ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Нова Година 2011 на "връо"
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Нова Година 2011 на "връо"
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Нова Година 2011 на "връо" Отговорете с цитат
Посрещането на тази нова година беше голяма енигма до последно. Чакахме прогнозата за времето, за да решим къде ще се празнува. Като стана ясна прогнозата по празниците и тя беше за прекрасно време осъществихме идеята да посрещнем 2011г. на най-високата точка на балканите - вр.Мусала.

Времето действително беше много добро - а снежната покривка над 2000 метра ненатоварваща.
Така в прекрасно настроение тръгнахме от Царска Бистрица и стигнахме потни до х.Мусала:

В ранният следобяд на 31-ви бяхме на върха и вече се кефехме на невероятната видимост и гледки от него.
Застанахме навън за да изпратим Слънчо.

След залеза му ударихме по една юнашка дрямка, за да се заредим за нощните гледки и зари.
Навръх НГ горе на върха стана пренаселено, а гледките във всичките посоки спираха дъха.

След 00.00ч. всички околни населени места почнаха да светят като коледни елхи. Народа се веселеше.
Най-хубавата заря беше спретната от х.Мусала - разноцветни кълбета ни пълнеха очите.
Чудесно беше усещането горе.

Наспахме се много бързо и всички като по часовник се приготвихме да посрещнем изгрева на първия ден от Новата 2011.
Наснимахме наоколо преди изгрева:

... и след него:

Слънцето постепенно обагри и погали върховете югозападно от нас:

Ей го и връо на ранина:

Планът за 01-ви беше х.Заврачица през Близнаците, Маришки чал, Манчо Cool

Нямаше сняг по билото и беше лесно минаването на жандармите след Голям Близнак. Ето няколко илюстрации от участъка по Близнаците:

След Жандармите последователно се срещнахме с приятелите ни които бяха празнували НГ на Заврачица - групата на Веско, Джангала, Камен с Вальо

Уважихме с Тони моя любим Манчо:

, а Петре с Дима отидоха да навестят козите по Кози връх.
Вечерта на х.Заврачица мина в сладки приказки с Пламен хижаря, с cho си побъбрихме за любимия автор Асен Христофоров.

Днес в прекрасно време от хижата се прибрахме в Боровец при колата, като пътьом се отбихме на по леща и Загорка при Ванката на Чакъра.

Чудесно посрещане на НГ в прекрасната компания на двукраките спътници и безмълвните величави рилски юнаци-красавци. Cool

Снимките в Пикасата.

Очаквам с нетърпение артилерийската подготовка на спътниците с гаубиците Smile

Нед Яну 02, 2011 9:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raskoll

Мнение Отговорете с цитат
Clap
Нед Яну 02, 2011 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Хубави снимки, старахотно време Smile. Ние също бяхме по-същото трасе, с разликата, че се качихме с лифта до Ястребец, за да можем да продължим към Заврачица още на 31-ви. Мисля по-натам да постна снимки, но точно в момента ме гложди друго: Слизайки днес с чудесно настроени след прекрасните дни в Боровец, намерихме колата с прекършено и липсващо дясно огледало и още по-ужасното - предния номер също го нямаше. И от там се почнаха едни станни неща:
Отидохме веднага в полицейското в Боровец, но там ни казаха, че нищо не могат да направят и пратиха в това в Самоков. Увериха ме няма проблем да карам без номер, нямало кой да ме спре по пътя освен тяхни хора. Аз бях доста шокиран, за да мисля нормано, но после си дадох сметка, че те нито ме попитаха как се казвам, нито какъв е номера на колата.
Междувременно, докато ме чакат да търся полицейското, останалите от групата бяха случайно научили за втори аналогичен случай, само че там освен скършеното дясно огледало и липсваш преден номер, бяха изкривили чистачките на задното стъкло. Този случай, трябва да е станал предходния ден, но странното бе, че когато човекът отишъл да се оплаче в полицията, полицаите първо помислили, че става дума за моята кола- явно я бяха видяли да стърчи там без номер.
В районното в Самоков трагедията бе пълна. Обясниха ми, че него ден нищо не можели да направят, защото първо трябвало да си платя таксата за подаване на жалба в банката, а банкато по това време не работела. Също така жалбата трябвало да бъде подписана от началник, какъвто нямало в момента. Освен това човекът, който трябвало да пусне номера на колата за издирване, можел да дойде най-рано след два-три часа, но нямало никакъв смисъл да го чакаме, защото той също нищо нямало да може да направи, без да съм приложил преснимано копие на личната карта, която в този час нямало къде да преснимам. Единственото, с което биха могли да ни бъдат полезни било да ми дадат бланка със жалбата, но после се отметнаха, с мотива, че това така и така няма да ми спести идването на следващия ден до Самоков (макар че аз настоях да я попълня на няколко пъти). Те също ме увериха, че няма проблем да карам до София без номер, пък дори и да ме спрат, трябвало да кажем на колегите им да им се обадят, за да потвърдят. И най-странното, поне за мен беше, че тези също не се поинтересуваха нито за имената ми, нито какъв е номера на колата или пък поне модела й.
И така, след чудесно прекараните наколко безоблачни дни в планината - обратно към реалността. Всичко завърши с промъкване по тъмно без номера по софийские улици. Което предстои - същото, само в обратна посока утре в ранни зори. Sad Съжалявам, че се отделих от темата
Нед Яну 02, 2011 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Браво на вас! Respect

Нед Яну 02, 2011 11:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Mitaka

Местожителство: София/Стара Загора

Цитат:
Хубави снимки, старахотно време Smile. Ние също бяхме по-същото трасе, с разликата, че се качихме с лифта до Ястребец, за да можем да продължим към Заврачица още на 31-ви. Мисля по-натам да постна снимки, но точно в момента ме гложди друго: Слизайки днес с чудесно настроени след прекрасните дни в Боровец, намерихме колата с прекършено и липсващо дясно огледало и още по-ужасното - предния номер също го нямаше. И от там се почнаха едни станни неща:
Отидохме веднага в полицейското в Боровец, но там ни казаха, че нищо не могат да направят и пратиха в това в Самоков. Увериха ме няма проблем да карам без номер, нямало кой да ме спре по пътя освен тяхни хора. Аз бях доста шокиран, за да мисля нормано, но после си дадох сметка, че те нито ме попитаха как се казвам, нито какъв е номера на колата.
Междувременно, докато ме чакат да търся полицейското, останалите от групата бяха случайно научили за втори аналогичен случай, само че там освен скършеното дясно огледало и липсваш преден номер, бяха изкривили чистачките на задното стъкло. Този случай, трябва да е станал предходния ден, но странното бе, че когато човекът отишъл да се оплаче в полицията, полицаите първо помислили, че става дума за моята кола- явно я бяха видяли да стърчи там без номер.
В районното в Самоков трагедията бе пълна. Обясниха ми, че него ден нищо не можели да направят, защото първо трябвало да си платя таксата за подаване на жалба в банката, а банкато по това време не работела. Също така жалбата трябвало да бъде подписана от началник, какъвто нямало в момента. Освен това човекът, който трябвало да пусне номера на колата за издирване, можел да дойде най-рано след два-три часа, но нямало никакъв смисъл да го чакаме, защото той също нищо нямало да може да направи, без да съм приложил преснимано копие на личната карта, която в този час нямало къде да преснимам. Единственото, с което биха могли да ни бъдат полезни било да ми дадат бланка със жалбата, но после се отметнаха, с мотива, че това така и така няма да ми спести идването на следващия ден до Самоков (макар че аз настоях да я попълня на няколко пъти). Те също ме увериха, че няма проблем да карам до София без номер, пък дори и да ме спрат, трябвало да кажем на колегите им да им се обадят, за да потвърдят. И най-странното, поне за мен беше, че тези също не се поинтересуваха нито за имената ми, нито какъв е номера на колата или пък поне модела й.
И така, след чудесно прекараните наколко безоблачни дни в планината - обратно към реалността. Всичко завърши с промъкване по тъмно без номера по софийские улици. Което предстои - същото, само в обратна посока утре в ранни зори. Sad Съжалявам, че се отделих от темата

Къде бяхте паркирали точно колата? Може би сте пречили на някого или не сте паркирали на платения му паркинг. Ние си платихме по 4 лв на вечер на паркинга на хотел Олимп.
Нед Яну 02, 2011 11:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
raskoll

igurbev, а къде беше паркирана колата?
И като става въпрос за Мусала, Боровец и паркинг, искам да питам, къде обикновено паркирате през зимата? Защото нямам представа. И колко струва нощ/ден.
мерси )))
Нед Яну 02, 2011 11:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Mitaka написа:
Може би сте пречили на някого или не сте паркирали на платения му паркинг.

Добър повод да откраднеш регистрационния номер на някой. Confused Колата беше в една пряка под хотел Рила.
Пон Яну 03, 2011 12:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Mitaka

Местожителство: София/Стара Загора

Ето малко снимки и от нашето ходене към хижа Белемекен.
На хижата имаше хижар, който ни посрещна със запалена печка, на 1-ви вечерта нямаше други туристи освен нас. На хижата има дърва, хижаря каза, че през зимата ще се качва всяка събота и неделя (при прогноза за хубаво време), също така имал нов телефон 0889217727 - Румен.
Пон Яну 03, 2011 12:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Весела Ягодова

Мнение За много години ! Отговорете с цитат
Както миналата, така и тази година и ние се мотахме в района около Заврачица, а както се разбра и цялото планинарско братство Very Happy
На 31.12 обаче предвидливо слязохме, за да избягаме от "лудницата".
Радвам се за многото случайни срещи по пътя и се надявам скоро да има и нарочни - за по бира и не само.
Ще пусна в отделна тема снимки от нашата разходка (Семково-Грънчар-Заврачица-Боровец).
Желая ви още много походи и (слънчеви) усмивки по пътя и повече сняг !

Христо, разбрахме от Пламен, че си на Мусала-как е сега горе положението ? Нали имаше разни размествания и прочее...
Пон Яну 03, 2011 12:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Re: За много години ! Отговорете с цитат
ve_san написа:
....Христо, разбрахме от Пламен, че си на Мусала-как е сега горе положението ? Нали имаше разни размествания и прочее...

Ъ.
Я за размествания горе не съм чул и не знам.
Тази зима, че чак до средата на лятото ще бъде тегаво на върха - спукан водопровод, счупен стълб на товарния лифт, безводие/безснежие.

Пон Яну 03, 2011 12:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

това с посрещането на НГ на Мусала ми харесва много Cool
идеята се роди на връщане от Рила, много ми харесва да я видя случила се Smile
Пон Яну 03, 2011 3:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Честита Нова Година на всички във форума и морски поздрави от рок-столицата Каварна! С концерт на площада на Джон Лоутън и Мик Бокс от Юрая хийп започна Новата Година тук и разбира се с „July morning”. С посрещане на първия ден от 2011 на най-красивата източна точка на България - нос Калиакра.
Радвам се за високопланинската ви Нова година на Мусала и се чудя на малкото сняг в Рила. - Това ваше преживяване не може да се купи никъде с новогодишен куверт! Времето определено ни помогна да пътуваме надалече и да се катерите нависоко. Да ви е спорна планинарската година!

Пон Яну 03, 2011 4:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina

Браво Ристе! Страхотно е било. И от мен честита и мнооооого скитня през новата година!
Пон Яну 03, 2011 10:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Живи и здрави да сте всички, добро място за посрещане на новата година сте избрали. Помъчих се и аз да погледна малко планински хубавини на 2-ри, но времето беше много по-различно Very Happy

Пон Яну 03, 2011 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Ето снимките и от нашия вариант. Имахме намерение да стигнем Заврачица през Чакър Воевода, но в последния момент решихме да не изпускаме хубавото време за билен преход. Така че всичко започна от Ястребец. Бяхме тръгнали достатъчно късно, за да се стъмни малко след Мусала. Тежките раници доста ни забавяха, особено при изкачванията. Последва страховито преминаване на Близнаците на челници и пристигане в Заврачица към 10 вечерта.
http://picasaweb.google.com/igurbev/2010111#
Сря Яну 05, 2011 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.