Автор |
Съобщение |
cennia
|
|
Мога ли да използвам течен парафин? |
|
Обувките ми са с набук и с гор-тексова мембрана,мога ли да ги намажа с те4ен парафин,4е малко съм закъсал с парите,или е задължителен специален спрей?
|
|
|
Пет Дек 21, 2007 6:31 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Гортекса ще му разкажеш играта ако е истински.
|
|
|
Пет Дек 21, 2007 7:01 pm |
|
|
BlackAdder
|
|
|
|
Тези обувки нали сега скоро си ги взе? За какво искаш да ги мажеш? Ако си решил да ги импрегнираш си вземи Nikwax nubuk & suede proof. Измиваш ги и го нанасяш на мокро. Струва около 15 кинта май.
|
|
|
Пет Дек 21, 2007 8:39 pm |
|
|
Jonnie_Walker
|
|
Да |
|
И защо се мажат с парафин обувките, това не беше ли да не пропуска вода. Извинете за проявеното невежество, жаден съм за информация!
_________________ Take the first step and keep walking |
|
|
Пон Май 26, 2008 11:05 pm |
|
|
mrdobrev
|
|
|
|
С парафин или животинска мас мажех старите кожени обувки с подплата от кожа. Кожата омеква, става по-еластична и по-трудно пропуска вода. новите обувки с мембрана не бих рискувал да ги намажа с друго освен специалните вакси, препорчвани от производителите.
|
|
|
Сря Юли 02, 2008 10:18 am |
|
|
pepyZX5
|
|
|
За какво ще ги инпрегнираш като имат GORE-TEX
|
|
|
Съб Яну 17, 2009 9:01 pm |
|
|
Tamerlan
|
|
Последно да си мажа ли с нещо обувките? |
|
Значи чувам различни мнение според някои трябва да си мажа обувките с нещо, според други чак като остареят доста какво е вашето мнение?Вече 2 прехода ходя в киша и кал и не са пропуснали и капчица,но искам да ги подържам така,че да изкарат максимално дълго
Значи моите са мъжкия модел на тази целите са сиви и не знам каква материя са трябва да видя на етикетите,но по принцип трябва ли да ги мажа наистина това ми е питането?
Значи ей това са моите обувки
http://www.karrimor.com/catalog/footwear/ksb-300-event-light-brown
|
|
|
Вто Яну 18, 2011 12:21 pm |
|
|
dobber
|
|
|
|
Значи... краткият отговор - да. Измивай ги след като се прибереш - само с течаща вода, без (много) търкане. Ако ги ползваш всеки уикенд - пръскай ги с импрегниращ спрей веднъж в месеца.
|
|
|
Вто Яну 18, 2011 12:33 pm |
|
|
Tamerlan
|
|
|
|
|
|
Значи... краткият отговор - да. Измивай ги след като се прибереш - само с течаща вода, без (много) търкане. Ако ги ползваш всеки уикенд - пръскай ги с импрегниращ спрей веднъж в месеца. |
Благодаря за отговора!Кога да ги пръскам след всеки преход или е добре след измиване?И само венъж месечно ли да ги пръскам?И ако не ходя даден месец по баирите пак ли да ги пръскам?
|
|
|
Вто Яну 18, 2011 12:59 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Вто Яну 18, 2011 6:29 pm |
|
|
Tamerlan
|
|
|
|
Благодаря за отговора.Между другото и направих 2 теста на раницата вече и нямам никакви забележки само дето не знам как се пере,но не е болка за умира,че с калта по нея даже е по-колоритна
|
|
|
Чет Яну 20, 2011 9:09 am |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
При мен проблема с обувките пък идва от това че се нацепва кожата билото набук или лицева кожа. След ходене си ги измивам с чиста водица със стайна температура. Обаче като изсъхнат стават едни корави. Кожата не е така гъвкава. На следващотото обуване докато се разчупят са нужни примерно 5-10 минути ходене , но така след известно време се появяват пукнатини. Та някой има ли лек против този ефект
|
|
|
Чет Яну 20, 2011 12:01 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
аз не мия обувките след ходене освен ако не са кални
и кожата си е ок
|
|
|
Чет Яну 20, 2011 12:06 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Благодаря за отговора.Между другото и направих 2 теста на раницата вече и нямам никакви забележки само дето не знам как се пере,но не е болка за умира,че с калта по нея даже е по-колоритна |
Радвам се, че я ползваш раничката по предназначение.
Аз моята първата още не съм я прал - от лятото на 2008 я скъсвам от експлоатация... Та не и се вталявай.
Виж, ако е градска раница - друго е.
Ай със здраве горе.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Яну 20, 2011 6:53 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
При мен проблема с обувките пък идва от това че се нацепва кожата билото набук или лицева кожа. След ходене си ги измивам с чиста водица със стайна температура. Обаче като изсъхнат стават едни корави. Кожата не е така гъвкава. На следващотото обуване докато се разчупят са нужни примерно 5-10 минути ходене , но така след известно време се появяват пукнатини. Та някой има ли лек против този ефект |
Това съхнене след миене е основната причина да се скапва кожата на обувките. За промазване аз ползвам това -
Мазилото е на испанската фирма Tarrago, препоръчаха ми го от магазина на Bestard. Намира се в магазините на Scholl иначе.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Яну 20, 2011 7:28 pm |
|
|
|