ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Здравейте! Инфо за маршрути около Банско за този период...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Здравейте! Инфо за маршрути около Банско за този период...
Автор Съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Мнение Здравейте! Инфо за маршрути около Банско за този период... Отговорете с цитат
От петък съм на семинар в Банско. Събота дават студено време но без валежи, засега...Кои са възможните 5-6 часови маршрути без използване на снегоходки и котки. Иначе обувки и дрехи за толкова часа имам/е/. Като гледам камерите на Тодорка и т.н. и снимките на Криси си мисля, че може да се ходи. В Пирин съм бил само на Вихрен и Кончето та всичко друго ще ми е ново...
Благодаря предварително и успехи на всички!!!
Вто Дек 14, 2010 10:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Без котки и снегоходки - до село Баня.

Вто Дек 14, 2010 10:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
excalibur

Мнение OK Отговорете с цитат
По- добре от нищо... Smile
Вто Дек 14, 2010 10:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Криси

Местожителство: София

След нашето ходене падна доста нов сняг. Не знам къде можеш да идеш без тези неща.
Вто Дек 14, 2010 11:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido

Това малко на майтап разбира се, но вариантите без снегоходки поне са адски малко. Примерно до хижа Демяница, газейки в 30 см сняг Very Happy

Вто Дек 14, 2010 11:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Криси

Местожителство: София

Вярно, че може. Бях забравила, нали не съм злопаметна... Smile
Вто Дек 14, 2010 11:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
excalibur

Мнение Ще взема бинокъла Отговорете с цитат
Нали друг прави програмата за семинара и сега разбрах, че след 14ч. ще мога да се разтъпча в събота...Общо взето само мога да се снимам с планинарския екип пред огледалото или до първия баир...И пак си е в планината... Confused
Вто Дек 14, 2010 11:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Има вариант без котки, снегоходки и прочее.

В 14 ч. отиваш на касите на кабинката, закупуваш си от някой наситил се на каране скиор карта на по-ниска цена, колкото се спазарите, и се изнасяш скоростно към Тодорка. Горе спокойно може да си потъпчеш около час насам-натам, да си снимаш и гледаш с бинокъл-а.

Може от края на кабинката (на Бъндеришка поляна) по пътя да се разходиш до Шилигарника. Може и от Тодорка, като се назяпаш, да слезеш с лифта до станцията на Горен Шилигарник, от там пеш по пътя до Бъндеришка поляна, откъдето да си хванеш кабинката надолу. Може и по пътя са слезеш пеш до Банско, от Шилигарника това. Дали обаче ще го направиш достатъчно бързо, за да си вземеш депозита от 5 лв. като върнеш лифт картата не знам.

Такива ми ти работи. Това е хубав вариант без много зор да си начешеш крастата да си нависоко зиме в Пирин.

Поздрави

Вто Дек 14, 2010 12:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
excalibur

Мнение Мерси за идеите... Отговорете с цитат
На място ще се преценява но и аз мисля в посока лифта и Тодорка...И дано не ме последват 5-6 колежки с маратонки или ботуши с токчета. Rolling Eyes
Вто Дек 14, 2010 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
outfaced

a да питам аз ... от хижа Вихрен посока Муратово езеро дали също не става за разходка?
Не е високо, ама пък пак си е хубаво ... поне лете де.
Как е положението с качването с кола до хижата зимата всъшност?
Съб Дек 18, 2010 7:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Писта "Томба" пресича пътя, следователно няма достъп нагоре за коли. Пък и участъка преди х. "Вихрен" е лавиноопасен. Доколкто знам зиме шосето се поддържа проходимо до Шилигарника, където е разклона за Бъндеришка поляна.

Съб Дек 18, 2010 7:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
outfaced

Значи за лаици остава лифта по Тодорка или с лифта до Безбог Smile
Съб Дек 18, 2010 8:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Не е пуснат лифта до Тодорка Crying or Very sad Само до Бъндеришка поляна. От поддръжката на лифта ми казаха, че няма достатъчно сняг горе и машините за сняг не спираха да работят. На Бъндеришка поляна гърци по анцузи с мокри задници и колене се мъчат да карат ски. По- оборудваните карат по дънки... Laughing

Последната промяна е направена от excalibur на Вто Мар 29, 2011 11:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Дек 19, 2010 11:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

а по пътя до хижа Бъндерица неможе ли да се стигне без котки и снегоходки ?
Или до Демяница по долината ?!
Пон Дек 20, 2010 12:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maratonec

Местожителство: Австралия

По мое време снегоходки нямаше и пак си ходехме през зимата. Спомням си първият ми зимен поход от Банско през Демяница и до Тевно. Бяхме 3 момчета които биехме партината и 2 момичета. До Демяница снега не беше зле - под коляното. Но от Демяница нагоре беше доста над коляното и на места се затъваше над кръста. Издрапахме го за 6 часа (общо 9 от Банско). На другия ден аз трябваше да се прибирам с едното от момичетата, а другите трима - на х. Пирин. Отнело им е 12 часа...

Та по принцип на всякъде може и без снегоходки, стига да нямаш нищо против да погазиш.
Пон Дек 20, 2010 1:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.