Дойтера вземи. Мамута е приличен ама си е базов модел.
Вто Мар 04, 2008 2:00 am
Kat
и аз съм за Deuter
Вто Мар 04, 2008 9:17 am
ggattov
Избор на нова раница
За пореден път останах без раница, и ми писна защото имам удивителната способност да ги късам и то не от много използване а от простотия, моля за съвети и препоръки търся нещо до 100 лв. и около 40 литра, мах 45. не искам да казвам на какво съм се спрял за да чуя и чуждото мнение
Друга марка не съм ползвал, че да ти кажа дали тази е лоша .
Нямам оплаквания иначе.
Вто Юли 22, 2008 1:32 pm
ggattov
И аз тва е един от вариантите на които сам се спрял
последната ми беше Вихрен 40 но за 2 месеца нищо не става от нея
причината - на спускане с колело(бях я поставил на кормилото, не беше пълна) част от презрамката влезе и аз не знам къде точно в спиците - последствията не знам дали можеш да си ги представиш
на раницата презрамката се откъсна от горната част - а аз е прибх се малко не чак като куче ама направих доста колоритно падане
а да не говорим че и предишните ми раници имат подобни съдби
Вто Юли 22, 2008 1:46 pm
dido
Наскоро пазарихме с градския Deuter Futura 32 - 130 лв. Раницата е невероятна като удобство. Ако обаче ще я съдираш по колелета - по-добре не се набутвай.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Юли 22, 2008 2:22 pm
ggattov
e dido ne vsi4ki gi sadiram po kolelata ama ne znam kvo pravq ta uspqvam za kratko vreme da gi sasipq za tav sam re6il da ne davam mnogo pari 4e ne se znae kolko vreme 6e iskara pri men koqto i da se raniza
А стига бе! Това не е нормално! От 1998 до сега карам с 1(+1малка, за еднодневка).
Ако сега трябваше да си купувам(пак се замислям де) бих си купил тази:
http://tashev.bg/bul/summit_42.htm
Е, в Пловдив я продават за 123лв, затова предполагам че е по-евтина навсякъде другаде.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Юли 22, 2008 3:00 pm
ggattov
знам че е така (и аз се чудя как успях 9 раници за 8 години) и тая раница Summit 42 я гледах, ако си я поръчаш от сайта им e 105,80 лв доставката до цялата страна е безплатна
аз съм се спрял на 3 модела на Ташев, два вече се споменаха
Вто Юли 22, 2008 4:13 pm
raskoll
Раницата ми на Ташев е неудобна
купих си раница на ташев tracker 45 и реших да видя как е отивайки до хижа Ехо от Рибарица. и поради тоя Ташев трябваше да се върна и така и не стигнах до Ехо. имах ужасни болки в гръб. и след това още 1-2 дена ми болеше гръб. по принцип дори не съм сложил много неща във него, ама нямах такива болки преди никога. не знам. гледам много хора го ползват, значи проблема е във моя гръб.......
сякаш съм изхвърлил 108 лева.....
някой има ли същата раница? как е при вас?
Последната промяна е направена от raskoll на Съб Яну 23, 2010 5:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Аз ползвам Ташев-ка, модела май беше Вихрен 55+8 л. Принципно се държи добре, но след преход повече от 8 часа ми става некомфортно на рамената от тежеста. Често ако не нося щеки си държа ръцете отзад и я подпирам, за да ми олекне на рамената въпреки кръстния колан.
Все пак като цяло съм доволен. Според мен трябва да се опиташ да я регулираш. Вероятно проблема е там - в "настройките" на раницата, а не в твоя гръб. Ако не стане номера, щом е нова, би могъл да я продадеш и да си вземеш някоя "Дойтер", като се оръсиш още толкова пари за същия литраж. Относно комфорта на гърба дойтерките са доста напред с материала. Имат някакво Х-образно "окачване", което е много добро за гръбчето.
Аз имам такава раница от 2години и нямам такъв проблем(при положение,че аз правя походи повече от 4 дена,като не спя в една хижа 2 пъти т.е.съм постоянно в преходи с раницата на гръб).Има два варианта:или проблема идва от собствения ти гръб или не подреждаш правилно раницата и по този начин,тя ти създава проблеми.
Чет Окт 09, 2008 4:22 pm
Gamina
Re: Раница Tashev Tracker 45
raskoll написа:
купих си раница на ташев tracker 45 и реших да видя как е отивайки до хижа Ехо от Рибарица. и поради тоя Ташев трябваше да се върна и така и не стигнах до Ехо. имах ужасни болки в гръб. и след това още 1-2 дена ми болеше гръб. по принцип дори не съм сложил много неща във него, ама нямах такива болки преди никога. не знам. гледам много хора го ползват, значи проблема е във моя гръб.......
сякаш съм изхвърлил 108 лева.....
някой има ли същата раница? как е при вас?
Моята е Вихрен 40, което я прави една идея по-смотана Последния път така я бях натоварила, че седмица след това ме болеше гърба, да не говоря че ми се бяха подули рамената. И въпреки това не съм имала проблеми че чак да се връщам
Опитай да я регулираш някак.
Моята също е Ташев, 60+10, трябва да има 10 години вече. Пък и аз съм 64 кг, сериозни проблеми нямам. Е, ако я напухам до козирката вече ще ми е много. Затова се замислям за Съмит 42, не че ми е спешно.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 86, 87, 88Следваща
Страница 1 от 88
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети