ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
вр. Сечен камък - х. Мазалат - вр. Г. Кадемлия - х. Соколна

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
вр. Сечен камък - х. Мазалат - вр. Г. Кадемлия - х. Соколна
Автор Съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение вр. Сечен камък - х. Мазалат - вр. Г. Кадемлия - х. Соколна Отговорете с цитат
и по-подробно: село Скобелево - връх Сечен камък - връх Парата - връх Корита - хижа Мазалат - връх Пеещи скали - връх Голям Кадемлия - хижа Соколна - село Скобелево.

По този маршрут мислехме да преминем през януари, успяхме само до хижа Мазалат, т.е. първия ден.
Както бях писал по-надолу в темата тогава:
Valio написа:
След като премина всичко успешно, остана само удоволствието от поредния уикенд в планината. Very Happy
Както Тони бе го планирал маршрута за втория ден /хижа Мазалат - връх Малък Кадемлия - връх Танастепе - хижа Соколна - село Скобелево/, бих го извървял, но без сняг. Това приключение щеше да е двойно в сравнение с това в събота.
Моя отчет:

Дойде време да го осъществим целия преход, преди да е паднал новия сняг. На моето предложение на сбирката откликнаха 9 души: Митко, Таня, Боян, Мария, Валя, Веско, Милена, Ками и Стаси. С мен станахме общо 10.

1 ден: 13.11.10г.:
След 07.00 часа, от различни места на София, тръгнахме три коли. Колата на Валя тръгна по-късно от другите две коли, затова направихме среща на едно заведение край Калофер, за да се съберем всички.
Паркирахме колите на центъра в село Скобелево. Тръгнахме след кратки приготовления. Вървяхме си уверено по един широк черен път, когато забелязах, че подминаваме реброто, по което трябваше да вървим. Чак тогава погледнах GPS-а и видях, че сме подминали пътеката. Но да не се връщаме назад, хванахме леко диагонално нагоре през гората без пътека.
До ловния заслон Сечен камък стигнахме за три часа, както пишеше на табелката в село Скобелево. Тук направихме почивка да хапнем по нещо.
Последователно преминахме през връх Сечен камък, връх Парата

и подсякохме кота 1504.2

за да достигнем връх Корита,

намиращ се на главното старопланинско било. Изминахме разстоянието от заслона до тук за 2.40 часа, а беше 16.50 часа. От върха до хижата трябваше да преминем за 20 минути…, според същата табелка в село Скобелево, което нямаше как да стане. Очертаваше се пак да повървим по тъмно.
Малко след 18.00 часа бяхме на хижата.

2 ден: 14.11.10г.:
Направихме предварителен разчет за деня, че ще ни са необходими около 10 часа ходене с почивките. Затова тръгнахме в 7.30 часа, за да ги имаме тези часове в светлата част на деня.

цялата група, без Валя Sad

Пеещите скали

вр. Малък Кадемлия, вр. Голям Кадемлия, вр. Росоватец

връх Ботев

връх Марагидик

заслон Голям Кадемлия

Горе духаше вятър и влязохме в заслона на завет. Заслона не е пригоден за спане, но аварийно може да се спи върху масата и на едната пейка.
В гората преди хижа Соколна увеличих драстично темпото.

хижа Соколна

За съжаление от бързането ми нямаше никаква полза. На хижата нямаше бира и нищо за ядене. Имало много хора, които изяли и изпили всичко предната вечер. Shocked
След кратка почивка хванахме пътеката за село Скобелево. На места имаше маркировка, а на други места боя, в различен цвят…, размазвана без никакъв вид и порядък. Просто цапано с четката. Общо взето пътеката се следва, но беше добре, че съм с GPS, като от време на време сверявах посоката.

Вместихме се в 10-те часа, даже с половин час по-рано бяхме в селото. Валя ни чакаше там. Тя слязла от хижа Мазалат по река Габровница, като на черния път хванала на стоп един джип. Laughing
Митко продължи за Стара Загора, а останалите с двете коли продължихме за София. Но край Калофер спряхме за разбор в същото заведение от предишния ден.

Всички снимки:
Вто Яну 18, 2011 6:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Като видя такива нови и вече изкривени табели лошо ми става. Тия хора толкова ли няма какво друго да правят ами само чупят!? Think

Снимките са супер!

Вто Яну 18, 2011 8:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
donzezo

Speedy написа:
Като видя такива нови и вече изкривени табели лошо ми става. Тия хора толкова ли няма какво друго да правят ами само чупят!? Think

Снимките са супер!

Въпрос на култура.
Сря Яну 19, 2011 12:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Да се присламча към темата на Вальо с малко зимни снимки от района.

Габарево - х. Соколна - х. Мазалат - Скобелево (гара Павел Баня по-точно)

От Соколна до Мазалат ни трябваха малко над 11 часа. Младежите биеха пъртината, аз се пробвах със снегоходките, но по билото ми беше тегаво, пропадах под кората и едва ги вадех, та се отказах. Газех си в техните следи. Та това ни позабави и се отказахме да ходим до Голям Кадемлия. Под Росоватец хванахме следите на скиори, които явно бяха минали от Мазалат към Тъжа, благодарение на тях спокойно и без лутане от кол до кол стигнахме Мазалат по тъмно и в мъглица.

https://picasaweb.google.com/stamenovalv/nuOoCI#
Пон Мар 07, 2011 3:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Valio

Местожителство: София, Враца

Като гледам в събота сте слезли по река Габровница. А там няма никакви гледки, за разлика от пътеката през Сечен камък, която е и по-дълга...
Жалко за петъчния ден - тази мъгла. Иначе ние имахме невероятна видимост през ноември 2010г. и ноември 2009г.
Поздрави.
Пон Мар 07, 2011 5:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Гонех влак аз в събота и само давах зор да бързаме, никакъв шанс за дълги и непознати пътеки Laughing

На мен ми харесва ходенето над ниските облаци... все едно наистина си на небето. Cool
Пон Мар 07, 2011 5:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.