Автор |
Съобщение |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
Нова книга за с. Парил и планината Славянка (Алиботуш) |
|
Да направя малко реклама аз.
Село Парил и Славянка планина – така е озаглавена наскоро излязлата книга на Атанас Киселов, познат в гр. Неврокоп като любител на природата, учител и заклет турист. В нея той ни разкрива множество забравени неща за миналото и настоящето на малкото планинско селце Парил, откъдето са родовите му корени. Книгата ни представя увлекателен разказ за селото – поминък, битова архитектура, обичаи, революционни, църковни и просветни борби на населението. Изнесените факти са подкрепени с богат архивен материал. Целта на автора е да запознае потомците на старите парилчани с наследството оставено от дедите им.
Втората част на книгата е посветена на планината Славянка (Алиботуш). За разлика от писаното досега в литературата, авторът представя своя научен поглед, и този на местните хора върху тази интересна планина. Тук читателят ще открие интересни и неизвестни за него факти свързани със Славянка. Те са свързани с географията, геологията, уникалната флора и фауна на планината изложени на достъпен език. Интерес представлява и подледът върху имената на Славянка. Нещата са доста по-различни от това в картите. В края на книгата авторът дава и кратко описание на маршрут до някои от най-привлекателните места в Славянка.
Книгата не зная как ще се продава освен от самия автор. При мен има също доста бройки, така че някой ако проявява интерес може да го уредя като се видим. Книжлето е 64 стр. и струва 3 лв.
Аз да се похваля, покрай другите ми неща на главата, се "наложи" да набирам ръкописа и да направя оформлението на книгата. За съжаление тук-там съм допуснал печатни грешки, но не ме бива много като коректор и редактор. Направих го защото човека ми е дал много знания, чуства ме близък, личен приятел ми е, както и от уважение към възрастта му - 84 г.
Поздрави на всички.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Сря Мар 05, 2008 5:44 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Абе имаме интерес, ама как да дойде дотука книгата
|
|
|
Сря Мар 05, 2008 10:44 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
оо, добре, и за мен една запази
|
|
|
Чет Мар 06, 2008 9:41 am |
|
|
goro_levskara
|
|
|
Ами крайно време е да разходиме Ники по Витоша, какво ще кажете?
|
|
|
Чет Мар 06, 2008 9:50 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Ъхъ, всеки знае, че Витоша е по-висока от Пирин. Е, поне от Среден де
|
|
|
Чет Мар 06, 2008 9:52 am |
|
|
Speedy
|
|
Чет Мар 06, 2008 11:15 am |
|
|
asenr
|
|
|
И аз искам книжка. Ако беше се похвалил по-рано, можех да се включа в корекцията - нямам грешка в правописа ;-)
_________________ Може да съм прасе, ама ми отива... |
|
|
Пет Мар 14, 2008 10:25 pm |
|
|
Speedy
|
|
|
Е, чудесно! Надявам се живи и здрави някой от форума като напише нещо да му помогнеш щом можеш, което е чудесно!
Аз лично съм подготвил едно книжле, което се надявам да види скоро бял свят. Редактор намерих, но май проблема ще е финансирането.
Дано се похваля скоро!
ПП: Като заидвам към столичния град ще взема няколко бройки за мераклите да имат книжлето за Парил и Славянка (Алиботуш). Ако не се видя със всички ще оставя няколко при някой та да предаде и на останалите.
Поздрави
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Съб Мар 15, 2008 12:18 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Само да напомня, че при мен има 5 броя от това книжле, на цена 3 лева. Ако има желаещи - моля пишете ми ЛС ...
Поздрави ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Яну 13, 2009 11:19 pm |
|
|
charma
|
|
|
взех си книгата, много е увлекателна и инатересна, автора е предал историята като приказка. Нека, който се вълнува от историята на този прекрасен край да я прочете. Тя е едно уникално писание и те завладява на мига.
|
|
|
Сря Сеп 01, 2010 5:13 pm |
|
|
charma
|
|
|
колеги къде може да се намери книгата на Атанас Киселов?
|
|
|
Пон Яну 03, 2011 6:08 pm |
|
|
Speedy
|
|
Пон Яну 03, 2011 6:24 pm |
|