БЕЛМЕКЕНСКИ РОЖДЕНИ ДНИ - 29 - 30 .01.2011г.
Рождениците Никси, Дидо и Тони и поканените от тях се точиха и събираха до след обяд на спортната база Белмекен. Необичайно за района снега беше относително малко - пътя почистен, т.е липсваха пословичните преспи и навявания. На авангардната първа група кръвта им кипна и веднага поеха към хижа Белмекен. Тези които нямаха снегоходки, тактично изчакахме не знаейки какъв сняг ни очаква. Непретенциозното разстояние ( лятно време) от базата през връх Белмекен до хижата без снегоходки се оказа тежичко предизвикателство - в долината сняг си имаше доволно.
Ако снега беше относително малко за района раниците си бяха абсолютно тежки - салати, литри вино и всякакво друго рожденическо оборудване, което в комбинация с ледения вятър късния след обяд не беше от най приятните неща.
С такава раница като затънеш до кръста 5 мин се въргаляш като прасе в снега докато зацепиш на твърдо. На тоя фон Никси услужливо ми даде своите снегоходки, протестирах, но ме контрираха: "я, да жалиш Колъо, че ще походи повече е като да плашиш куче със салам и жена с ... еди кво си". Някъде около премката все пак му ги върнах - не много добра идея, бяха вече две абсолютно заледени парчета пластмаса и не се отваряха хич. Добричкия всеотдаен Тони, който беше със снегоходки ни ескортираше и с негова помощ и тази на вездесъщия Петре, върнал се от върха да помага, нещата си дойдоха на мястото.
По тъмно и последни с Петре влязохме в хижата и заварихме приказка от 1000 и втората нощ - бумтяща печка, свещи
(електричеството в хижата е непостижима екстра), любимите близки хора и жива музика, т.е перфектната романтична вечер. Две певици Дима и Теодора къртеха шлагер след шлагер. Виното се оказа най дефицитната стока - свърши до капка още докато разтоварвахме раниците. По някое време Боян намали музиката (придърпа девойките за ръкавите на стола) и раздаде подаръците. Е, нямаше картички тоя път, но това не помрачи никак тържествеността на празника. Който пил - пил, който спал - спал, утрото ни връхлетя като цунами индонезийски бряг с кристално слънчево време и вдигна упоения от нощен алкохол адреналин. Така изглеждаше Равни чал сутринта:
Авангардната група със снегоходките отпраши към връх Ибър, през Равни чал и Сиври чал. Ние без снегоходки нямахме никаква опция - обратно в базата през долината. На премката обаче спонтанно поехме отново към върха Белмекен - това време е дар от всевишния, няма такива дни често.
С Нина се помотахме доста на върха да позяпаме и имаше за какво- на връщане видяхме една козичка да препуска лудо в снега-
Ей, Васка - браус бе.
Благодарско от мен на рожденниците за мястото на събитието.
Благодарско и на всички присъстващи, Ди-Джей-Боби-Ей и испешъли на двете певици, че ме предразположиха да си пусна и аз гласа...
Благодарско и на Дедо Боже, че отпусна ПЕРФЕКТНО време.
По едно време в неделя към 12.00 часа бяхме здраво накацали върховете наоколо. Нашта група на Равни чал, Васката на Белмекен, Боян и група на Сиври чал, а и Калата разпарал къмто Мустачал.
Добро празнуване и още по-добро ходене се получи.
Хвала.
Моите снимки.
O, Веси, казано от теб специално, си е направо комплимент, твоите неща страшно ги харесвам винаги.
Сря Фев 02, 2011 10:42 am
Весела Ягодова
Цитат:
O, Веси, казано от теб специално, си е направо комплимент, твоите неща страшно ги харесвам винаги.
Караш ме да се чуствам неудобно Мога само да кажа, че когато думите идват от сърцето, винаги стигат до сърцето - независимо кой ги написал.
Христо, наистина беше голям студ събота и неделя, особено през нощта. По едно време чак се чудех да не си въобразявам нещо, да не съм се изнежила демек, ама сега като четох че и фотото се е бъгнало, се поуспокоих
Поздави на всички рожденици и купонджии, аз съм го ударила на изолация, и 4-ма души копмпания вече ми се струват много.
Сря Фев 02, 2011 10:59 am
Gamina
страхооотни снимки от неделята.
Все едно сме били в различни планини в събота, на вас са ви замръзвали апаратите, докато аз завирах от жега
Сря Фев 02, 2011 1:50 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Малко снимки от прекрасния уикенд:
излязохме над облаците
Сивричал и Равни чал
Каменити чал и Сивричал като острови в бурно море...
Последната промяна е направена от Valio на Чет Яну 26, 2012 12:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Фев 02, 2011 9:31 pm
igurbev
Брех, ама снимки! Valio, само между другото, с какъв обектив снимаш?
Сря Фев 02, 2011 11:00 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
oбектив Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Ти не си ли с такъв?
Чет Фев 03, 2011 9:58 am
igurbev
Да. Видях в албумите, че апарата е същия, но пък снимките, особено снежните някак по-добри ... Та ми стана любопитно.
Чет Фев 03, 2011 11:22 am
dido
Поляризатор ползваш ли?
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Фев 03, 2011 1:05 pm
igurbev
dido написа:
Поляризатор ползваш ли?
Аз не (ако въпросът изобщо е към мен ). Всъщност наскоро се сдобих с по-сериозен апарат и на този етап снимам общо взето както правех преди със сапунерката.
Чет Фев 03, 2011 1:56 pm
dido
Към теб беше. Купи си поляризиращ филтър (CPL) като за твоя обектив и ще докараш същия изглед
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Фев 03, 2011 2:35 pm
igurbev
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети