Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там..
Библиотека-Планина
Здравейте!
Отправям едно предложение към организаторите на форума във връзка с побликуваните вече книги на планинарска тематика (в електонен вариянт),както от risto_turisto така и от други наши форумци-Ако е възможно да се създаде отделна рубрика-напр."Планинарска библиотека" или друго подходящо заглавие, което да насочва посетителите във форума.
В сегашната рубрика : Литература, карти, GPS ресурси -предимно се разбира техническата такава-като пътеводители,географски справочници и др.
Смятам, че отделянето на художественната от техническата литература ще улесни чисто практически форумците още повече ако се квалифицират по автори или заглавия.
ОСЗ
Чет Яну 27, 2011 7:56 pm
dido
Идеята е добра. Само да спомена по коментара ти - лично аз приемам книгите на А. Христофоров като "технически", понеже в тях има изключително интересни податки за Рила, които другаде просто няма къде да прочетеш. Говоря за пътеки, традиционна топонимия, личности, свързани с планината, описани случки, които в наши дни имат статуса на легенда едва ли не и т.н. Всичко това майсторски вплетено в проза.
Иначе аз бих предложил по-скоро да се направи една залепена тема с линкове към всякакви книги. Ако продължат да се пускат като отделни теми с това темпо, ще изместят почти всичко останало надолу.
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Пет Яну 28, 2011 2:23 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 27, 2011 11:32 pm
Балкана
Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там..
по темата
@Dido
Това също е добра идея,може също така да се появят и други ползотворни мнения,идеи и др.
Аз също съм готов да изненадам нашата аудитория с една доста интересна книжка
Засега чакам разрешение от автора и, така че скоро ще я пусна в най скоро време...
Поздрави и благодарности още веднъж на всички взели участие в побликуването на книгите във форума!
Две книги на Асен Христофоров са в chitanka.info : Асен Христофоров
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Съб Яну 29, 2011 1:03 pm
taurus
Художествена литература
Прегледах темите за книги, но видях само 2-3 заглавия с художествена литература.
Може ли да препоръчате нещо, понеже не съм чел досега такава - тепърва прохождам в планините и ми се ще да попия поне на теория от планинарския дух и т.н.
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Прегледах темите за книги, но видях само 2-3 заглавия с художествена литература.
Може ли да препоръчате нещо, понеже не съм чел досега такава - тепърва прохождам в планините и ми се ще да попия поне на теория от планинарския дух и т.н.
Книгите на Асен Христофоров /особено сборника разкази "Планинари"/ от тази тема и в chitanka.info /Скици из Рила, Трима с магаре из Рила/
Книгите на Асен Христофоров /особено сборника разкази "Планинари"/ от тази тема и в chitanka.info /Скици из Рила, Трима с магаре из Рила/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети