Автор |
Съобщение |
Alexandra
|
|
|
|
Ей, колко интересни места имало съвсем близо до Бургас... =)
|
|
|
Вто Юни 09, 2009 6:59 pm |
|
|
shantararam
|
|
|
|
Как е маркировката в този район? Аз съм от Бургас, и планираме едно ходене от Емине до Котел идната година Някъде на пролет може би. До колкото съм чел от пътеписи (Ком-Емине) в източна Стара планина трудности има хем с маркировка, хем със спане. Ще носим тогава и палатка, но как е маркировката? Та ако някой има информация, и иска да я сподели с нас, ще ни е много интересно и полезно да научим за условията в източните части на балкана
п.п. Поздрави на Раскол, голям фен съм ти За пръв път видях твои снимки, когато подготвях вело маршрут из Странджа. От тогава си отварям очите за нови снимчици
_________________ За всеки айляк - по един Айляк Хамак |
|
|
Пет Ное 20, 2009 12:14 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
shantararam, мерси
аз мога да кажа само за част на Източна Стара Планина от село Сини Рид до Емине и предбалканските села (с велосипед съм ходил от Несебър до Айтос, до балканските села като Сини Рид и по-нагоре, Емине, Козичино, и всички села в равнината от Несебър до Айтос и Бургас), тази част на балкана е идеална точно за велосипед. пеша сигурно е скучно. аз обичам да се кача от Кошарица към Плазовец и от там или към Козичино с спускане към Оризаре или пък в друга посока към Емине. Маршрут от Плазовец (село под кулата на връх Гьозтепе) е лесен защото е един черен път, само че 3-5 км трябва да се минат и по Поморийския преход, през лято има много трафик по него и с велосипед не е много приятно....
В тази част има много коларски\черни пътища, и някъде от Подгорец (а може би и по-рано, на запад от това село не съм ходил) маршурт на Ком -Емине минава по черен път. на някои места има маркировка, дори и зимна е останала на доста места, но и дори да липсва, все пак не е много необходима там, вървиш по тоя черен път и това е.
има някаква хижа в Козичино, има и ресторани и ферма с страуси.
потърси на сайта на gpsenjoy.com, там хора са писали как са минали от Дъскотна до Емине.
аз като ще съм пак в Несебър искам да отида да търся северния вход на тунела за който писах, някои казват че го има, други че го няма )) но аз искам поне да потърся сам.
|
|
|
Пет Ное 20, 2009 3:00 pm |
|
|
Slavqnina
|
|
|
raskoll здравей аз съм от Равда и съм обикалял доста около този тунел за които говориш това наистина е тунел за влака Бургас - Варна които така и не довършиха спрян е поради това че се копае от двете страни на балкана и тнела се разминава. този които си снимал е дълъг около 1 километър а прозорчетата горе са направени за вентилация на пушека от парните локомотиви за северния вход не съм се интересувал ако искаш мога да разпитам и да ти кажа
|
|
|
Съб Ное 21, 2009 2:05 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Slavqnina, моля те, разпитай много ми е интересно ))) има доста форуми по въпорса, но никой не знае със сигурност. питах хора от Кошарица, те пък не знаеха че има тунел и до тях )))
|
|
|
Съб Ное 21, 2009 10:37 am |
|
|
raskoll
|
|
|
Чет Юли 01, 2010 6:40 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 8:14 am |
|
|
radi
|
|
|
Браво! Филмът е страшен!
Отивам да видя тунела и се надявам някой ден да го донаправят.
|
|
|
Пон Сеп 13, 2010 10:48 am |
|
|
cat
|
|
|
Чет Сеп 16, 2010 1:52 am |
|
|
raskoll
|
|
|
Сря Окт 27, 2010 11:02 am |
|
|
Toncho
|
|
|
|
Браво! Страхотни снимки!
|
|
|
Пон Яну 10, 2011 11:14 am |
|
|
PREDATOR
|
|
|
|
А бе аз сега се регистрирах, за ради ком-емине .И въобще не съм подготвен но скоро ще добавя снимки за село Козичино.От това село е баща ми.Имам чести ходения там и снимки мога да покажа доста.Дори познавам гората в селото, има няколко интересни паметника.Но за сега снимки нямам.За на пред ще снимам доста неща обещавам.
|
|
|
Съб Фев 26, 2011 1:31 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
Да,и аз съм минавал през това село Козичино.Това бе на похода Ком-Емине.Датата е 30.06.1987 г.
Ирина писа,че в селото има голяма кръчма.Имам спомен от тая кръчма.Ето какво съм писал в моя дневник:
"На обяд пристигнахме в село Козичино.Хубаво балканско село.Хората са дружелюбни.Пуснах телеграма ,че вечерта ще бъдем на нос Емине.Обядвахме в кръчмата с консерви,друго нямаше.Но
и на това казахме благодарим.В голямата жега толкова бяхме ожаднели,че на един дъх изпихме по една
бира преди консервите,въпреки че бяха вкиснали.След консервите бира не пихме."
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Съб Фев 26, 2011 4:18 pm |
|
|
PREDATOR
|