше х.Безбог, залезно до Газай и обратно. На следващия ден до Десилица и слизане към Мочарата в гъста мъгла.
В циркуса между Полежан и Газей има доста сняг и се затъва неприятно между камъните. Още по-тежко беше положението на слизане от Десилица. Снегът беше над метър на места, с твърда кора, колкото да се закрепиш отгоре и след това отново да пропаднеш до кръста. Положението изглеждаше сериозно и добре че приложената гъзоплъзна техника даде резултат иначе и до ден днешен щяхме да прилазваме по склоновете там.
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 1:36 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Вто Ное 15, 2011 3:30 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
А ма че в приключение сте се вкарали по ония камънаци под Десилица. Добре че всичко е завършило добре! |
Да, прав си. И в тази мъгла ... Ако снегът беше по-размекнат или по-заледен, направо не ми се мисли. Не е шега работата.
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 3:53 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
Четвърти пореден зимен сезон на Мангъра |
|
Традиционно отново натам.
След три дни подготовки и уйдурми с преспиването в петък поехме отново към тоз красавец.
Бяхме две групички - една снегоходкова и една разнородна - фрирайдърско/пантарска-бордистка-снегоходкова
Към 11.30часа на равното след подсичането на в.Безбог посока Мангъра /Полежан/ срещнахме двама туристи връщащи се от върха, които ни предупредиха че видимост не е имало и че вятъра се е усилил, но с коментара от наша страна "Който не иска да го дУа ветаро да си седи у хижата на винце" продължихме нагоре. Мангъра тъкмо се отърсваше от облаците:
Минути по-късно всичко наоколо блесна с кристалната си белота:
|
|
Съб Фев 25, 2012 10:24 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
Четвърти пореден зимен сезон в района на Мангъра |
|
Традиционно отново натам.
След три дни подготовки и уйдурми с преспиването в петък поехме отново към тоз красавец.
Бяхме две групички - една снегоходкова и една разнородна - фрирайдърско/пантарска-бордистка-снегоходкова
Към 11.30часа на равното след подсичането на в.Безбог посока Мангъра /Полежан/ срещнахме двама туристи връщащи се от върха, които ни предупредиха че видимост не е имало и че вятъра се усилвал, но с коментара от наша страна "Който не иска да го дУа ветаро да си седи у хижата на винце" продължихме нагоре. Мангъра тъкмо се отърсваше от облаците:
Минути по-късно всичко наоколо блесна с кристалните си зимни контрасти:
На качване към връО от дясно започна да подухва предизвикателно. До върха не спря. Гледките обаче не позволиха да ни се развали настроението.
Двете групички се поразделихме на ок. десетина-петнайсет минути една от друга.
След кратко двоумене на завет на връО, дали да изчакаме другите, поехме към целта за деня - Газей.
По ръба след Мангъра отново ни блъсна от дясно ветарО, но се понасяше. Слязохме към понижението пред Малкия Мангър. Ударихме една почивка на завет /аз малко по-дълга/. Видяхме другата група вече се беше качила на връО. Нададохме врява, поздравихме се взаимно с тях и поехме по ръбчето нагоре. Аз 2-3 минути по-назад.
Бях преполовил изкачването, когато Стефан с най-високата възможна скорост надолу профуча покрай мен с думите: "Стана беля - една раница на нашите падна към горното полежанско езеро" и отснежи нататък. Чудехме се какво да правим и като видяхме Стефчо да се появява на превалчето слязохме при него. Той беше намерил раницата и каската на адаша. След кратко съвещание решихме, че знаците са достатъчно значими, че да ги пренебрегнем и се върнахме към Мангъра. Решихме, че с усилването на вятъра може да берем ядове по ръбчетата около връО.
Така се и оказа - вятъра вече беше чувствително по-силен и по палав /на пориви/.
Върнахме се благополучно, като на гореописаните места се налагаше на няколко пъти да приклякам, за да устоя на поривите. Естествено патешкото разкрачено ходене беше задължително. На върха като вдигнах едната ръка със закачена щека на нея, щеката се вееше почти хоризонтално - толкова беше силен вятъра.
Преди Полежан нещата се пооправиха и надолу към хижата направих някоя и друга снимка:
на Боздаг:
и в близката околност:
Газей не стигнахме, но се прибрахме читави и с всичкия инвентар от началото на деня
Десилица остана за друг път.
Туй то.
Всичките снимки
|
|
Съб Фев 25, 2012 10:53 pm |
|
|
|