ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Хвана ме шубето !

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Хвана ме шубето !
Автор Съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Хвана ме шубето ! Отговорете с цитат
Хай Smile
Да ви кажа тука с две приказки как неможах да кача Мусала в събота 13.11.2010 Smile

Пак тея метеоролозите разправяха че щяло да е перфектно за разходка. Оня шут по БТВ сигурно е получил оргазъм докато казва прогнозата Smile
Тоя път обаче не намерих другарче с коет ода се разходя и хванах гората сам. Идеята ми беше да направя следното кръгче - Боровец - х.Чакър войвода - в. Дено -Иречек-Малка мусала - Голямата мусала и обратно на Боровец по мусаленската...

Понеже нямаше други и групата ми беше само от мен лесно се разбрах за час на тръгване. 8и30 гласувано и спечелено с мнозинство. Долях масълце на каляската и потеглих. Доста по добре се справя милата с групи от по 1 човек Smile Газ към боровец под напева на In Flames и разни други дранйета и в 10 бях с раницата на гърба и бодра крачка по пътя към Чакър войвода. Сигурно го знаете тоя път. Няма какво да го обяснявам него. Ще спомена само че спрях да сменя панталона с късите гащи ама спрях до една локва, та успях в нея да си изтърва почти всичко което извадих от джобовете - ключовете, запалката, ножчето, шишето с вода също успях да го пусна вътре. НЕзнам как се получи така ама всичко мина през калта. Сигурно за да изглеждам по автентичен турист - леко омърлян Smile И така час и 30 до чакъра. Там хижаря ми пообясни за маршрута. Малко над хижата спрях за 5 мин почивка. Хапнах една филийка лебец с вода и гас през клека. След час маане се откри хуба гледка зад в. Шатър. Хубава ама и малко стряскаща - северните склонове на Дено бяха едни такива заснежени. Викам си. . дано да се минава от там без проблем. Като влязох в сянката на върха все едно минах в друг климат на друго място. Както си мааах по къс ръкав и гащи на слънцето изведнъж стана студено та ми потрепераха мартинките. Въпросния заледен пасаж го минах много бавно и внимателно. Стъпвах по следите на някакво чивтокопитно. .. добре че беше минало от там , че иначе наистина щеше да е неприятно. Присетих се за нещасния случай от Северния джендем и ми стана едно такова гадно ! Така, излязох пак на слънцето, кръвта отново текна Smile Хванах нагоре към върховете. Там вече ми дойде малко нагорно. Не бях ял (освен вилийката) и леко се поозорих. Ама бяхме решили в групата че ще ядем като стигнем Дено. Речено сторено. Поспрях, ядох, починах. Там ме застигна един друг самотен турист който ми препоръча да сляза покрай свинкса и да не ходя напред че било опасно. Аз си викам че ще ходя докато мога. Тръгнах... кеф голям, слънце пече, подухва Smile В крайна сметка стъгнах до ръба на малка Мусала. Пробвах се да продължа ама там вече ме хвана големия бъзак. . .на места имаше много гадни снежни петна и по тоя каманак. . викам си "тука ше ме намерят на пролет чак". Поразмишлявах 3-4 минути чудейки се дали да продължавам с повишено внимание ама в крайна сметка мисля че разума надделя. Спуснах се от там към заслона. Мислех да се пробвам по въжето ама времето напредна а пък вечерта бях на РД и си поех надолу. Явно ходенето по къс ръкав в сянката на Мусала беше капката която ми беше нужна да прелея ... и прелях ама наистина. Изби ми от носа . . . и като потечеееее. Е такова нещо не ми се беше случвало. .. ама буквално си течеше и не спира. След 30 мин сякаш ме бяха лазили охлюви по муцуната. След още 30 бях като магистрала за охлюви Smile)) Абе ужас. На всичко отгоре хванах и пътя към лифта вместо надолу по Мусаленската патека. . пустия му ГПС беше решил че през лифта по хубаво. Та като осъзнах че не мие там пътя (не бях ходил по тая пътека никога и не я знаех коя всъщност е) направих едно олимпийско спускане на една писта до станцията която се виждаше в ниското. Слязох на дребен слалом по разораната писна. Та открих и ски сезона.
От там надолу по пътя ... крача си, носа ми си тече, аз си го псувам, той си тече. За капак на всичко реших да си почивам. Понеже си нося кисело мляко почти винаги реших да си го изпия, че го бях забравил а и нямах вода... Ужасно решение. Докато го вадих от раницата се спука станиола . . .ооооо ДАА. Нали се сещате каде се изсипа цялото. . м да, в раничката. Стана такова мазало че нямам думи. Поне си беше за пране раницата и дрехите. Ама свинщина от всякъде. И така последните 5 км вървя си, носа ми тече, мириша на мандраджия и те така Smile Стигнах на челник до каляската. Натоварих се и газ обратно. За по пряко минах перз Ихтиман, че не го бях пътувал този път. Интересно се кара там. . трябва и по светло да се мине .. като че ли има гори разни отстрани Smile

Това е съботната ми разходка. Вечерта прах раница за завършек на разходката.
Имам 10 тина снимки от телефона. Ще ги кача по довечера тях Smile
Пон Ное 15, 2010 2:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

Мнение Отговорете с цитат
лелееееее Laughing

да знаеш, че ще почна да си събирам твоите пътеписи - мнооого ме кефи как пишеш Very Happy Very Happy Very Happy
Пон Ное 15, 2010 2:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
whitefeather

Мнение Re: Хвана ме шубето ! Отговорете с цитат
ferdi_mruvkata написа:

От там надолу по пътя ... крача си, носа ми си тече, аз си го псувам, той си тече. За капак на всичко реших да си почивам.

Шемет! Laughing
Пон Ное 15, 2010 5:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
titi

Местожителство: Сливен

Голям филм Smile
Пон Ное 15, 2010 5:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

А ма че премеждия са ти се стоварили на главата. Дано не се повтаря!

Пон Ное 15, 2010 6:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
atanas m

Местожителство: софия

Мнение Re: Хвана ме шубето ! Отговорете с цитат
ferdi_mruvkata написа:
Хай Smile
Да ви кажа тука с две приказки как неможах да кача Мусала в събота 13.11.2010 Smile

Това е съботната ми разходка. Вечерта прах раница за завършек на разходката.
Имам 10 тина снимки от телефона. Ще ги кача по довечера тях Smile

Накара ме да се смея от сърце(искренно) с разказа ти за прехода! ръкопляскания ръкопляскания

Пон Ное 15, 2010 8:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

ето снимките http://picasaweb.google.com/ferdi.mruvkata/OpitZaMusala#

сори за кофти правописа. иначе се радвам че се забавлявате
Пон Ное 15, 2010 10:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
many_ten

И аз качих Мусала мин год. в мъгла.Но за мен Вихрен си остава ненадминат по красота.За един ден тази год, качих Малиовица с пътя отиване и връщане до Пловдив.Само Ботев не съм качила,но на пролет здраве и живот.Някои ще ми разкаже ли по подробно за маршрута.
Чет Ное 18, 2010 11:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Ferdy, чудак си ти! Чакам следващата порция смях!

Many_ ten, добре дошла във форума! Щом си от Пловдив, за изкачване на връх „Ботев” от гр. Калофер, или ако сте с кола и от „Паниците” е удобно. Виж в раздела СТАРА ПЛАНИНА, има доста писано по темата и ако имаш конкретни въпроси за маршрута, задавай ги там. Успех!

Пет Ное 19, 2010 1:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.