Автор |
Съобщение |
Niksi
|
|
|
Витамин Б - често този витамин е на квадрат; или вит.Б ++
Бира - бре брато..
Бира и Боб.../ в хижите боба е на почит../ 
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Пет Май 09, 2008 1:09 pm |
 |
 |
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
ааа така ли било. витамин Б - хаха супер. боба си е супер. е ама много е велик тоя дидо щом го надушва витамина в мъглата. добре де - дидо дай да минем тоя траверс целия от купените до елени връх - е снега се стопи вече почти.
|
|
|
Пет Май 09, 2008 5:08 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Мани бе човек, шубе ме е Сняг има там още не е като да се е стопил. А и Рила не ми е планината на мене ...
|
|
|
Пет Май 09, 2008 6:08 pm |
 |
 |
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
eee аз ще си ходя сам тогава - тоя траверс ми е мечта отдавна така че сега му дойде времето живи и здрави. е нема да драпам в снега все пак - юни чак по слънчево, по сухичко.
|
|
|
Съб Май 10, 2008 10:27 am |
 |
 |
pepyZX5
|
|
|
Много як маршрут . Правил съм го и аз
|
|
|
Пет Яну 16, 2009 7:40 pm |
|
 |
Мавруд
|
|
|
|
Бих искал да попитам, през зимата има ли някаква по-сериозна лавинна опасност по маршрута от х. Мальовица-Страшното езеро - вр. Попова капа - заслон Кобилине бранище и изобщо как е този маршрут през зимата. До Страшното езеро до колкото разбирам няма проблеми ... Все съм си мислил, че по Раждавишкия рид могат да пада лавини...
|
|
|
Пон Дек 13, 2010 10:29 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Бих искал да попитам, през зимата има ли някаква по-сериозна лавинна опасност по маршрута от х. Мальовица-Страшното езеро - вр. Попова капа - заслон Кобилине бранище и изобщо как е този маршрут през зимата. До Страшното езеро до колкото разбирам няма проблеми ... Все съм си мислил, че по Раждавишкия рид могат да пада лавини... |
Целият маршрут е със зимна колова азимутна маркировка.
http://www.bgmountains.bglink.net/CPS.html#3.1.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Дек 13, 2010 11:50 am |
|
 |
Мавруд
|
|
|
|
Да, знам. Минавал съм го многократно, но не и в средата на зимата...И затова се чудя какво е мнението на хора, които са го минавали - дали са виждали изобщо там лавини...
|
|
|
Пон Дек 13, 2010 11:59 am |
|
 |
hvanigorata
|
|
|
Лятото като ходих през х. Мальовица се оглеждах за колци и май половината ги нямаше или просто бяха доста на рядко. Предполагам, че през Йончево езеро е по-безопасно да се мине 
|
|
|
Съб Дек 18, 2010 2:34 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
От Йончевото (Свинското) езеро към Страшното езеро и заслона НЯМА зимна маркировка. Може да се хване ридът западно от Йончевото и да се тръгне на юг към Страшното (подсича го лятната пътека - синя боя). Тоя рид обаче свършва с доста стръмно чело в едно дере, разклонение на Горна Прека река. Насреща през дерето (на юг) иде Страшното езеро. Самото дере обаче е с много стръмни скатове отвсякъде и всеки улей наоколо е потенциално лавиноопасен. Минаването оттам е добре да се прави само от хора, дето имат доста опит в зимните преходи.
Ето го въпросното дере:

_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Съб Дек 18, 2010 3:03 pm |
 |
 |
Мавруд
|
|
|
|
Съгласен съм и аз. Зимата си е по-добре от х. Мальовица. Това въпросното дере видяхме зор даже при много малко сняг през пролетта, а насред зима не си представям как се минава...
|
|
|
Съб Дек 18, 2010 8:43 pm |
|
 |
raskoll
|
|
|
|
иска ми се тази зима да нощувам горе на езерото, но всичките ми инстинкти за самосъхранение се чудят на началната част на маршрута - от хижата до след първото изкачване, много лавниоопасно местенце ми изглежда този склон
знам, че при доста сняг няма проблем да се мине по пистата горе още от ЦПЩ и там по Ръждавица да стигна до пътеката, така избягвайки тази лавиноопасната част. сигурно ще деба такива условия.
жалко, че снимките ри 2008-ма не се показват 
|
|
|
Пон Сеп 27, 2021 5:06 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Да, нямаш проблеми.
|
|
|
Пон Сеп 27, 2021 10:32 pm |
|
 |
natchobg
|
|
|
|
raskoll,
При зимен преход от х. Мальовица до Страшното Езеро, лавиноопасен е (почти) целият маршрут. Това не означава, че не трябва да се ходи, просто е важна добра преценка на времето, снега, моментните условия. Само един пример - в деня Х сутринта снегът по западния склон на Ръждавица може да бъде набит и стабилен като бетон, но следобед когато излезеш на Прекоречкия циркус нещо може да се изсипе от Ловница, след като го е греело слънцето няколко часа. Хипотези, ама е добре да се познават.
_________________ Never Stop Exploring |
|
|
Пон Окт 04, 2021 9:12 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
...
жалко, че снимките ри 2008-ма не се показват  |
Оправих моите, за другите май няма надежда...
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пон Окт 04, 2021 9:45 pm |
 |
 |
|