Някой знае ли колко е висок връх Кордун? На картите на Google излиза 1800 и малко, но никъде в интернет не видях данни.
За инфромация пътят Етрополе-Златица е проходим и се почиства -- към днешна дата и малко сняг.
По билото снегът е малко.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Сря Дек 29, 2010 11:18 pm
dido
1822.2 метра
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 29, 2010 11:28 pm
Балкана
Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там..
снимки
JWalker,
Снимките са разкошни особено-СНЕЖКОСЛЪНЧОГЛЕДА е направо за изложба!
Интересни са и панорамите наоколо снимани на декемврийска "светлина"
Продължихте ли или се върнахте по същия път?
Чет Дек 30, 2010 12:48 am
raskoll
Това ми е любимият дял на Стара Планина.
При мен по картите връх се казва КордунА.
А до Кашана с кола ли стигнахте? Как е състояние на прохода? Сигурно като има сняг поне няма дупките )))
Това ми е любимият дял на Стара Планина.
При мен по картите връх се казва КордунА.
А до Кашана с кола ли стигнахте? Как е състояние на прохода? Сигурно като има сняг поне няма дупките )))
До Кашана с кола. Вярно, направи ми впечатление, че сега се кара по-добре, дупките са се скрили. Тук-там има лед, но не е нещо непреодолимо. До нов сняг пътя ще е съвсем проходим, а от юг е чист до асфалт. Върха съм го чувал като Кордун и като Кордуна (по-често).
Аз често го правя това - от Кашана на изток или на запад, до където ми се ходи и после обратно. Мястото е идеално за еднодневни пътешествия.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Пет Дек 31, 2010 12:31 am
Visoko
За височината на Кордуна
На руските топографски карти е дадена като 1822.2 метра.
А на самия връх има малък бетонен знак, на който пише 1834м. Забелязах го през лятото на 2009г. когато се изкачихме една малка група до върха.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети