Минаха повече от двадесет дни от както почина Георги Чорчопов (Чорчопа). За нас той е много повече от случайния автора на пътеводители и кореспондент на вестник Ехо. За нас той е първият ни водач по планините преди повече от 12 години тръгнахме по Стара Планина „въоръжени“ с много ентусиазъм и с Пътеводителя на Чорчопов. За нас той е легенда колко сме се смели с поетичните отклонения, колко пъти ни е помагал да се ориентираме в „непознатата“ планина. Сега години по късно вече сме стъпвали на всяко място описано в пътеводителя, познава ме всички пътеки и се прекланяме пред труда на човека описал така добре любимата ни планина нищо, че за 30 години младите борови гори са вече пораснали, нищо че голяма част от пътеките ги познаваме по добре и от пътеводителя.
Поклон пред светлата памет на Легендата Георги Чорчопов
Сега попаднах на тази тема. Ползвам редовно пътеводителят на Чорчопов- написан интелигентно и разбираемо. Щастливи са тези, които са го познавали лично, като Джимбой. Ако може дайте да видим малко снимки с този прекрасен човек. Мир на праха му!
Вто Яну 25, 2011 7:58 am
Антония Атанасова
Като негова дъщеря се радвам, че хората го помнят с добро! Благодаря ви!
Лека му пръст на баща ви. Не знаех за смъртта му и преди 5-6 месеца исках да се свържа с него или с Тодор Ненов. Лично не ги познавах, но много са ми помагали техните трудове - карти, пътеводители, статии във вестник "Ехо" и т. н. Аз съм солидарен с mediator37, ако имате възможност дайте снимки от баща ви. Знаете ли нещо за к. г. н. Тодор Ненов.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети