Не за този случай.Този който посочваш го намери мисля че Бочко като е обекалял Башита.Беше само кокали остана неизвестен.Несьм питал колегите от СОГ (следствено оперативна група).Това е миналата година Отряда е бил в Джендема по Бяла Река.До мястото са отишли много трудно по описание на кума който сьщо еспасител.
Чет Дек 16, 2010 4:01 pm
planinar
Нищо не съм чувал за този случай. Би ли дал повече подробности? Къде точно е намерен човека? Как се е озовал на дървото? Най-важното: какво се e объркало, да се стигне до фатален край?
Ще попитам кума за повече подробности , ако си спомня.Но предполагам , че малко може да се забавя с инфо.-то , защото отива на Боровец нещатен за сезона , може и тази седмица да тръгне.Ако не той,ще попитам друг.Подробности само Господ знае как се е случило. Единият от хората участвали е колега полицай Пл. Спасител.Това е практика да участва п-й в такива сьбития.Най- ма боли когато загиват млади хора,но се успокоявам за едно че са направили своя личен избор да бьдат в планината.Макар че ги чакат да се преберат в кьщи тяхните роднини.Спомнете си Х. Проданов той направи личен избор затова остави костите си на Еверест.Поклон пред светлата му памет.Малко запрелича на жалеика писаното от мен,но ме извинете.Но не забравяите майката коята чакаше своя син миналата година.Замрьзнал по-пьт от Ботев кьм Карлово.Казах има много трагични случаи.Затова се намесих в тази тема. А би ли ми обяснил ,защо е този интерес ? на лични .
Чет Дек 16, 2010 8:55 pm
planinar
Re: ...
тихомир томанов написа:
Казах има много трагични случаи.Затова се намесих в тази тема. А би ли ми обяснил ,защо е този интерес ? на лични .
За Южния джендем почти не съм чувал за инциденти, а обикновено през последните години ПСС в страницата си публикуват информация за такива акции.
Хората се учат най-вече от своите грешки, после от чуждите. За това смятам, че е добре да има подробна информация за такива случки: човек се замисля повече преди да предприеме риск.
В този ред на мисли се интересувам не точно от този случай, а от всичко, което би могъл да разкажеш.
Най-накрая, това лято и аз висях на един клон насред Джендема, та това още повече разпали любопитството ми.
Доколкото разбрах и доколкото си спомнят ми разказаха следното.Човека нещо не е бил добре с психиката и преди месеци е излезнал бил от кьщи.За сигнала не си спомня кой го е подал.А от кое място е попаднал там незнае, предполага че реката го е влачила и го е закачила на клона над самата вода.Защото тяло било с грьб кьм водата която го обливала,затова и е бил доста запазен от разлагане.Можеби поради тез ред пречини няма инфо за случия зощото не е спасителна акция на закьсал или пострадал.Както миналата година за момчето от София което замрьзна по пьт за Карлово от Ботев в ройона след бункера посока Карлово.Тогава то е било леко подготвено за тежките условия в Стра Планина по това време на годината.А този който го цитирах по горе Бочко го е настигнал с още един човек мьчили са се до последно да му помогнат но накрая можело да коства и тяхният живот.Това исках да кажа неподготвени сами и прочие не предпреемаите рискови походи.Накрая остава една статистика на случки.
Като се замисля всичко, което бях написал по въпроса (пък и доста повече) може да се намери ако потърси малко човек дори само в този форум. Съобразявайки се с общата политика обаче го изтрих, може би наистина така е по-добре.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети